Bojíte sa jadrovej vojny medzi Ruskom a USA?
Ahojte prvýkrát keď začala vojna mi začali Panické ataky nevedela som fungovať ani pro deťoch a teraz keď je zas veľká hrozba zas sa bojím že do toho padnem skôr tu hľadám ukludnenie. Myslíte že Rusi vytiahnu jadrové zbrane alebo skôr počkajú kým nastúpi Trump )? Ak by totiž začal vojnový stav Trump sa do funkcie nedostane a to si hádam uvedomujú. Len všade dnes čítam články aj teraz že Vianoce prežijeme v bunkroch no my samozrejme nie lebo neviem či vôbec nejaký na Slovensku je 🤣🤣🤣 ale celkovo aj ako Rusi začali vo veľkom vyrábať proti atómové kryty a fakt mám strach keď vidím dianie a ako už ostreľujú rusko
@zuzinabila
píšem o snoch, ktoré som mala kedysi o vojne a následnej situacii vi svete. A mne teda stačili "len" tie sny q dlho som mala strach.
Keby k vojne došlo, ako sa pripraviť? Kam ísť? Hlavne keby k tomu došlo rýchlo. Pokial ma niekto možnosť odust a super prehlad, kde by to aj za takých okolnosti bolo ok, super. Ale úprimne, koľkí z nas takú možnosť maju?
A žiť od teraz v stále sa vracajucom strachu z možnej vojny = skôr ta zabije ten strach.
A keď aj - čisto hypoteticky- by par ludi vedelo, kedy pripadne vojna začne - čo potom?
Ľudia budú žiť v strachu - mnohí bez možnosti úniku. Takto o čase aspom nik nevie a môže žiť pomerne pekný život. Už som to napísala zrozumitelnejnesie? 🙂
@svetlonos ano, len neviem, prečo to mne adresuješ🙂
Riziko vojny je vysoke. My to neovplyvnime. Chce to viac si uzivat dnesok a pripravit sa na mozny zajtrasok. Kazdy clovek to vnima inak, je to mozny zdroj stresu, paniky. Kup si viac vody, jedla a urcite ti to pomoze zvladnut toto stresujuce obdobie.

Ja som dnes kupovala v trafike držiac za rúčku moju neterku časopis s receptom na perníky a na pulte na mňa "pozerá" titulok z Plus 7 dní, pokiaľ si dobre pamatám, "viete čo máte robiť v prípade 3.SVV???" Takže tejto téme sa nevyhnete, aj keby ste chceli. Akurát ma to naštvalo, lebo reálna hrozba vojny tu bola vždy, ešte aj ako decko som sa na základke učila, že sme hranicou medzi východom a zapadom a keby k niečomu došlo, tak sme medzi prvými zrovnanými so zemou. Ale z toho som akosi nikdy "nepanikárila", skôr sa bojím toho a bála som sa aj na začiatku vojny na Ukrajine, keď všetci vo veľkom vybavovali pásy hlavne deťom, že sa nám tu rozlezu po krajine vojaci a budú sa tu diať obludné veci o ktorých ani nemusím čítať, ale o ktorých vám povedia ti najstarší ešte žijúci, ktorí zažili 2.SVV. A vždy som sa bála hlavne o deti, takže by mali zvážiť naše média, čo ich hlášky o atómovej vojne vyvolávajú v ľuďoch, hlavne v matkách deti. Nieje toto zastrašovanie a šírenie poplašnéj správy? A k tým protiatóm. krytom, pokiaľ by aj niečo vypuklo, neminie to nikoho, ani najväčšieho optimistu, verte mi. Mimochodom, videla som voľakedy dávno na Holmarku austrálsky film o 3.SVV, "Na brehu", tam pochopíte, či má nejaký proti atóm. kryt nejaký význam. A je momentálne jedno kto koho volil na Slovensku, Biden sa ešte chce na rozlúčku vyšantiť, tak šantí a ohrozuje svet, ale jemu je to už jedno. Takže dúfajme, že to už viac nepokašle.