Bojím sa chodiť sama po ulici a po meste
Ako nemám mať strach chodiť sama ? Po ulici , po meste , či už v noci alebo cez deň? Určite ste postrehli čo sa deje, je mi z toho zle
A prečo sa bojíš? Nemyslím si, že máš na okolí len samých úchylákov a masových vrahov
Slovensko patri medzi najbezpecnejsie krajiny sveta.
bat s achodit cez den, to uz zavana paranojou. daj si horcik na nervy a kup si pepr sprej
Cez deň nemám žiadne obavy, ale večer a v noci takmer nikdy nechodím sama. V nedeľu sme boli s manželom na zmrzline v meste a stretli sme zopár utečencov. Bolo mi extrémne nepríjemne, ako sa na mňa jeden pozeral. Aj manžel si to všimol. Opatrnosť je vždy na mieste bez ohľadu na čokoľvek.
nie nemám a večer idem iba vtedy, keď musím. Už som vo veku, kedy nočný život v meste nie je pre mňa, takže bary, diskotéky nehrozí. Skôr sa bojím, keď ide dcéra a ešte o 24 hod. nie je doma. Nie som nadšená tým, čo/kto sa po meste potuluje
Kolko krat si v takychto situaciach vravim, ze je fajnm ze mame velkeho psa. Ako nevravim, proste stat sa moze hocico, hocikde aj za bieleho dna, no v noci sa prechadzat bez neho proste nejde
Kúpiť si psíka napríklad z útulku. Bude ťa chrániť. Pokiaľ ide o nejaké veľké plemeno každý sa radšej vyhne oblúkom.
@bloger no to už mi je len rada. To s ňou ten pes bude chodiť aj do mesta alebo do práce?
@kvetinka75 A ty si dala akú? Tak nedá sa to vždy. Ale existujú aj veci na sebaobranu. A hlavne kde je väčší počet ľudí si nikto tak nedovolí. Predsa ten potenciálny páchateľ nepotrebuje zbytočne pútať pozornosť.
Aj ja sa bojím a aj o deti, pred zotmením musia byť doma, lebo to ťažko prežívam.
chodíš o 3.40 po strede petržalky? ak nie, tak sa nemáš čoho obávať nad rámec bežnej obavy, ktorú treba dodržiavať aj cez deň keď niektoré telce idú so slúchadlami v ušiach cez cestu
Ja v Petrzalke byvam a sama by som von nesla ani po 21-tej bez psa. Viem,co v okoli nas byva a ist sama busom v noci a potom cez sidlisko/park nehrozi. Radsej by som vzala taxi a vysadil by ma rovno pred branou.
@viestta Ja nie som konšpirátor, ani nič podobné, ale ja napríklad zmenu vidím v mojom okolí. A nielen ja. Proste u nás sa zotmie a vonku neni ani živej duši. Pár mesiacov dozadu decká dobehli o desiatej večer domov po tme a v pohode. Teraz mi volajú, že idú domov, lebo ochvíľu je tma a boja sa.
Smejete sa, ale len par dni dozadu isiel manzel vecer uz po tme do obchodu a bol svedkom ako nasi spoluobcania obtazovali mladu babu na ulici a nabehol tam jej manzel a riadne im nalozil. Ktovie, ako by to inak dopadlo...a par mesiacov dozadu o 2 ulice dalej znasilnili babu, ked bola vencit psa. Kedysi som chodila behavat vecer, teraz ani za svet.
Po zotmení nechodím uz sama von. Bála som sa aj keď som bola mladšia keď sme chodili večer do mesta a na diskotéky ale vtedy som mala trochu iné zmýšľanie a hlavne ma doma nečakali deti. To bola mladosť pochabost 😄 keď si spomeniem ako som sama nad ránom chodila z mesta až domov tú štreku, muselo mi hrabať. Teraz som posrata, nejdem nikde ani v zime o 18h keď už je tma, aj z parkoviska pobehnem do vchodu keď ma nikto nevidí 😅 cez deň sa ale nebojím...
Chod na vylet do Juznej Ameriky, potom mozes na Slovensku v klude aj spat v parku...
To kvôli tej znásilnenej a dorezanej študentke? Ja chodím všade autom, to mi dáva pocit bezpecia.

Kurz sebaobrany, nosenie paralyzeru, kaseru.. Nepomohlo by ti to?