Beriete ohľad na to, keď má niekto na aute Z?
Rozmyslam, ze zacnem soferovat (vodicak mam, ale nejazdim) a chcela by som si dat na auto nalepku Z. Len rozmyslam, ci to ma nejaky zmysel, ci na to beru skuseni vodici nejaky ohlad, ci ich to este viac irituje, alebo si to ani nevsimnete.
Vdaka 🙂
@lylyjana co som si vsimla u nas v Košiciach a okoli tak najma muži na to neberú ohľad 😕 niekedy akoby si im tym pred ocami zamavala červenou vlajkou a idu provokativnejsie voči tebe
@pribinak ale ja nikoho neporovnávam… Ak niekto nie je schopný riadiť auto nech má najazdené koľko chce tak môže využiť kondične jazdy … Ak niekto ide do premávky s tým že jazdiť nevie a schováva sa za Z tak je to smutne. Každý si má byt istý svojimi schopnosťami na ceste, nie dúfať že a veď to nejak zvládnem.
Zase je pravda, že by to nemalo byť donekonečna.
Ja som bola totálny antitalent a nedala som si.
Podľa mňa to netreba.
Treba riadne dávať pozor, včas o sebe dať vedieť a dodržiavať odstup.
@pribinak vieš, budem tiež tvrdá.
Ja som robila vodičský v malom meste a hneď prechod bratislava/ rakúsko
Moja šéfka povie, že do centra Wiedne to máš úplne to isté čo do malého mesta. Proste sa to učíš. Vieš ako jazdia električky, dodržiavaš odstup, všade sú rovnaké pravidlá.
A ak to nejde, žiaľ takému vodičský nepatrí do ruky
@skeblicka77 mna viac naucil moj manzel ako v autoskole 🤣 tam som mala strach a po rokoch nejazdenia sme prisli na dedinu , kde som bola nutena zase soferovat. Tak postupne stale vacsia a vacsia istota a skusenosti.
Ja som dala synovi, vodicak robil rok, vychytal všetky corony sveta, zato tak dlho, samozrejme mal aj jazdy navyše, ale nie je to ono, teda skôr, ja čo mám vodicak 22rokov si myslím, že to není ono🤭😁, preto so mnou odmieta jazdit😲🤭
@katulienocka999 Práve som išla pisat,že v Košiciach je aj jedno,čo vylepi človek na auto 😅 čo si všímam ako vodič či chodec,či na bicykli u nas,smerovky vo všeobecnosti nie sú až tak v obľube a základom je použiť trúbenie namiesto brzdenia
Noo ak by si šoférovala v Bratislave tank s nápisom Z tak áno, mal by som s tým veľký problém! 🤪 ...ale na aute predo mnou si to, pravdu povediac, vôbec nevšímam a jazdím svoj štandard. 🤭
@lylyjana ja som si tiež také niečo ešte nevšimla a to jazdím skoro každý deň. Fakt neriešim, kto má co polepené, častokrát úplne hovadiny....
Lepšie ako nejaké nálepky ti odporúčam kondičné jazdy a máš po probléme 🍀
Dievčence, niečo na pobavenie, ja som si namiesto jedného Z dala hneď 3, aby ma všetci videli, nejazdila som takmer 10 rokov, tak aby bolo každému jasné, že kto šoféruje 😂😂
@lylyjana ano beriem.
Moje decko aktuálne robí vodičák a teda ľudia by sa fakt mali nad sebou zamyslieť. Dostal sa už asi 3x do situácie, kedy nejaký premotivovany blbec keď videl, že autoškola, tak si potreboval niečo dokazovať. Syn našťastie nie je stresak a reagoval pohotovo a inštruktor mu potom vraví, že to je na dennom poriadku, že niektorí blbci keď vidia autoškolu, tak im prepne. A vždy skonstatuje, že ja som dobre poistený 😁 A takto pôsobí na niektorých aj to Z-ko. Ja keď som začínala, tak som si dala na okno takú tabulku s vtipným nápisom, aby sa na mňa nelepili zozadu, lebo najväčší problém som mala pohnúť sa v kopci a naše mesto je skoro celé v kopci 🙄 Na druhej strane, je určite dosť vodičov, ktorí na Zko berú ohľad a aspoň sa nelepia zozadu, resp. netrubia na človeka, keď sa nepohne už na oranžovú alebo mu to skape. Inak fakt nechápem, čo si vytrubovaci myslia, že tým trúbením urychlia proces pohnutia? Mám kamoša, ktorému sa stalo, že mu to zdochlo na križovatke a ten za ním trubil ako blb. Kamoš vystúpil, prišiel k nemu a pýta sa ho "Stalo sa niečo?" 😂 Btw kamoš 190cm a potetovaný krk aj hlava. 😅
Cloveka napadlo, ci myslis to ruske Z, ktorym maju rusi pomalovane svoje tanky. :D
Ked vidis zaciatocnicke Z na aute, drzis si vacsi odstup, pripadne sa snazis predbehnut a byt od neho co najdalej pre pripad, ze by zazmätkoval. A snazis sa mat pochopenie, ked ide nezmyselne pomaly, alebo brzdi dopravu, lebo sa este uci.
@lylyjana Ja beriem ohľad na každého. Vždy sadám do auta s cieľom prísť na miesto určenia v zdraví.😉 Myslím, že tým "Z" nič nepokazíš, dementov bude vytáčať aj to, že tam vidia ženu. Sesterka ho tiež má a vraj v pohode. Veľa šťastných kilometrov želám.
@engynka Presne, my máme nálepku dvojčatá v aute a tiež mám pocit, že je ten prístup vodičov iný. 😉
Ja beriem ohľad na každého vodiča či už Z má alebo nie. Nikdy nevieš čo sa v tom aute deje a prečo ide niekto tak pomaly napr. Neznášam ľudí, ktorí vytrubujú, nervózne obiehajú a pod. Radšej budem 5 minút niekam meškať ako tam neprísť už nikdy.
A s tým, že Z po autoškole už nepotrebuješ absolútne nesúhlasím. Skúseným šoférom sa stávaš počtom odjazdených km, to ti absolútne nič nenahradí....
@lylyjana ahoj. Zo Zkom je to na uvazenie, ak nerobis nejake extra kyksi na ceste tak si to nedavaj. Je to presne ako ked idem na majakoch, hlavne na usekoch kde su zakruty a vodici dupnu na brzdy ze ma chcu pustit a nerozmyslaju ze z protismeru ma nik nevidi a nepocuje. Proste zastavi a caka ze ich predbehnem, a to robia aj profesionalny vodici kamionisti a aj autobusy. Vodici na cestach su rozny a väcsinou nereaguju tak ako si myslime ze budu reagovat. Tak isto v niektorych pripadoch Zko spravi viac skody ako uzitku.
Co sa tyka 17,5 rocneho chlapca (neviem uz kto to tu pisal) ze jazdi hrozne. Treba ho tahat za volant co to da, proste jazdit a jazdit a jazdit. Hlavne kym je pod dozorom.
Nech sa dari.
Podľa mňa ide o to kde budeš jazdiť ak vo veľkom meste je jedno či máš Z alebo nie . Mne stačilo keď som prišla žiť do KE z SPZ BB a bola som vytrubena každý deň niekoľko krát..
Jazdila som aktívne po celom Slovensku a poviem ti úprimne na cestách je šoférov - idiotov čoraz viac 🥺.
Teraz jazdím menej ,ale cesta napr j mamine 250km mi dá riadne zabrať.
Som rada,že konečne príde do platnosti Nová vyhláška 😉
Každopádne držím palce a veľa šťastných kilometrov

@skeblicka77 vsak jasne ono zvycajne to s tou sikovnostou nema nic spolocne ale za tych par hodin neziskaju tu istotu a klud a vediet reagovat to je casom a jazdou. Bezpecne km prajem mladikovi👍🏼