icon

Báseň na slová pes, kvet, zuby, tabuľa, učebnica

cicinkova
10. sep 2023

Ahojte dievčatá, žienky potrebovala by som pomôcť. Potrebovala by som poradiť báseň na slová Pes, Kvet, Zuby, Tabuľa, Učebnica. Má mať 6 veršov. Ďakujem za každý pomoc, lebo dnes mi to nemyslí.

Strana
z2
sara07
10. sep 2023

@guliver19 a čo ked to proste mu nejde veršovat tak mu to nejde, ked nevie zaboha skočit cez kozu tak budeme tlačit ? ja osobne odpisovanie a písanie za niekoho ulohy beriem ako podvod a ano potom sa nečudujme že politk s pančovanou bakalarkou je ok

tosomja
10. sep 2023

@sara07 za nepreskočenú kozu som furt mala 5. 😃 takže áno, keď nešlo, buď muselo, alebo 5 z telesnej

sara07
10. sep 2023

@tosomja ja som kozu skakanie dávala , ale šphat na lane šialenost , skusit sme skusili ale známku nám nedali, na strednej sme mali normálneho telocvikara, ani plnšiu babu proste nenutil skočit ak nechcela , na zakladke ano tam sa pani uč priam vyživala som niekedy mala pocit v 5 za telesnu

nikaeli
10. sep 2023

@cicinkova pre aký vek je táto domáca úloha? ja len ze básničky, ktoré ti tu boli ponúknuté na prvý pohľad nevymyslelo dieťa - v dnešnej dobe naozaj pochybujem, že dieťa/puberťák pozná slovo 'na stráni', či 'spätí'

majulino
10. sep 2023

@sara07 tiež to tak robím, syn mal urobiť 3D projekt cesty do školy, bývame hneď oproti škole cez jednu cestu. Urobil sám štýlom naša bytovka, cesta a škola. Učiteľka mu chcela dať 4, že sa to dalo aj lepšie a že ho isto ako tretiaka neposielam krížom cez hlavnú cestu. Bola som za ňou aj s triednym, poprosila som ju o projekt spolužiačky, ktorá býva nas nami. S hrdosťou ho ukázala aký je nádherný, prepracovany a ako si dala záležať. Tak som jej povedala, že áno krása, mamka s ockom sa veľmi posnazili. Ale že ja to neuznávam, že je to úloha pre dieťa, nie pre celu rodinu ale, že ak mi dokáže, že to dotyčná vymyslela a spracovala sama, tak prijmem aj 5. Najprv habkala, že ako to má dokázať a že ona nič nemusí a bla bla, tak som jej povedala, že to ide úplne jednoducho. Povie jej xyz prosím ťa a teraz nakreli a popiš čo a ako si robila na projekte. A že jej garantujem, že dotyčná nebude poznať ani jednu budovu a nenakresli ani trojvchodovu bytovku, kruhový objazd, školský preddvor a budovu školy... razom tie projekty neboli znamkovane.
Samozrejme, všetko to bolo za podpory triedneho.
Od susedky viem, že skúšala jej dcéru, a chcela od nej vedieť ako jej napadlo to tak krásne urobiť...
Inak suseda je učiteľkou a jej manžel je projektant

sara07
10. sep 2023

@majulino nechápem ako môžu vôbec projekty známkovat viac ako 2 , nepochopím
však to dieta rastie s projektom, inak ho urobí 2 a inak 9 , zbytočne aby mali dobré známky oberáme deti o možnosti
alebo dá sloh napisat umelej inteligencii maminka sem tam niečo pomeni slovsled aby to tak nekričalo, pre známku lepšie aby to vytiahol
ked niekomu nejdu slohy načo zbytočne nutit slohovat každy predsa vynika v niečom a to tahat drilovat aj každy mesiac

tosomja
10. sep 2023

@sara07 dala by som 5, keby si neurobil úlohu, alebo by to odflakol len preto, že si je istý, že ho znamkovat nebudú.
Ináč súhlasím. Demotivuju žiakov týmto štýlom.

majulino
10. sep 2023

@sara07 presne to. Syn mal skvelého triedneho, že aj keď "sloh" bol štýlom že, že, bol som, a bol som nedal zlu známku. Najhoršia bola 3 ale za chyby v texte.

hefo
10. sep 2023

Prišiel pes,
včera aj dnes.
Cerí na nás zuby,
kvety on neľúbi.
Na tabuľu šteká stále,
i učebnicu v obale.

elka1207
10. sep 2023

@cicinkova : upravené
@tosomja : ďakujem za tip

Napadlo mi v jedno ráno,
nebude dnes psíča samo.
Bude mať parádny deň,
do školy ho zoberiem.
Učebnica z tašky trčí,
Dunčo cestou trochu vrčí,
podchvíľou už zuby cerí
na mačku, čo kuká z dverí.
Pred tabuľu sme to zvládli,
no ledva sme si s Jožom sadli,
Dunčo zbadal v kúte kvet,
o sekundu ho už niet.
Kvetináč len prázdnom zíva
v psej papuli kvet sa kýva.
Dnes už to viem, raz, dva, tri,
pes do školy nepatrí.

sara07
11. sep 2023

@tosomja a ked ti tam napíše totálnu haluz čo sa nerymuje, deti sa smeju pri čítaní dielok, to je k čomu dobré, ked si neurobí dostane 5 .k čomu je tento typ uloh ? ak má niekto talent bude básen písať aj sám
dobre, dám mu napisat basen čo si nevymyslel on, čiže mu dovolím klamať vedome aj podvadzat,a v podstate o tom viem čiže aj ja klamem a podvadzam

tosomja
11. sep 2023

@sara07 ale veď to vidno kedy sa žiak snaží, a kedy len napíše voloviny aby aspoň niečo mal.
Napríklad aj projekt. Manželov syn mali na ang jazyk vymyslieť vety z jedného dňa. Ráno o 7 vstanem, naranajkujem sa, umyjem zuby, oblečiem sa.
Potom idem do školy atď. Jednoduché vety. Len to, čo sa učili v škole. A jeho mama ho poslala za mnou, nech mu vymyslím vety, aj pekne nakreslil, aby dostal jednotku, lebo on nevie pekné kresliť. Áno, jeho mama ho takto "motivuje"...keď som povedala, že mu pomôžem, ale neurobím to za neho, tak mu normálne zakázala k nám prísť. Lebo ona mu dá trest keď dostane 2 za projekt.
Nakoniec dostal 1, aj keď nakreslil len panaciky s paličkami.
Nie každý má talent na kreslenie, zato je dobrý v matrike a vyhráva olympiády.
To mama neocení.
Moja dcéra zase prišla na to, že dávať vypracovávať domáce úlohy iným sa nevypláca, práve preto že dostávala 1* za projekty. A v škole z testu mala 4, učiteľka sa jej hneď pýtala, kto jej robil úlohy, keď ani nevie kde je sever.
Odvtedy sa učí sama, čo nevie, pomôžem ja, či otec, nebijem ju za známky ani nedávam tresty, keď viem, že sa učí a len proste to nevie pochopiť.

cicinkova
autor
16. sep 2023

@nikaeli to je pravda také deti tieto slová nepoznajú a preto som to trošku upravila do ich reči.

Strana
z2