Bojíte sa smrti?
Bojíte sa smrti? Je niečo pravdy na tom, že človek čím je starší tým sa viac bojí svojho konca? Ako to podľa vás vnímajú tí ktorí prežili tzv. klinickú smrť? Veríte v existenciu života po živote? Skúste sa vyjadriť. Ďakujem.
@ingmiriama aj u nás to bolo náhle-choroba ,veľmi rýchle,ale zomrela doma ,tak ako si priala ,v našom kruhu a človek si prejde cez smutok,hnev,plač ,až po samotné pochopenie,no vždy nám bude náš blízky chýbať ,ten prvý rok,dva su myslím najťažšie ,ja som ale aj vdačná,za veľmi veľa ,aj za to,že síce moje druhé dieťa už nebude poznať inak než z našich spomienok a fotiek,ale náš syn zažil a hoci bol menší,ešte školkár ,aj ako už školák ,čoho sa bohužiaľ nedožila... si na nu zaspomína a s láskou ,čomu som veľmi rada
@irriss hm..neviem ci telepatia,ale moze byt...vela ludi je jednoducho navzajom nejako prepojenych.....my sme s mamkou boli takto prepojene
... casto sa mi sniva ,ze sa nieco stane...a stane sa....je to divne a aj sa toho casto bojim...ale uz sa vela veci splnilo 😒 ...ale zvlastne je,ze vzdy su to iba zle veci a nedaju ovplyvnit 😒 ...iba akoby som sa mala na to pripravit 😒
@terezka1947 su to upozornenia ,mne sa tak vždy dva -tri dni predtým sníva a su to živé sny ,na ktoré sa vždy zobudím,zapamatám si ich ,hoci inak to nebýva zvykom 😉 a tie zlé veci čo spomínaš,u mna to platilo na rodinné udalosti atd ,ale teraz už aj dobré veci 😉
@ingmiriama aj moja mamka zomrela pred rokom....a je to a urcite este dlho bude boliet...bol to clovek,kt.chapal aj bez slov....a chapal vsetko.....casto sa mi aj teraz hocikedy stane,ze zoberiem telefon do ruk a idem jej zavolat a zistim,ze... 😒
ale jedno mi "splnila"....posledne slova boli,ze ma nikdy nenecha samu....a casto,velmi casto,ked potrebujem pomoc,rozhodnutie...skratka nieco....akoby som citila,ze mi niektohovori,co mam urobit...je to fakt zvlastne a opisat to nejde...a preto si myslim,ze nijaka mamka nenechava svoje deti "len tak".....a
@barcelona94901 urcite ani dietatko nikdy nezabudne na svoju mamku,kt.ho velmi lubila a stale bude "pri nej"....
@barcelona94901 veru...a vies,co je zvlastne?ze mne sa to sniva nejako v "predstihu"...skratka,to,co sa mi sniva sa zvykne stat a az po nejakom case...niekedy na to aj pomaly zabudnem a bud si potom pri konkretnej udalosti sama spomeniem alebo mi to pripomenie manzel 😒
ale uz nech su vsetky nase predtuchy,upozornenia a sny iba pekne
@terezka1947 u nás sme to tak nejako všetci mali ,jedna,druhá babka,mamina,teta ,sesternice ,ja ,každý to mal v inej forme,intenzite,,..či už zlé,či dobré,život,alebo smrť ,všetko sa vždy dopredu vedelo...sny,predtuchy,buchnutia a ták,ale to bolo aj pre nás ako deti niečo prirodzené,kedže sme v tom vyrastali ,to bolo také normálne aj na tu dobu..,rodina,..pohrebníctvo,obchodníci,takže to išlo tak ruka v ruke od truhly,cez knaza,lekára,kolotočára,bylinkárku,vešticu.
ja som aj za tieto sny vdačná,človek aspon vie..že sa má pripraviť ,beriem to,ako ked ti niekto pošle správu,že davaj bacha ,alebo moja teš sa..je dobré,že máš vlastne otvorené oči a aspon ťa nič tak neprekvapí
@barcelona94901ano,to mas pravdu...clovek sa na to nejako podvedome pripravuje...
inak,podla mna je dobre,ked sa uz aj deti-primerane ich veku,postupne pripravuju a aj sa im pekne vysvetluje,co je smrt,choroba,pobyt v nemocnici.....lebo je to sucast zivota a deti to vedia svojim sposobom a rozumcekom pochopit...
mnoho mamiciek svoje -uz aj dospele deti chrani pred pohladom na chorych a starych ludi...ale musime si uvedomit,ze ajmy raz taki budeme a deticky uz empatii musime ucit od malicka....aby sa raz ani nas nebali
@lovergirls je život po živote a nebojím sa

@barcelona94901 aj ja tomu verím že nás ochraňuje a pozerá na nás ale mne tu veľmi chýba je tomu len rok a zomrela tak náhle ....ja som bola na ňu naviazaná tak veľmi že ked som išla študovať na výšku tak odlúčenie od nej mi spôsobilo teploty ...mala som ju ako kamarátku o všetkom vedela ☹