Biblia a mimozemšťania
Prosím tých ľudí, ktorí neveria na mimozemšťanov atď, aby sa k tejto téme nevyjadrovali...
Čo ak biblia opisuje vlastne mimozemšťanov?
Dám príklad:
Ezechiel 1:4 -
Videl som teda: Hľa, od severu prichádzal búrlivý vietor, veľký oblak a blčiaci oheň, okolo ktorého bola žiara, a z jeho stredu - zo stredu ohňa - čosi ako výzor lesklého kovu... Čo, ak to nebol oblak, ale mimozemská loď, iba v tej dobe to nevedeli opísať inak než ako 'Veľký oblak blčiaci oheň okolo ktorého bola žiara...' ?🤔
Ďalej - A hľa; hviezda, ktorú videli na východe, išla pred nimi, až sa zastavila nad miestom, kde bolo dieťa...
Ako mohli nasledovať hviezdu?? 🤨 A ešte je tam písané 'až sa zastavila nad miestom, kde bolo dieťa.' Tiež napíšem to isté, čo ak to bola mimozemská loď, iba oni to opísali ako hviezdu...? Veľmi veľa takých udalosti je v biblii, čo opisuje niečo, čo sa stalo na oblohe... Viac sa tam toho deje na oblohe ako na zemi... Nakoniec ešte taká posledná otázka na ktorú asi nikto z vás nebude mať odpoveď - Prečo sa Ježiš chodil modliť len na kopec a veľakrát rozprával nezrozumiteľným jazykom?... Možno ma budete mať za blázna, ale keď sa nad tým takto zamyslíte, tak to naozaj dáva iný zmysel...
Tak ja mam tiez taky pocit obcas, ze sa niektori silno veriaci ludia spravaju ako mimozemstania...takze preco nie 😅🤷
A podľa mňa dobre na to ideš 👌
Däniken - Spomienky na budúcnosť. Skús si prečítať túto knihu, hovorí (ak si dobre pamätám, čítala som ju pre 30 rokmi 🤦♀️) presne o tom, čo píšeš aj ty.
@lenja123 Kuknem na nete koľko stojí, ak ju nájdem.
Čo keby... No nič. Je to rovnako uveriteľné, ako že, Kristus zomrel, otvorili sa nebesá, premenil vodu na víno, atď atď atď. Pravda/rozprávka môže byť jedno i druhé. Däniken má výborné podklady pre konšpirácie týmto smerom, len smelo do toho.
Erich von Däniken si na tom založil kariéru, zbohatol atď. Ale takýmto teóriám sa venoval napr. aj Ludvík Souček (Cesta slepých vtákov, Tušenie tieňa, Tušenie súvislostí, Prípad psa baskervillského...). Zaujímavé je aj Jitro kouzelníků (Jacques Bergier, Louis Pauwels). Celkom zábavné vecičky.
Áno, je to ona.
Odporucam pozerat dokoment na prima zoom alebo History - Votrelci davnoveku 👍
Sledovala som tieto veci. Je to široká a fascinujúca tematika. Ancient aliens sú top. ❤ nie, nie som blázon. Len milujem starovek.
@autorka: A čo táto časť? 🙂 tá je podľa môjho názoru ešte viac popisujúca inú civilizáciu. Čo si o tom myslíš?
Videl som, ako sa prihnal búrlivý vietor od severu i veľký oblak a plápolajúci oheň s jasom dookola. Uprostred toho ohňa sa niečo lesklo ako mosadzné zrkadlo. 5 Z jeho stredu vystupovali podoby štyroch živých bytostí, ktoré mali ľudský výzor...
Medzi štyrmi bytosťami bolo niečo, čo vyzeralo ako žeravé uhlíky, ako fakle, ktoré sa pohybovali medzi živými bytosťami. Oheň vydával žiaru a z ohňa šľahali blesky. 14 Živé bytosti pobehovali sem a tam, takže vyzerali ako blesky. 15 Keď som hľadel na tie živé bytosti, pri každej som videl po jednom kolese na zemi. 16 Vzhľad kolies a ich zhotovenie pripomínali lesk chryzolitu a všetky štyri mali tú istú podobu. Zhotovené boli tak, že vyzerali akoby koleso bolo v kolese. 17 Mohli ísť na všetky štyri strany, v chode sa neobracali. 18 Mali bahry a videl som, že ich bahry boli dookola plné očí na všetkých štyroch kolesách. 19 Keď živé bytosti šli, pohybovali sa aj kolesá vedľa nich. Keď sa živé bytosti vzniesli zo zeme, vzniesli sa aj kolesá. (Ezechiel 1, Biblia)
Inak prečo by to tak aj nemohlo byť? Však Boh (entita stvorenia) je mimo Zeme, a ak stvoril xy svetov mimo Zeme, tak bytosti, ktoré my nepoznáme ale poslal ich za nami z nejakého dôvodu, proste len nazývame anjelmi alebo opisujem ľudskou rečou ako nejaké mytologicke postavy.. Môže to byť rôzne 🙂 nič nie je iste a zároveň bez vetra sa lístok nepohne. Niečo ti ľudia videli, zažili, opísali vlastnými slovami.
Pokial sa nemylim, uz aj jeden z papezov existenciu mimozemskych bytosti potvrdil. A kto veri, ze sme vo vesmire sami ako ludstvo, tak v poriadku. Tiez mi dlllho trvalo, kym som bola ochotna uverit, ze sami urcite nie sme. A s tou bibliou je to urcite zaujimave a veru aj trefne.
Takto dobre som sa už dlho nepobavila😀
@lenkakravcova A čo ak to boli ľudia z budúcnosti? Alebo úplne najpravdepodobnejšie bujná fantázia autora textu? Ľudia vždy pripisovali živlom (vietor, oheň) magické vlastnosti. Že existovali mimozemšťania je vysoko pravdepodobné. Že existujú mimozemšťania, čo sa vyvinuli do podobne inteligentného druhu ako ľudia, je pravdepodobné omnoho menej. Že existujú v rovnakom čase ako ľudstvo je extrémne málo pravdepodobné a že by mali mať podobu ponášajúcu sa na ľudí je nemožné.
Názory sú rôzne… môže byť. Možno aj Jezisov otec bol mimozemstan, ktovie…
rozmenme si to nadrobne - skusme bez dogiem - len logika ... Ak je vesmir nekonecny, tak statistiky planety so zivotom proste su , akurat nas deli dialka, alebo nacasovanie, oni uz skoncili alebo sa rodia a my uz sme ... a teraz skusme fantaziu , co ked tieto civilizacie maju povedmze statisice rokov a ked nas vnimaju - vyzerame ako bakterie v petriho miske , tak radsej nas nechavaju tak , ako by sa mali pospinit , proste sme hodeny vlastnym vyvojom - vid ukrajina/ rusko ...ani len na maticke zemi sa nevieme dohodnut, je tu nevrazivost, nasilie, ego - naco by inteligentnejsia entita robila rozruch ked nedavame ani vlastne problemy ..... ja tiez ked idem do tesca - LIENKU necham zit , nevysvetlujem jej jadrovu fyziku - neocenila by to 😀
Moja mamka už niekoľko rokov dozadu vyslovila teóriu, že noemova archa mohol byť kľudne zber genetických informácií, DNA, predtým než "prvý svet" zanikol a všetko muselo začať odznovu. A že ľudia, civilizácia tej doby boli možno veľmi vyspelí aj z vedeckého hľadiska, ale nevedeli do akej doby sa svet "po katastrofe" vráti, tak históriu spísali do takých jednoduchých biblických príbehov, aby to vedeli pochopiť aj jednoduchí nevyspelí ľudia. Ja síce veriaca nie som, ale táto teória je pre mňa veľmi zaujímavá
@beatrixx1525 To som práve teraz čítala... To je tiež zaujímavá teória...
Inak ked tak citam vsetky tieto teorie...tak mi to strasne pripomenulo nase diskusie s partiou kamosou rano o tretej este mierne nadrbani na pumpe, kym jeme debrecinsku bagetu 😅 ...ach stare pekne casy.
@miriam11 archeo nalezy niekto tam kladivkom vyseka ufo do kamena a povie ze to bolo s pred 30000000000 rokmi .Ked ja dokazem iba povedat hej takto to mohlo byt z toho obdobia 50 rokov tak sa obliekala aj moja babka .ale to ci ten kamen je z toho obdobia kto to vie z nas ? Len cumine na debiliny .
@barbora0308 presneee :D tiez si spominam na take, ale tak co ti poviem, vtedy sa taketo diskusie viedli najlepsie
Take noemove archy existuju aj teraz , napriklad v. Norsku je jedna - uchovavaju semena pre pripad katastrofy, ta z biblie mohla byt kludne nieco take len ludia z toho rozpravanim spravili lod. A biblia je opis rste starsich knih, uz Sumeri hovoria o navstevnikoch z vesmiru , najlepsie o tom pisal Sitchin. Samozrejme kazdy zaujemca u danu tematiku musi precitat aj Danikena on je najznamejsi
Nikoho sa nechcem nijako dotknúť a dúfam, že tento môj príspevok bude pochopený správne. Ľudia sú istým spôsobom veľmi primitívne bytosti. Máme 5 zmyslov a z našej mozgovej kapacity dokážeme využiť len minimum. Čokoľvek nadprirodzené, mimozemské, nepreskúmané alebo vedecky nedokázané, si predstavujeme a dokážeme ponímať len v medziach nášho zmyslové ho vnímania a zmýšľania. Definovali sme život podľa nás. Podľa toho, ako vzniká a prebieha u nás - na našej planéte. Nedokážeme pochopiť, že iná forma života nemusí vyzerať ako hmotná bytosť. Že vlastne vôbec nemusí vyzerať. Nedokážeme pochopiť, že iná forma života môže byť napríklad energia, našimi zmyslami nevnímateľná. Nezasahujme do vecí, ktoré sú nad rozsah nášho ľudského ponímania. Starajme sa viac o našu planétu a životy naše a našich detí, než o planéty iných galaxií a životy, ktoré podľa našich predstáv životmi vlastne ani nie sú.
@anonym_autor Ja aj verím ale je to také diskutabilne je už veľa videií o tom a plný internet každé video co pozriem je o tom

Nie mimozemšťanov by som do toho neplietol. Netvrdím ale, že nemôže také niečo existovať.