icon

Bojíte sa jadrovej vojny medzi Ruskom a USA?

19. nov 2024

Ahojte prvýkrát keď začala vojna mi začali Panické ataky nevedela som fungovať ani pro deťoch a teraz keď je zas veľká hrozba zas sa bojím že do toho padnem skôr tu hľadám ukludnenie. Myslíte že Rusi vytiahnu jadrové zbrane alebo skôr počkajú kým nastúpi Trump )? Ak by totiž začal vojnový stav Trump sa do funkcie nedostane a to si hádam uvedomujú. Len všade dnes čítam články aj teraz že Vianoce prežijeme v bunkroch no my samozrejme nie lebo neviem či vôbec nejaký na Slovensku je 🤣🤣🤣 ale celkovo aj ako Rusi začali vo veľkom vyrábať proti atómové kryty a fakt mám strach keď vidím dianie a ako už ostreľujú rusko

maranco
20. nov 2024

@zuzinabila jódové tablety sú užitočné len pre deti, mládež a mladých, ak máš nad 40/50 už sú ti zbytočné, telo nespracúva toľko jód

zuzinabila
20. nov 2024

@maranco no, si múdrejší ako ŠÚKL🙂 podľa mojich info majú ľudia nad 40 rokov (sme s mužom +- 40) nižší úžitok z toho, ale to neznamená , že žiadny. a aspoň teda moje 4 deti ak z toho budú mať prípadný osoh, aj tak dobre.

diaszoky
20. nov 2024

Ja mam vecsi respekt z3ch dni temna

rozkvet1
20. nov 2024

Aka som šťastná že už nepozerám správy ani nečítam články o vojne. Vojny vždy boli, budú. Načo sa tým trápiš keď sa to zatiaľ nedeje u nás? Nechápem. Ak sa tak veľmi bojíš, odstahuj sa niekde na nejaký mini ostrov ktorý nie je ani na mape vidieť

kuko55
20. nov 2024

@zuzinabila presne tak, to je aj môj tip že to skôr urobia strategicky a hodia im niečo na jadr.elektraren, všetkých dôležitých si pokryju do krytov a prečkaju ....teraz sa dá krásne zistiť fúkanie vetra a spravia to keď bude fúkať na EÚ....
Za tých 1000 dní to len graduje, "kimovovojsko"- už to mnou otriaslo, teraz toto....
Nevidím žiaden posun k zlepšeniu.
Žiaden.
Švédi a celkovo sever ľuďom dáva brožúry, pripravuje sa na MOŽNÉ riziko a my tu?
Ja mam pocit ze Slováci si stoja na kábli, hovoria len o Ficovi?bud v dobrom alebo zlom....ja neviem ci nevedia čítať že Fico je nikto v globálnom meradle,nevidia pred špičku nosa.. ked je normálna diskusia prvá odpoveď je "nepozeraj správy ".....pomoc 🙊🙊🙊🙉🙉🙉🙈🙈🙈🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja to vnímam, čo je v mojich silách som urobila na nejaké bezp.zabezpečenie- nejaké zásoby, poučenie dieťaťa, nákup šperkov keďže keby niečo peniaze sú nič, s muzom mame taktiku v 2 alternativach- boli by sme doma/neboli....a bodka... žijem ďalej...nemám ani paniku ani sa netvarim že sa nič nedeje...ale taký hnusný strach tam je, to ano😔

Aj do tejto diskusie píšem preto ze som zvedavá ako sa ľudia pripravujú a či vobec🤙

ysseba
20. nov 2024

@kuko55 aku mate taktiku, ze boli by sme doma/neboli by sme doma. Prezrad ☺️

kuko55
20. nov 2024

*a teda zisťujem, že drvivá väčšina nerobí vôbec žiadne opatrenia....

kuko55
20. nov 2024

@ysseba ďakujem za otázku, vymysli si vlastnú ..(teda predpokladam, ze ten smile sa nevysmieva).....ono dosť záleží či človek býva v dome podpivničenom (ako my) alebo panelak 12.posch./mesto -dedina/ma auto - nejazdí/ je inteligentny- nie je/je športový typ a má kondičku- neprebehe ani km/ma deti dospele- nad 10 r.- 6-9 r- bábätko....veľa faktorov, preto je vhodné si to trošku predstaviť a vybrať najideálnejšie možnosť....podľa mňa je to účinnejšie ako bedakat alebo to zlahčovať.
Ale ja som typ, s ktorým chcete stroskovat na opustenom ostrove, prosto mam to v sebe a som vychovana vo vojenskej rodine....

Chápem ze väčšina ludi tak nerozmýšľa, preto si myslím ze to dobre robia severské štáty ze ľuďom dali brožúrky nech sa dostanú do obrazu...(.najmä tí ktorí si myslia ze zem je plocha by sa to celkom hodilo 🙊)

nikha2809
20. nov 2024

Akurát čítam tento článok, vraj je ochotný rokovať len v prítomnosti Trumpa...tiež som z tohto celého nesvoja, hlavne keď viem že nemáme nad týmto žiadnu kontrolu, žiadnu moc s tým niečo spraviť, poprípade tomu zabrániť...neviem si predstaviť ten strach že sa niečo stane a ja mám deti v ms, za, muž a ja v práci

kuko55
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
20. nov 2024

@kuko55 pre Slovákov je toto veľmi typické🙂 myslia si, že ich sa také veci netýkajú. však, aj v Pompejach si mysleli, že tá sopka je planý poplach😂 niektorí aj odišli na chvíľu, ale vrátili sa zas domov a do rána ich cca 20 tisic zapadlo popolom🙊

ruxandra
20. nov 2024

@columbovazena "iba ozajstný primitiv začne v dnešnej dobe vojnu - akoby len Rusi začínali na svete vojny" - táto debata je o rusoch, ak si si nevšimla. Ak nevieš nič schopné povedať okrem začínania s ačohentizmom, tak to je dosť úbohá obhajoba rusov (to slovo si kľudne pogoogli, lebo isto nevieš čo to znamená, ale presne to si urobila a to je dosť trápne)

autor
20. nov 2024

@zuzinabila ďakujem za väčšie vystrasenie ako som bola

koniarova
20. nov 2024

Neboj sa. Verím, že ľudstvo nedospeli ešte do štádia úplného debilizmu. Oni sa dohodnú. Verím. Lebo tu nejde o ľudí,ale o peniaze. A vtedy spoločnú reč určite nájdu. 👍

zuzinabila
20. nov 2024

Precitaj si velmi dobru knihu od terapeuta Yaloma Pohled do slunce.je to dielo v ktorom sa zaobera tym ako celit strachu zo smrti.ak mas velku uzkost z toho co sa deje,verim,ze aj dobry terapeut by pomohol.

zuzinabila
20. nov 2024

myslím, že žiadny súdny človek nenapíše, že sa nič nedeje. problém je skôr inde. Deje sa a je na nás naučiť sa s tým pracovať a zvládnuť to. O to viac, ked máme byť oporou pre naše deti. Každý máme do istej miery strach, ale zatvárať si oči pred realitou skutočne nie je cesta. preto som ti písala o tej terapii, že by mohla pomôcť tú ťažkú realitu naučiť sa prijať..

slniecko5
20. nov 2024

Ak si veriaca, čas, ktorý venuješ čítaním správ plných strachu, venuj modlitbe, aby, keď to príde náhodou, si bola ochránena zázračne ty a tvoja rodina.
Ak nie si veriaca, urob si v hlave plan, čo bude keď.. možno kryty kde su najlblizsie, možno máš dobrú pivnicu, jodove tabletky zožeň, pozri dávkovanie, taký action plan. Čo robit v tejto situácii.

Ukrajincom už rok bežia spoty v TV, čo robit, mám dve priateľky ukrajinky, zajtra ich stretnem, musím sa ich popýtať na info (rádio na baterky sú pamatam, že treba mať doma).

Samozrejme, následky budú devastačne tak či tak, ale keď to príde, treba zachovať chladnú hlavu a urobiť čo najlepšie rozhodnutia.

autor
20. nov 2024

@slniecko5 keď to príde? Čiže myslíš že to príde?

slniecko5
20. nov 2024

Ale to nevieeem.
Len píšem, čo ti možno môže pomôcť.
Moje priateľky mi to cele opisovali úplne racionálne a s chladnou hlavou, v tom oni žijú už rok minimálne.
Priste mám urobiť to a to.
Majú informácie.
Nechápem že tu je ticho.

kuko55
20. nov 2024

Myslím ze
@slniecko5 to celkom fajn zhrnula....prosto a jasne
Existuje riziko?
Áno
Pripravujeme sa ako krajina na riziko?
Absolútne nie.

Súhlasím že aj mne sa zdá čudné že je "ticho"...ved to ma byt téma dňa, majú odborníci viesť dialógy naprieč všetkými spektrami.....
Nie že si ľudia na soc.sietach niečo povedia .....

slniecko5
20. nov 2024

Nešírim to ako panicku správu, ale viac menej to bolo toto

https://www.ready.gov/sites/default/files/2024-...

maranco
20. nov 2024

@kuko55 kamoš má už 6 rokov pripravené evakuačné batohy pre seba a manželku, občas aktualizuje, má tam jedlo na 4 dni, oblečenie, pršiplášť, hygienu, lekárničku, na spanie spacák+karimatku, rádio na baterky a rôzne drobnosti, náhradné kľúče, powerbanku, fotokópie dokladov, občiansky, VP, rodný list, sobášny list, hotovosť a vytlačené telefónne kontakty, ak bude mať nefunkčný mobil aby sa vedel dovolať od niekoho druhého, papierovú mapu okolia
majú dohodnuté 2 miesta stretnutia (bližšie a vzdialené) ak by nefungovala komunikácia

má to viacmenej nachystané na prírodnú katastrofu

kuko55
20. nov 2024

@maranco stratég...my to mame veľmi veľmi podobne, no musím uznať, že on to má špičkovo premyslené...čo sa týka tých vzdialeností, koľko km si dali od domova bližšie a koľko vzdialené?
My máme bližšie do 5 km, vzdialené nad 5 km....

maranco
20. nov 2024

@kuko55 spýtam sa ho najbližšie, poslal mi fotku batohu a vecí, zoznam vecí a cenu koľko čo stálo, objednával som mu vtedy z Číny rádio na baterky a filtre na vodu tak povedal že to potrebuje do evakuačného batohu, majú všetko takmer dvojmo aby aj manželka vedela fungovať kým sa stretnú, len ona má tam iné jedlo 🙂 + ženskú hygienu
ešte som mu tlačil frekvencie rádiových vysielačov v okolí, jednoduchšie sa naladí konkrétna stanica

ahhola
20. nov 2024

Vam, ktorym vadi, ze je ticho a vsetci analytici nesedia v ta3...
Ked ludom doplo ze ide do tuheho s covidom, vzali obchody utokom.
Nejaky metrak muky (aj s cajchom😅🥵🍄😡💥)... Idem?

natalyya
21. nov 2024

@columbovazena no veru v rusku je velmi malo normalnych ludi, pretoze vacsina ma vymyte mozgy ako lusk

natalyya
21. nov 2024

@veronika19895 amen s tebou

svetlonos
21. nov 2024

@zuzinabila
pozri, určité veci sú dané dopredu, niekedy sa stane zázrak a dajú sa zmeniť. Niekedy nie. Napriklad pred asi 17 rokmi som mala sériu snov o vojne. Už vtedy som nepozerala správy ani nevidela diskusie na túto tému ani sa tým nezaoberala. Boli to sny z budúcnosti. A teda bola som z tých snov dosť dlho v prdeli. Inak som normálna, žijem v realite ale niektoré sny co mam sú dosť špeciálne. To nie je o spracovani nejakých udalostí zo dňa ako to väčšinou býva. Proste sa vedia plnit a nie všetky sú perfektné.
Takže to nie je tak, ze by som nemala obavy ci informácie (pri mm nereálne! ten mi pivie obcas aj keď nič počuť nechcem).
Mne totiž stačilo zopar tých hrozných dost živých snov na strach, co sa situácie vo svete týkalo. A po tom strachu som sa rozhodla cielene nebáť sa niečoho roky dopredu, necítim v strachu. Nikomu to nepomôže. To je akoby sme sa 20 rokov obávali smrti q koli tomu prestali vlastne žiť. Preto píšem- vypnúť mozog aj správy aj okolie na túto tému. Info sa vzdy k tebe dostanú, chces nechceš. Len cielene vyhľadávanie a diskusie sú na nič. My totiž len ťažko niečo ovplyvňuje a málokto ma možnosť odist niekde na bezpečné miesta. Aj keby dopredu vedel co bude - nik asi nevie, kde tie bezpečné miesta budú.

zuzinabila
21. nov 2024

@svetlonos hm,nerozumiem celkom o com pises.