icon

Bolesť pravej strany tváre

dubek
14. nov 2017

Už som zúfalá tak prosím o radu vás či nemal niekto podobný problém už druhý mesiac ma boli pravá časť tváre začalo to v v zuvaciom kĺbe by som povedala ako je licna kosť tak nižšie a prešlo to do ucha a zubov bola som na kŕčom všetko ôk u zubárky mam vraj len vymeniť dočasnú výplň za trvalú robili mi malý rtg na horné tri zuby ze vraj ok ale bolia ma už aj dolné vybrala som tri balenia ATB lieky od bolesti nezaberajú prosím vás poraďte mi

Strana
z2
klaudiadia711
14. feb 2019

@tanika ahoj, dopadla som tak, ze som absolvovala hadam vsetky mozne vysetrenia (neuro-to bolo take vyšetrenie od stola popravde, zubarka, ORL, stomatologicka chirurgia-Mudr Zajko v Ružinove). ORL nič nezistilo, dokonca ani z magnetickej; Zajko ktorý sa špecializuje na problémy s čelustným kĺbom povedal, že podľa RTG ten kĺb nemá nijaké výrastky ani zmeny, ktoré by mali spôsobovať bolesti, takže to bude zrejme tým, že asi v noci zatínam zuby. Pretože nikde mi nič nenašli, výsledky všade úplne bezproblémové (dokonca ma testovali aj na histamín).
Bola som si teda dať spraviť náhryzovú dlahu na zuby (vyzerá to ako nočný strojček) a už som ju aj nejaké 2-3 dni mala, ale rozbolela ma z nej osmička na ktorej mám kaz a tak ešte musím počkať, kým mi ju vyvŕtajú. Inak som z toho mala vcelku dobrý pocit a keď som ju v noci mala v ústach, ráno som sa zobudila s miernejšími bolesťami ako bez nej. Doktor, ktorý mi ju robil mi dal vcelku nádej, vraj 90-95 percent pacientov má s dlahou dobré výsledky, nakoľko v noci buď škrípu zubami alebo ich zatínajú. Vysvetlil mi podrobne jeho anatómiu a poučil ma, ako treba dlahu nosiť atď. Ten istý doktor mi povedal, že pokiaľ nie je zápal trojklanného, tak z klímy by sa to určite so mnou takto dlho neťahalo. Treba nájsť dobrých lekárov a absolvovať veľa vyšetrení, nenechať sa odbiť a dávať si pozor na klímu a chladné počasie. držím palce!

bela908
9. jan 2021

Ahojte Ja mám pery viacej na pravej strane už to mam dva mesiace a neviem čo s tým robiť Bolia ma zuby a neviem či by to nemohlo byť aj tým Prosím o radu

Strana
z2