icon

Bojíte sa smrti a neznáma?

9. dec 2024

Pociťujete to niekto tiež?
Poslednú dobu na napadajú myšlienky na smrť a pociťujem pri tom strašný strach.. bojim sa o seba a nechcem zomrieť 😒 bojim sa že zomriem mladá a nebudem vidieť ako to tu funguje , ako mi deti rastuuuu 😔 strašný pocit z toho čo bude potom keď zomriem .. z toho neznáma

zobaka
9. dec 2024

nie, ja sa bojim skor zivota, ktory by bol v utrpeni

jaass
9. dec 2024

Nie, absolútne sa nebojím smrti. Asi aj preto sa snažím žiť najlepšie ako sa dá a pomáhať druhým najviac ako sa dá. Nikdy nevieme kedy náš deň môže byť posledný a preto treba konať okolo seba dobro 🫠 fungujem takto už niekoľko rokov a akosi strach, negativita ide mimo mňa ☺️

mates17
9. dec 2024

Bolo by dobré navštíviť ambulanciu psychológie, nie je to hanba a dá sa predísť vážnej depresii, alebo aspoň ju podchytiť v počiatočnom štádiu.

tomiholjubavi
9. dec 2024

Ak ti môžem odporučiť, chod na kompletnú lekársku prehliadku. Nielen ako preventívku, ale aj na upokojenie psychiky. Daj si pozrieť krvný obraz, crp, tlak, gynekológa, papa test...ked uvidis, ze je vsetko v poriadku, strach sa ti hned zmenší. U mna skoro 100% strachu na hocijakú tému pramení z neznámeho. Ked budeš vedieť, že nie si chorá, bude mať tvoja predstavivosť menej priestoru na dramatické scénare.

bublinka1426
9. dec 2024

@tomiholjubavi

na preventivku ma narok len raz za dva roky. a mozem ti povedat, je tak na dve veci..pisem o tej vseobecnej. ale lepsie ako nic.

samozrejme, gynda je o niecom inom...tam by mala chodit kazda zena ...

crp ti bdue na co? ci nemas zapal v tele? teraz ked je všade sama viroza, ju ma aktualne dost ludi zvysenu tuto hodnotu

a ked chce poslat na spec vysetrenie, musi mat doktorka na to dovod a nie len to, ze autorka ma strach zo smrti. to mame vsetci, mimochodom

co je papa test?

tomiholjubavi
9. dec 2024

@bublinka1426 ja odporucam za seba. Každý má niečo iné co ho trápi - čo by si mal ísť dať preventívne opozriet. Aj za cenu že to nebude zadarmo. Strach zo smrti a strach z choroby býva často spojený. A strach z choroby má nejaký dôvod, aj ak len v podvedomí.

martinmmartin
9. dec 2024

po smrti budes zazivat presne to co pred narodenim a pruser to nebol

bublinka1426
9. dec 2024

@tomiholjubavi ano ale musis mat na vsetko vymenny listok. a ten lekar nedava hala bala.
aj ja som chcela ist tam a tam a vsade ziadaju vymenny listok aj ked idem ako samoplatca.

veronika2316
9. dec 2024

Mám to rovnako

killerqueen28
9. dec 2024

@tomiholjubavi to si nemyslim ze je riesenie. Preventivne testy nevedu k nicomu dobremu si myslim, mozu vyjst falosne alebo nieco take a co potom to bude este horsie.

Ja si myslim ze to prejde. Aj mna take veci napadali ked som bola v puberte, casto som nemohla ani vecer zaspat od strachu a myslela som na to celu noc. Mne to teda preslo same. Zacali ma trapit veci zo zivota 🙂

derdia
9. dec 2024

Tento strach môže zmeniť len viera v Boha... Pretoze toto je len náš fyzicko duchovný život tu na zemi... Ale naša duša je nesmrtelna...takz3 sa nemáš čoho báť. Je to len prechod... No záleží samozrejme kde potom pôjdeš...
Ale Ježiš Kristus, prišiel na svet, aby nás oslobodil od tohto strachu.. A dal nám vecny život..zvitzil nad smrťou...a keď uveríš, ze aj tebe dáva vecny zivot, budeš ho mat. Lebo každý, kto uverí v Ježiša Krista, sa skrz neho stáva Bozim dietatom a jeho vecny zivot je v nebi... Samozrejme nie zadarmo... Ale za slušný zivot tu zemi, hodný Nebeského dieťaťa..
Zivot ta to naučí... Skor ci neskor... Škoda len tých premarnených rokov, bez toho vedomia, ze som Božia dcera tak veľmi milovana...(vravím z vlastnej skúsenosti) aj ty ho môžeš mať už dnes... Staci Ježiša zavolat aby sa Ta ujal....
Zit bez Ježiša je presne také ako píšeš... Ale zit s nim je raj na zemi...
A všetci čo máme Ježiša žijeme uz tu nebeské kráľovstvo....
prach si na prach sa obrátis, a všetko čo máš sa premení v prach... Cim skor to pochopíš,, Čím skôr sa vzdas svetskeho života, tým skôr objavis ten obrovský dar, ktory si dostal, ze smieš uzrieť slnko pozemyskmi očami...

vakatko
9. dec 2024

Máš úzkostné stavy, daj si magnézium + medovkový, kamilkový čaj a navštív psychológa.

slavomira236
9. dec 2024

Zaspis ako ked ides spat a budes spat uz navzdy. Aspon ja si to predstavujem tak. To kolko rokov mas ze takto myslis uz teraz na smrt...predpokladam ze malo. Co budes robit ked budes starsia..? Nemysli na smrt lebo led na to budes mysliet neviem kolko rokov tak sa zblaznis

mimikarol
9. dec 2024

Raz som čítala takú peknú myšlienku, že po smrti sa každý z nás vráti domov. Neviem síce kde to je, asi tam kde sme boli pred narodením. Ale ani sa nad tým čo bude "potom" nezamýšľam. Načo, aj tak to raz príde a človek to nijako neovplyvni. Jediné čo chce, aby som zomrela v dobe, keď už moje dieťa nebude na mne závislé a bude žiť svoj život

tomas123456789b
10. dec 2024
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

@slavomira236 Zaspať navždy tiež nie je moc výhra... okrem iného, nikto nevie 100% určiť čo bude s človekom po smrti, ako je to nastavené, takže strach zo smrti je oprávnený..