Bazárový predaj použitej spodnej bielizne

9. dec 2023

Zaujímalo by ma, čo vás ženy vedie k rozpredávaniu šatníkov svojich detí až do takej miery, že za pomerne vysoký peniaz ponúkate použitú spodnú bielizeň (nohavičky, slipy) vašich detí. Nie je to trochu moc? Vy by ste svojim deckám kúpili gate, ktoré už niekto nosil? Len ma zaujíma dôvod.

micusa2222
9. dec 2023

brrrr......ani keby mali chodiť s holým zadkom...

autor
9. dec 2023

@micusa2222 ďakujem, zdieľam rovnaký názor

pimpa12
9. dec 2023

Nie. Spodné prádlo použité je pre mňa no way. Môže byť akokoľvek dobre vyprate a málo používané - proste nie.

silvike
9. dec 2023

Ja napr. mam v ponuke aj nejaku tu spodnu bielizen deti vo vybornom stave ( cize bez nejakych flakov a pod.) a to za uplne minimalnu sumu. Beriem to tak, ze tak ako aj ostatne kusky satnika tak aj bielizen sa samozrejme da vyprat na 60tke ( kto chce aj na 90tke). Dokonca sa da aj ozehlit. Cize tym sa uplne hygienicky vycisti a je to. Nerobim z toho vedu. Mne aj kamoska dava s inymi vecami aj spodnu bielizen po jej synovi. Normalne vyperiem na 60tke, ozehlim a nosia moji ;) Ziadna veda. Ale chapem, niekomu to proste nepasuje. Mam svagrinu, ktorej sa bridi nakupovat cokolvek zo sekacov, z bazarov a pod. Ja viem ze v sekacoch sa vsetko specialne cisti a doma si to tiez sama vycistim, vyperiem, vyzehlim.

martinka13
9. dec 2023

Toto by som v živote nekupovala a samozrejme ani nepredavala. Ja končím pri vrchnom oblečení. Neriešila by som týmto spôsobom ani ponožky, tielka a pančuchy.

dadka1997
9. dec 2023

Spodnú bielizeň, ani plavky, by som nikdy po nikom druhom nekúpila ✌️

trgypadl
9. dec 2023

Hm zaujímava uvaha na noc....si to vezmi trosku z ekologickeho hladiaka.... Vsetko pradlo v dobrom stave hodia do kosa napr. Zamyslela si sa aj na uterakmi v hoteloch?
Ak by si to Ty nekupila ok, ale neries ak to kupi niekto druhy, ich volba.

petamich
9. dec 2023

ja sice nepredavam ani nekupujem ale uz som po malom take darovala, oprala som vydenzifikovala a necham na danej osobe, ci ano/nie 🤷‍♀️ niekto s tym ma problem iny nie a ano pozeram sa na ekologicky a financny rozmer, niekomu to pomoze, ze nemusi kupovat, podobne to maju ludia aj s topankami, niekto kupi pouzite, iny nie, aj ked ano nie je to uplne to iste, kazdopadne nechavam to rozhodnutie na kazdom, ja osobne v tom ziadnu tragediu nevidim

terka224
9. dec 2023

Nikdy. Niečo predávam, veľa veci darujem jednej rodine ale nikdy nie spodné prádlo. To ide hneď do koša keď je už malé 😃

janka54321
9. dec 2023

Spodne pradlo je naozaj uz cez ciaru, ...ja osobne nic nekupujem cez bazar ani sekac, ...a ani nepredavam, veci darujem po dcere a hotovo, ale v zivote som tam nedala spodne pradlo, brrr ...

sablinka
9. dec 2023

Predávať nie, ponúknuť na darovanie áno, sú ludia ktorí to uvítajú, vyperú si na vysokej teplote, podobne ako napriklad nohavičkové latkové plienky.

zuzuliennka1
9. dec 2023

nikdy nepredavam pouzite spodne pradlo ani ponozky, a ani nekupujem, topanky napr. predavam, ale sama z druhej ruky nekupujem..
ale parkrat sa mi stalo, ze syn podostaval darom napr. trenky - taky typ on nenosi, len slipy, takze ocividne nepouzite a v obale som ich posunula dalej (free)

vanilkovazmrzka
9. dec 2023

Gate a spodna bielizen je asi trochu rozdiel.

nikpa
9. dec 2023

Toto je len o predsudkoch. Pretože sa to dá 100% hygienicky vyčistiť, stačí vyprať a vyžehliť. Keď chodíte do hotela, nenosíte si asi svoje obliečky ani uteráky kde si pred vami niekto úplne cudzí s ním vytieral s prepáčením aj riť a v obliečkach ani nechcem vedieť aké telesné tekutiny končia. Tak isto vybavenie v nemocnici, všetko sa len dezinfikuje a sterilizuje a používa roky to isté. U kaderníčky, u pedikerky uteráky... Osobne som síce spodné prádlo nikdy po nikom nekúpila ale ak by som napr. dostala od kamošky po deťoch v dobrom stave, nemám problém to vyprať, vyžehliť a používať...

tibor79
9. dec 2023

@nikpa presne, moje dieťa donieslo z nemocnice vši z posteľného prádla. Bol na izbe len sám.

nikpa
9. dec 2023

@tibor79 vši, svrab, ploštice a iné chutovecky si donesieš od hocikial, aj z lavičky na ulici kde si predtým sám sedel. A tak isto si to môžeš doniesť aj z čohokoľvek čo kúpiš na bazari alebo aj úplne nové v obchode.

guliver19
9. dec 2023

Ale netykave zeny😀. A zamysleli ste sa niekedy nad tym ze kym si vy nejaku bluzku nohavice kupite cisto novucke peknucke ze to pred vami vyskusalo mozno 20 inych ludi???😀dobre sa v tom povytierali😃😃a vy s dobrym pocitom si beriete cisto novucke novucicke domov😄😄

guliver19
9. dec 2023

@nikpa boze vdaka bohu za rozumne zeny, ze aj take este su!!!!!👍

dkethe
9. dec 2023

Skor sa naskyta uvaha, ze aj bazarovej fotke gatiek sa moze nejaky uchyl potesit 😔 preto nedavam.
Dovod hygienickosti ale nepovazujem za zasadny. Ako bolo pisane vyssie - vybava latkovych plienok ide na dracku (a to aj tych allinone). V com je toto ine?