Berú niektoré matky žarty príliš vážne?
Na oslave som sa zo srandy opytala 3 rocneho chlapca ci ide so mnou domov a on ze ano 😃 tak ja ze super a co budeme robit ? On ze hrat sa a spievat a ja ze supeer platii a jeho mama sedela vedla mna a bola v soku , hovori mu “zlatko ak sa z toho nahodou necitis dobre je to v poriadku teta len zartuje” 😂😂😂😂 akurat sa citil uzasne podla mna. Neberu niektore matky prilis vazne vsetko? Ona az zbledla ked syn povedal ze ide. 🙈
Lebo sa ako rodič snažíš deckám od malička nonstop vštepovať, aby s nikým cudzím nikdy nikam nechodili a nesadali im do auta..... možno za to jej to neprišlo vtipné, lebo nabudúce to nebude milá pani ale nejaký zakomplexovaný nebezpečný úchyl, čo ho pozve domov tancovať. Takže jej asi cvaklo, že je načase to dieťaťu v 3 rokoch začať vysvetľovať.
A možno nie, možno je naozaj úzkostlivá... však ty si bola v tej situácii, vieš aká bola atmosféra 🤷 príčin je veľa
A ty si sa ho to na čo pýtala? Mňa by toto vôbec nenapadlo sa malé dieťa opýtať 🤔
@bielasovicka no ako fu.. az som ostala ja taka ze wtf ved sranda boze jasne ze ho neberiem a ma zas 35 ta baba tak neviem🙈
@matrioshka333 Opytala sa ho to aj na ine situacie :/ aj ked moj syn pohladkal toho chlapceka :/ kricala cez izbu “si s tym v poriadku ze ta chlapcek hladka ? Ak nie odid” ja len pozeram. 😌 ach
@stellarstar tak lucili sme sa a stal pri mne tak co preboha ved mi to prislo uplne normalne🙈
No bože, veď sa nič nestalo. Mamine asi došlo čo sa mohlo stať keby to bol niekto iný.
@januska12323 asi jooo
@matrioshka333 pozri si ako dopadli také testy, budeš zhrozená
A akoze fakt by si ho zobrala domov? Ci naco taka "sranda"? Komu je to vtipne? Tebe?
@xsuzannex 🙈 .. dnes uz nic nemozes ani srandovat len navazno vsetko asi.
Aj keď takéto správanie je na SK bezne (dohadovať sa, že nejaké dieťa pôjde s nami), zažili sme ho mnohokrát, mne osobne sa nepáči uťahovať si z niekoho len preto, že je mladší, naivný, nemá skúsenosť. Považujem to za zábavu len pre teba, nie pre neho či jeho matku, ktorá sa trápila tým, čo prežíva. A evidentne sa snaží nejako vzdelávať, posunúť svoju výchovu inam, tak by som mala pre ňu pochopenie, že skúša aplikovať nove veci do praxe, nie sa tomu vysmievať.
Breboha ľudia, to už dnes fakt nikto nepozna srandu? Véd táto situácia bola úplne normálna. To ste ešte nikdy nezažili takéto, akoze zo srandy poviete dieťaťu ci ide s vami? Neboli cudzí, ved boli spolu na oslave 🤷🏼
Ja neviem, asi si to predstavujem, že by sa pri mne objavilo dieťa, tak samej by mi bolo čudné, že čo si ma vybral? Zo srandy v pohode by som sa opýtala, že čo, chceš ísť so mnou? Čo je na tom také strašné nepochopím. Skôr ta divná reakcia jeho matky🤣
@tiika no podla mna je divne sa za kazdu blbost pytat dietata ci je v poriadku ci sa citi v poriadku za banality
@bielasovicka tiež žasnem, ved to je úplne bežná normálna otazka, nepýtal sa ho to cudzi človek ktorého nikdy predtým nevidel nepozná ho
@gribka1
@bielasovicka diky zienky tak presne
Jasne, kolkokrat su deti malinke take mile, zhovorcive, aj nasich ked boli malinki sa zo srandy opytali kamosi alebo znami, ze ci s nimi idu, ze si ich “pozicaju”. Neni na tom nic zle, kto uz v tomto nieco zle hlada nie je v poriadku si myslim 😅
Ja neviem, naco ma cudzi clovek motat dietatu hlavu niecim, co nemieni splnit. Male dieta tomu vobec nemusi rozumiet, moze to brat doslova a potom byt zmatene, preco ta teta nesplni nieco, co vyslovila. Netusi, ze ty sa len zabavas. Mama to vie, tak dieta chrani pred sklamanim.
Plus potom mozes dieta ucit, ze nema slubovat nieco, co nevie splnit a ono nevie preco, ved to robia aj dospeli. Ty si sa zabavala, mama vychovavala.
Bože tieto ženaké tu tak spravia z komára somára 😂😂koľko krát je deťom z rodiny zaujímavejší niekto iný a hrajú sa s ním a potom chcú s ním ísť aj domov 🙈🙈🙏🏽.A potom tieto úžasné nové metódy sa pýtať ako sa dieťa cíti aký má z toho pocit 🙊🙊🤦🏽♀️
Podla mna podla reakcii matky, je kusok prehnane uzkostliva. Pripadne si pozna svoje dieta a vie, ze je citlive alebo mozno mali nejaku neprijemnu skusenost v minulosti, netusis, nesudim, jej dieta, jej vychova, jej zodpovednost za vysledok.
Kazdopadne ja tiez nemusim tieto otazky, ak sa to mojho dietata pyta rodinny prislusnik, blizky clovek v poriadku, nemam najmensi problem ale cudzi clovek, no tiez ho ucim, ze s cudzimi ludmi nikam. A nie nie som prehnane uzkostliva, len by mi v zivote nenapadlo pytat sa cudzieho 3-rocneho dieta, ci so mnou pojde domov 😃
Áno, pre teba je to možno blbosť. Aj keď nevies, čo je za tým. Pre ňu asi nie. Nie každá zmena, snaha je ideálna, môže znieť cudne a nie kazdy v okoli ju ocení. Veď ani nemusí. Ja však tam tu snahu robiť veci inak a lepšie vidím.
A áno môžeš si robiť srandu. A môžeš sa i potom zamyslieť, ako a prečo na ňu druhi takto reagujú. A môžeš aj potom uznat, že maju na to právo a možno dospejes k poznaniu, že vadná nie si ani ty, ani oni a všetci ste vlastne ok, akurát máte o skúsenosť viac.
Dramatizujete. Jediný kto by s tohto mal lámať hlavu je mama dieťaťa. Poznatok, že jej dieťa vie odísť k cudzím človekom, by mal do pozoru postaviť ju a vysvetliť dieťaťu, že s cudzími sa neodchádza.
Neviem v akom si vzťahu k dotycnemu dieťati a matke ale teda mňa by zarazilo že moje dieťa chce ist len tak s cudzím. Nie som príliš úzkostliva matka ale od mala som vstepovala dcére že s cudzími sa neodchádza a nič sa od nich neberie .
Za mňa čudná reakcia od matky, mala mu už keď tak vysvetliť ze s cudzími sa neodchádza a ma jej prísť povedať keby ho niekto chcel zobrať preč.
Keby som ja takto zažartovala tak to ukončím s tým ze opytame sa mamičky nie ze super plati.
Aj na ihrisku keď máme nejaké chrumky a chcú cudzie deti tak ich pošlem spýtať sa mamy ci môžu.
Matka je ale na môj vkus úzkostlivo a nedá decku dýchať. Všetko dramatizuje.
Tak príčin je veľa 🤷 možno to fakt mamča neprimerane prežíva...a možno malý začal chodiť do škôlky a sa zaťal a bojí sa ľudí teraz....a možno keď je v strese, tak ako ochrannú reakciu sa usmieva a mama to na ňom vidí a ostatným to príde, že je v pohode.
U nás v okolí je napríklad dievčatko, ktoré sa so všetkými kamaráti, spieva im, ale čím viac je kontaktnejšia a aktívnejšia, o to majú doma väčší cirkus večer. Reve aj 2 hodiny vkuse, zo stresu.
Jednoducho, áno sú matky, ktoré to preháňajú a zase sú situácie, kedy si všetci myslia o mame svoje, ale nemajú poňatia čo rodičia doma s dieťaťom riešia, lebo takú situáciu nezažili. Každý má svoje.
Jednoducho môžeš byť rada, že so synčekom neriešite podobné "problémy" ako sa socializovať🙂
Inak všetkým Šťastný nový rok 🎉🎉🎉
@mandzula Ježiši kriste nikdy som to nebrala ako zábavu ale ako milu otázku...vy ste ozaj niektoré na hlavu padnute a trpíte stihomamom, jasne ze cely svet je v riti keď každý každého paranoidne podozrieva

Niektoré matky sú teda úplne na hlavu. Škoda sa k tomu aj vyjadriť 🙄