Blchy u psa
Mam taky problém že môj psík ma blchy ...Nevie mi niekto poradit niečo z čím sa tých blch zbavím? Psíka mam dnu ,Kupem ho pravidelne ,len to niekde musel chytit od inych zvierat...Ďakujem pekne za rady
@zuzana9415 jediny kto utoci si ty
Joj ženy :D prečo také ste :( tak asi ze malého psíka ktorého poriadne od zeme nevidno nevýhodim na dvor :D keďže ten pes je určený na to aby bol dnu,nemám vlčiaka :D ale rozmýšľam ze kebyže som kúpila ten antiparazitny obojok proti kliešťom a blchom +šampón,že snáď sa tie blsky vytratia 🙂 ale ďakujem všetkým ktorí chceli naozaj poradiť 🙏 keď to nepomôže tak skúsim toho zverolekára, len nechce sa mi tam behať kvôli blskam ,keďže môj psík u zverolekara trávil veľa času a dosť sa bojí🙂 tak nejdem ,pokiaľ nemusím🙂)
no este ho ohol to mas istotu ak je to gaucovy pes tak mu bude jedno tych par dni kym mu nedorastie srst ze nevyriahne paty z domu.Na tie sampony mozu byt blchy casom odolne,to mas ako zo vsami,ak neodstranis hnidy tak sa ti budu stale liahnut.Tie obojky su tiez nie moc spolahlive.Zaruku mas ho vyholit ,srstbsoalit este vysamponovat a cakat ked srst dorastie.
Kupis v lekarni, napr. v dr.max maju dost velky sortiment pre psov. A nezabudni aj odcervit, lebo blchy na psov nejakeko parazita mozu preniest. Tiez tabletku kupis v lekarni. My ked sme mali pred 20rokmi psa, tak vzdy si blsku doniesol od veterinara, vzdy sme sa ich zbavili samponom a opranim pelecha. Teraz co mam psa, este blchy nemal, ale davame do srtsti tu pipetku frontline proti kliestom a vraj aj na blchy pomaha. Tak asi ano.
@dadis suhlas. Obojky su tiez ucinne, ale ked uz su blchy asi je pipetka ucinnejsia. No po jej podani sa pes nesmie tusim tri dni kupat. Ja som psom dlhodobo nic take nedavala, lebo to zatazuje pecen. Vstrebava sa to vsetko do tela a potom sa to uvolnuje z neho. Fungovala som len na domacich a prirodnych sprejoch. Tymi som v blchacom case aj prestriekavala pelechy. Islo najma o rozne odvary z rozmarinu, klincekov a pod. Tie psom tolko nevadili ako kupovane. Odkedy mame deti, tak davam psovi tabletku raz za cas. Je to s velkym sebazaprenim, pretoze viem, ze to nie je pre jeho telo najlepsie. No je to najbezpecnejsie pri malych detoch. Kedze ustriehnut tri dni deti aby sa psa nechytali, ci dlhodobo sa nedotkli obojku je nemozne.

@elmivelmi zverolekári majú biznis aj tak stačí keď človek nájde niekde vyhodené zviera napr v lese