Bolesť zubov a lícnej kosti
Dobrý večer ja už som totálne zúfalá neviem kde mam hľadať radu.... Už som ti písala viac príspevkov o tom pred vyše rokom ma začala bolieť licna kosť aj zuby bola som u zubára jeden zub mi urobili a zevraj ostatok ok lenže stále bolesti boli cely rok každy deň nakoniec ma neurológ poslal na rezonanciu kde my zistili cystu v dutine vybrali mi ju operačné v celkovej anestézi o dva dni sa mi rána zapálila dali mi množstvo liekov od zápalu a aj dvojkombinaciu antibiotik chvíľu bolo dobre a zase mam tie bolesti všetky zuby aj licna kosť prosím vám pekne poraďte mi nebol deň za ten rok že by som nebrala lieky od bolesti co to môže byť??
@bapi1 Rehabky moze neuro, alebo ortoped predpisat. Dokonca mojmu susedovi vraj obvodak predpisal. Tak skus z tychto troch niekoho. Mne zatial zabera panadol novum, alebo nurofen rapid. Len vcera len minimalne zabrali. Vecer ma ponadrapovalo od bolesti ( nezvracala som) a potom sa mi ulavilo. :( Dnes rano super. Hlava v pohode ( klop, klop) Na obed ma seklo v krizoch pre istotu... To som zatial nemala, tak co by som neskusila, no nie? Uz mi je do revu z toho. Vkuse nieco. :(
@petka82 mne zacali bolesti tej sanky dnes (davali mi to najavo pocas celého týždňa, ale take tie echt pravé nastali dnes). Nezabralo nic na bolest hlavy, ani na migrenu, dokonca ani oblbovak 🙂 Takze zasa bude víkend o nicom a uvidíme ci to zasa nebude smer pohotovost. Uz som objednana aj na ortopediu.
@dadkkkka ja to ani nedokazem popisat ...ono to je presne od polky nosa a taha sa to k zaciatku otvora k uchu cez licnu kost a bolest taka akoby zvnutra, ako keby ma niekto dobil....alebo taka, ze ked ti zacina chripkaa bolia ta kosti...neviem ako to popisat. No nie je to, ze pichne, za 10 minut alebo za hodinu pichne znova....toto boli v kuse, taka skor tlakova bolest.
Na you tube som nasla cviky na tvar..tak musime poskusat baby ci nieco zabere pri tych atakoch.
.
@dadkkkka viem ako sa cítiš, ja som mala teraz 8dni v kuse, teraz dva dni ako by ustupovalo alebo lepsie povedane trocha v mensej intenzite to je nez tych 8 predoslych dni. Citam vsetko mozne na nete, sama si hladam diagnózu....podla všetkého som TN 2. Keby som aspon lieky mala, ze si ich dam a mam úľavu.
@petka82 pozrite si pise ako suvisi krcna s bolestou hlavy pise aj o hrudnej chrbtici velmi zaujimave… https://www.masaznaterapia.sk/l/migrena-a-suvis...
@dadkkkka @bapi1 U mna teraz dva dni super. Minuly tyzden to bola katastrofa. 3.6. Idem ku neuro aj stomatochirurgiu, tak uvidime, co mi povedia. Mala som aj CT dutin minuly tyzden a vyslo mi ze mam zvyseny obsah hlienu v stenoide. Ze viac ako pred rokom. Mohlo to byt ale aj tym, ze som minuly tyzden bola aj trochu chora. Tak som zase zacala preplachy vincentkou...a tuk tuk 2 dni ok teraz...Musim ale povedat ze minuly tyzden som uz bola tak na tom, ze idem ku neuro po ten gabapentin... Ze uz kaslem na vsetko a si to nasadim...
@bapi1 @dadkkka No u mna konecne po dlhej dobe obdobie kludu. Zvladam bez tabletiek. Co sa tyka vysetreni,velmi som sa nepohla. Na maxilofacialnej amb. vylucili sankovy klb. Robili mi zase ten panoramaticky snimok. Zuby uplne vylucili. Poslala ma ale este ste na CT zubov. S tym sa teraz musim objednat znovu na konzultaciu ORL a potom opat na maxilofacialnu. Neuro mi predpisala 2 lieky. Dumatriptan pri zacinajucej bolesti a indometacin cipky pri silnej zachvatovej bolesti. Vyfasovala som karticku a tam si mam zapisovat kedy ma to bude boliet a ci mi lieky zabrali. Mam si ich dat len vtedy ked bude boliet. Zatial Na MR krcnej ma odmietla poslat. Ale potom na tej maxilofacialnej mi DR napisala, ze odporuca spravit CT krcnej. Len to musim zase na neuro alebo ortopediu,lebo to len oni mozu napisat.
Mňa po plombovani zuba trápili bolesti 4 mesiace. Pri ďalšej návšteve mi iný zubár plombovaný zub trocha zmenšil, aby sa pri hryzeni zmenšil tlak.... A bolesti prešli.