Bicyklovanie po 15 rokoch: Ako prekonať strach?
Ahojte baby, kvôli mojmu egu som sa dala nahovoriť na cyklotúru cca 12km. A dnes keď som si to chcela pre istotu (😅) vyskúšať bicykel čo budem mať požičaný tak som zistila, že sa bojím. Najviac asi toho že spadnem. Má prosím niektorá z vás skúsenosti, že ste začali po rokoch a prekonali sa alebo to išlo samé - lebo veď to sa nezabúda (čo som si myslela do dnes tiež). Kondícia nebude problém, pravidelne cvičím aj na stacio bicykli ale tu ma pochytil strach.
Absolvovala som to par rokov dozadu 🙂 a mala som podobne pocity, funguje len, ze trening robi majstra - bolo to lepsie a lepsie a citila som sa istejsie ALE stale nerada chodim po ceste a do podchodov, ktore moj muz prejde bez mihnutia oka, ja vzdy zosadnem, lebo sa bojim, ze netrafim 😂
@tinka_571 tiez som si kupila bajk po dlhych rokoch a pohoda, kupila som si na zaciatok mensi, aby som nebola “vysoko v sedle” a bol to moj najlepsi kamos ☺️☺️ bicyklovat su urcite nezabudla len bud opatrna, ked sa ti teren nezda radsej zosadni a par metrov prejdi

@tinka_571 daj si nizsie sedadlo zo zaciatku, aby si sa citila istejsia. 12 km je tak malicko, ze aj bez vystierania noh to zvladnes. Niektorym damam pomoze aj bajk s damskym ramom (bez hornej "rurky"). Potrenuj najprv niekde na uplne oddelenej cyklotrase, ci inom bezpecnom mieste, ked je tam minimum ludi. 🍀