icon

Bicyklovanie po 15 rokoch: Ako prekonať strach?

tinka_571
9. okt 2024

Ahojte baby, kvôli mojmu egu som sa dala nahovoriť na cyklotúru cca 12km. A dnes keď som si to chcela pre istotu (😅) vyskúšať bicykel čo budem mať požičaný tak som zistila, že sa bojím. Najviac asi toho že spadnem. Má prosím niektorá z vás skúsenosti, že ste začali po rokoch a prekonali sa alebo to išlo samé - lebo veď to sa nezabúda (čo som si myslela do dnes tiež). Kondícia nebude problém, pravidelne cvičím aj na stacio bicykli ale tu ma pochytil strach.

madeincssr
•
10. okt 2024

@tinka_571 daj si nizsie sedadlo zo zaciatku, aby si sa citila istejsia. 12 km je tak malicko, ze aj bez vystierania noh to zvladnes. Niektorym damam pomoze aj bajk s damskym ramom (bez hornej "rurky"). Potrenuj najprv niekde na uplne oddelenej cyklotrase, ci inom bezpecnom mieste, ked je tam minimum ludi. 🍀

petamich
•
10. okt 2024

Absolvovala som to par rokov dozadu 🙂 a mala som podobne pocity, funguje len, ze trening robi majstra - bolo to lepsie a lepsie a citila som sa istejsie ALE stale nerada chodim po ceste a do podchodov, ktore moj muz prejde bez mihnutia oka, ja vzdy zosadnem, lebo sa bojim, ze netrafim 😂

luccija
•
10. okt 2024

@tinka_571 ale nie to sa nedá zabudnúť 🙂len si ho dobre nastav.A teda, ak máš strach nechoď po ceste budeš si istejšia.Ja chodím po ceste, ale vymole, prejde veľké auto a už to citis a niektorí idú veľmi blízko to mi je neprijemne

janababana
•
11. okt 2024

@tinka_571 tiez som si kupila bajk po dlhych rokoch a pohoda, kupila som si na zaciatok mensi, aby som nebola “vysoko v sedle” a bol to moj najlepsi kamos ☺️☺️ bicyklovat su urcite nezabudla len bud opatrna, ked sa ti teren nezda radsej zosadni a par metrov prejdi