icon

Bojové lietadlá nad Oravou

oravese
19. aug 2014

Ahojte co si o tom myslite ti co byvate pri Sliaci. Za posledne tri dni nad oravou lietaju bojove lietadla typu V-22-Osprey. Zevvraj na Sliaci vykladaju bojovu techniku a vojakov Americania. Dakujem za odpovede k veci. Kedze vlada nedala nijake vyhlasenie chcela by som sa takto informovat a normalne mam z toho strach, naposledy ked tu lietali bola z toho vojna v Iraku.

Strana
z3
mawka
19. aug 2014

@kaktusik007 nabuduce ked mamina pojde opat do moskvy, moze zobrat syna. to je jeho sen 😀 povedal, ze aby sme sli na vylet tam. ze sak len my dvaja, ked je to drahe. reku nabuduce ta niekomu pribalim do batoziny. vylet za 2000 eur na 4 dni, nie, dakujem, neprosim 😀 😀

mawka
19. aug 2014

@jamabe zalozim skupinu ako prezit vojnu 😀 my zeny to dame 😀 mozeme si davat navody. v kazdom pripade, pocas akejkolvek vojny kopes sama za seba a za svoje decka. aj keby si mala byt svina. toto si navzdy zapamataj a to je prvy krok k tomu, aby si mala vyssieu sancu na prezitie.
ale ono je to tak aj v zivote nejak. najprv ty a tvoje deti a potom ostatni. kto pochopi, prezije.

anatalia77
19. aug 2014

@mawka 😕 to su rusi taky drahy???

anatalia77
19. aug 2014

@mawka ano presne tak,clovek by sa mal snazit prezit.

mawka
19. aug 2014

@anatalia77 no, moskva je draha, poznavacie zajazdy su drahe, zvlast letecky aj so stravou. pohybuje sa to na urovni 700-1000 e/osoba. Tak aj moj sen to je, ale fakt je to sialene drahe.

ukulela
19. aug 2014

@mawka no tak my teda teraz staviame, musim draheho hned donutit, aby sme tu pivnicu kopali uz teraz 🙂 ja inac uz nerzoznam ani jednotlive poplachy - mohli by sme vyuku zacat tym 🙂 ... a dake leco som uz pozavarala, takze daco malo na prezitie bude :P

kaktusik007
19. aug 2014

@mawka no nabuduce ked pojde moja mama do moskvy, do batoziny berie mna, nie tvojho syna 😀 😀 😀 😀 mojim detskym snom bolo ist do prahy ako hlavneho mesta ceskoslovenska a do moskvy, ako hlavneho mesta sovietskeho zvazu. tak do prahy som sa dostala v lete v 1994 😀 😀 😀 😀 a do moskvy este vobec 😀 😀 😀 😀

jamabe
19. aug 2014

@mawka Založ, pridám sa! 😀 A jasné, súhlasím, pre moje dieťa všetko! 🙂

kaktusik007
19. aug 2014

@anatalia77 moskva je brutal draha.. nieco neskutocne.. vylet stal tych 400 - 500 eur, podla vstupneho neviem presne.... a to mala ubytovanie a stravu zadarmo 😉

mawka
19. aug 2014

@ukulela nesmieme zabudnut ani na vlhcene utierky. ja bez nich neviem uz existovat 😀

https://www.youtube.com/watch?v=YFwkc3BUkco
mawka
19. aug 2014

tak co, zeny, ideme sa naucit bojovat?

https://www.youtube.com/watch?v=Q0Rg1PPDeZ0

😀 sak teda nejaky zaklad. ponatriasat tie nase slaninky troska 😀

zita19
19. aug 2014

Nesmie sa zabudnut kupit solarnu nabijacku na mobil... Pripadne na kluku. Myslim si, ze keby bolo co bolo, tak selfies musi byt. A to s vybitym mobilom nejde...

lunedi
19. aug 2014

@mawka a dezinfekcny gel na ruky nezmyvatelny treba tiez 😉

mawka
19. aug 2014

@zita19
@lunedi
ja tu kapem z vas... selfie, ano ano. 😀 kks a jak to vyriesime so sietou a modrym konikom? 😀

zita19
19. aug 2014

@mawka tak toto sa musíme spytat chalanov ci maju pripraveny disasterecovery plan na MK. Ked uz nebude on-line aspon potom by sa aktualizovali statusy

yanni
19. aug 2014

@mawka ja som bola v Moskve. Pol roka na Lomonosovovej Univerzite koncom 90tych rokov. Vojaci sa spacirovali po Cervenom namesti s kalasnikom v ruke ako keby to bol dazdnik.

Inak som z BB. Sliac a lietadla som mala na dosah cele detstvo. Ja vojenske lietadla povazijem za normalku. Nic vynimocne. Zijem v DE. V 90tych rokoch som zila v strede nemecka v meste, kde boli anglicke kasarne. Mali sme ich par rokov od domu, zase celkom normalka, pre mna nic nezvycajne.
Moj mm vystudoval vojensku univerzitu v Mnichove. Bol 12 rokov u vojska. robil si dalej aj dostojnicku skolu, bol v Macedonsku, prezil a to doslova cvicenie prezitia. To bol fakt manever, o tom sa dnesnym chalanom ani snivat nemoze. Zial vsetci ci uz Sk ci DE to s tou dobrovolnou voj. sluzbou totalne posr..... Takto fakt vidno, ze dnesni mladi muzi si nevedia "uvarit ani vodu na caj" 😠

Inak branne cvicka, masky, dymovnice atd. to bolo super. Dnesne deti ani nevedia, co taka maska je. Moja mama robi na CO MV SR. Uz od onych cias. TAm je sklad tychtoteraz uz haraburd. A zial ako vravi, tam sa este uplne nove, orig. zabalene masky, vyraduju a vyhadzuju do odpadu. Ich ako chemikov zase posielaju po celej hlavne Europe na zber vzoriek, ked sa stane nejaka chemicka havaria a hlavne ked je podozrenie na biologicke ci chemicke zbrane hromadneho nicenia. Verejnost ani nevie kolko tych "havarii" sa v Europe stava 😕 😨

mawka
19. aug 2014

@yanni toto mi nehovoooor, maly je nadsenec do tychto veci, zhana veci z onych cias. to sa da nejako odkupit tie vyradene? bol by stastny ako blcha. 🙂

yanni
19. aug 2014

@mawka neviem ci sa to nejak da odkupit alebo jednoducho slohnut 😀 Spytam sa mamy. Vela o tom neviem, len ze sa to tam nejak triedia a co su este pouzitelne, tak tie sa nejak dezinfikuju a znova balia a skladuju a ten zvysok vyhadzuje. Ci sa to nejak pocita a katalogizuje, to neviem. Ale opytam sa a dam ti vediet 😉

0silvia0
19. aug 2014

@mawka no a môj syn si takúto masku kupoval v internetovom obchode za vreckové 😀 😀 😀

polystyren
19. aug 2014

@oravese Donbas je bombardovaný z Rumunských základní. Technika na inváziu sa sústreďuje v Poľsku. Slovensko je diera na tranzit. V lete som videl po cestách ísť "tanky na kolesách" smerom na východ.

fra
20. aug 2014

No bolo mi treba čítať túto tému včera večer pred spaním? Hned sa mi snívalo o mužnom americkom letcovi (ako z filmu) ktorý sa katapultoval rovno pred naším domom a ktorý ma poprosil, aby som mu pomohla s plnením istej špionážnej úlohy 😀

mawka
20. aug 2014

@yanni to by bolo fantasticke 🙂 uz toho ma doma kopec, len to lezie strasne do penazi a ked to niekde vyhadzuju, preco by tym nemohli potesit nejakeho nadsenca. Bola by som velmi vdacna 😵
@0silvia0 sak prave, furt furt nieco. Nejake veci este moj tatko kdesi objavil, ale maly je do toho maniak 😅
@fra no ty mas teda sny. mne sa v sne objavovala nejaka blondinka, ktora mi chcela umyt auto a potom ma lakala na dedru a avon 😀 radsej, keby mi vo sne pristal amik, to by bolo lepsie. 😀

yanni
20. aug 2014

@fra
@mawka baby vy mate ale sny 😀 😀 😀 😀 Ja by som brala aj tu blondinku 😀 Mne sa "snivalo", ze decka vstali o pol siestej a hurhaj v celom dome. No a nakoniec to nebol sen ale skutocnost 😠 A to sme na dovolenke. Nic si neoddychnem. Po dovci potrebujem aspon mesiac dovcu. Tito zraci by furt len jedli. Voda robi cloveka asi velmi hladnym 😕 😠

ukulela
20. aug 2014

@fra @mawka co by som ja dala za vase sny 🙂 mne si maly mrndos urobil vankus z mocoveho mechura a nie a nie ho presvedcit, ze mamine sa to nerobi ... nuz co, treti trimester ma svoje caro :P
inac tie letecke dni (aby sme ostali v teme🙂) ja odporucam. som sliacanka, no vzdy, ked sa mi da, tak idem - akurat ak pojdete rodina,minule im "porkrivkaval" catering - sice vela stankov,no obmedzeny vyber - takze odporucam detiskam doniest vlastne, k tomu deku, slncove brile a hlavne pre deti sluchatka/stople do usi. inac kopa atrakcii vzdy a aj zahranicni ppiloti/technici radi rozdavaju detiskam suveniry, nalepky ... mavaju tam stihackovy trenazer,pre deti (aj pre tatinkov) zazitok.

mawka
20. aug 2014

@ukulela twnto rok nestihame. velmi som chcela, ale deti budu do 31.8. u exa a on ich vozi vecer a 1.9. ma mala narodky a kedze babka ide do kupelov, tak to musime jedine vtedy spravit a skor to nejde, lebo som este prec. moje nervy. tak som sa tesila. skoda. ale tak uz boli decka na sahre tento rok tot na zahori a chodievam s nimi priebezne 🙂

briketa
23. aug 2014

@zita19 mobil je je na h.ov.no ked nejdu siete 😉 treba mat obycajne radio s klukovym generatorom, tam sa vzdy vysielaju pohotovostne spravy. zazila som evakuacie koli velkopoziarom (v statoch) ziadna sranda, najma s malymi detmi. len ma to tak napadlo koli slnecnemu nabijaniu mobilu. je ti nanic v takom pripade

zita19
23. aug 2014

@briketa ale ja som to myslela ironicky. Ja viem, ze mobil je v taky cas na rit, ale ked sa tak hlboko zamyslim nad komunitou MK, tak niektore by najprv riesili, ze im nejde zmenit status na fb a MK a nie to ako sa zachranit...

Strana
z3