Bude ešte niekedy dobre?
Bude ešte niekedy v tejto krajine dobre? Zaplavujú ma úzkosti a extrémna panika, každý deň čítam ako niekoho napadli, tam našli dobodaného muža, tam ženu, ludia si siahaju sami na vlastné životy. Ja mám práve narodené dieťa a keď si predstavím že do tohto škaredého sveta som priniesla tak úžastné dieťa s vedomím že su všade barjaký psychopati a človek sa musí báť ísť vobec na ulicu ani spať mi to nedá. Velmi som z toho smutná😢
„Spravy“ nepozeram skoro 25 rokov. Pretoze ti so spravami nema nic spolocne!
Vyhod telku, vypni net na mesiac, necitaj sprostosti - rafsej dobru knihu. Uvidis ako ti bude dobre a lahsue na dusi.
A kedy bol svet, kedy taketo veci neexistovali?
Vrazdy, samovrazdy, nasilie a neviem co vsetko tu vzdy bolo, je a zial aj bude. Len tym ze teraz sa informacie siria extremnou rychlostou, vsetci o vsetkom vieme. Pred 100 rokmi by si ani netusila, ze v dedine 20 km od vas bol niekto zabity.
Prosim ta, ziadne spravy, ziadne krimi spravy, ziadne vedome vyhladavanie negativnych veci... je logicke ze media sa skor sustredia na taketo veci, vsak tieto veci su vyhladavane.
Ale zijeme v dobe, a v state a v spolocnosti, o ktorej vacsina sveta moze len snivat. Mame kde hlavu zlozit, mame teplo (zatial 😀 ), mame co dat do ust, nezijeme vo vojnovej stave, nemame za sebou zemetrasenie s desatisicami mrtvych... mame zdravotnicky system (aj s vaznymi nedostatkami), mame toho vela...
Ale pri vyhladavani negativnych veci, krenkovanim sa, deptanim sa mozeme stratit nieco velmi cenne a to je psychicke zdravie.
Dobre uz bolo 🫣
Zle veci sa diali vzdy, snad okrem kovidu a vojny za hranicami. Len sa o tom tolko nepisalo. A napriek tomu vsetkemu deti zazili a zazivaju stastne detstvo plne lasky.
Nemôžeš na to myslieť. Stále odkedy človek existuje, boli vojny, barbari, v stredoveku prenasledovali každého, koľkých upálili za údajné bosoractvo - stačilo, že prebehla pred tebou čierna mačka alebo jednoducho si bola iná ako ostatné ženy, a už upalovali. Alebo aké mali muciace techniky v tom stredoveku napr.... Ale aj v iných dobách, stále bolo niečo.... Išli močom a koľkých napadli zbojníci, potom pred necelými 100 rokmi svetová vojna, holokaust....
Vždy kradli, aj vraždili ľudí.
Ako aj ja som smutná z toho, keď vidím, že deti sú aké agresívne, 13-14rocne dokážu zastreliť spolužiakov, učiteľov, atď, dnes som dokonca zachytila, že v Amerike 6! ročný prvácik zastrelil svoju učiteľku v škole - a robil to zámerne.
Ale paničky strach z toho netreba mať, nepomáha to. Nesleduj správy a hneď sa budeš cítiť lepšie.
Dobré už bolo a zle už je a bude len horšie
A ešte dodám, že podľa mňa teraz sa nám žije najlepšie, takže sme sa narodili ešte do tej najlepšej doby. Nikdy nebola taká hojnosť, aj priemerny vek dozivania je najvyšší teraz. Pred 100rokmi ešte ani antibiotika nemali.
Moja mama ma 60 rokov a keď ona bola dieťa, tak vraj keď niekto 60 ročný zomrel, tak sa nad tým nepozastavovali, skonštatovali, že už bol starý a basta.
@mariska1989 nechcem ta strasit, ale slova dokazu mat moc - to co vyslovujeme, moze nam sluzit ako pozehnanie, ale aj prekliatie. Ak si predpovedame zlu buducnost, mozeme tymito slovami ju aj ovplyvnit.
.... moja mamka spomína, ako sa v 68 skryla s kamarátkou za smetné koše, keď šli po meste tanky 😥 mala 12.. Dedko bojoval v SNP a pamätám, ako ťažko chodil.. my sme našťastie nič podobné nezažili a verím, že nezažijeme ♥️ ostatné tebou spomínané je tu s ľudstvom odjakživa. Strachom nič nevyriešiš.
Dnes som čítala toto:
'strach klope na dvere, otvorí odvaha a za dverami nikto' 😉
@zmrzlinka2021 nechcem a ani nemienim prekliať . ale vidieť ako sa všetko okolo robí tak si človek povie ako bolo pred 10 rokmi a ako je dnes a ako to bude pravdepodobne vyzerať o 10 rokov . Je zlá doba a dobré už nebude 😔
@bilberryday špekulovať v ktorom historickom období je ťažko no spomenúť si ako bolo 2 roky dozadu a ako je teraz si človek snáď spomenie .
Včera večer sme dopozerali harryho.. Volá mi švagor že či mi nepísala sestra...vravím že nie.. Boli na návšteve vypili si, doma sa pochytili a ona odišla... Poslala mu len fotku ako ide do lesa... Nebolo mi všetko jedno.. Hlavne čo sa deje teraz s ľuďmi... Síce hral tam rolu alkohol ale hneď ma napadlo na koho môže natrafiť, atď...
A tiež mi je ľúto do akého sveta sa malá narodila ale robím všetko preto aby sa mala dobre,🙏
Ja správy praveže absolutne nepozerám, telku celkovo velmi nepozerám. Ale otvorim mobil facebook napríklad ja som neni zvedavá na tieto veci presne koli tomu že to vo mne vyvoláva strach snažila som sa väčšinu stránok poodstavovať aby sa mi nezobrazovali tieto príspevky a stále niečo. Idem po ulici alebo v obchode sa rozprávaju o tom, ono je jedno ako vždy sa mi to nejako dostane do uší a normalne ma zaplaví teplo. Ja sa týchto veci strašne bojím a teraz keď mám dieťa mam tisíc náspobný strach.
Ja sa mám za posledných 5- 6 rokov najlepšie,ako som sa vo svojom dospelom živote mala.Presne teraz je môj život taký,aký som vždy chcela mať.
Odporúčam menej pozerať tv,menej čítať bulvár a menej negatívne rozmýšľať
Práve tým dieťaťom si priniesla dobro do tohto sveta. Nestrácaj nádej, že bude lepšie. Nikdy to nebolo ľahké. S malých Ježiškom tiež museli utekať. Napriek tomu koľko dobra priniesol. Neboj sa.
Slovensko je relatívne veľmi bezpečná krajina s nízkou kriminalitou. Žijeme dobu blahobytu, prebytku, konzumu, máme dostupnú zdravotnú starostlivosť, vzdelanie pre každého, žijeme v mieri atď. Žijeme najlepšiu dobu 🤷
Tak začni citat históriu. Vďaka tomu zistíš, že aký bol svet krutý a náročný.
Ja mám 2 deti škôlkarov a prišla som o manžela pred 3 mesiacmi,od manželovej smrti zažívam domáce peklo z mojím otcom , neviem kam v rýchlosti odísť,som momentálne ešte bez práce na podnájom peniaze nie sú
takto to bolo vzdy, skor horsie... neviem co si si myslela?? akurat teraz vdaka internetu a ostatnym mediam sa k nam k informacie dostavaju rychlejsie
@bilberryday tak ešte pred covidom teda 😁
Dnes bolo pekne. Zajtra bude dobre. Politicky: Generácia mojich rodičov sa narodila na konci 2. sv. vojny. My sme vyrástli v ČSSR. 1.1. sme oslavovali Deň vzniku Slovenskej republiky.
Ľudsky: materstvo robí so ženou veľké zmeny. Sú to hormóny, ktoré v Tebe vyvolávajú potrebu chrániť svoje dieťatko pred všetkým zlým a každým nebezpečenstvom. Nepozeraj správy. Tiež som nemohla v tom období pozerať hocičo, veľa vecí ma rozplakalo, veľa vecí ma vystrašilo. Chráň si svoj pocit bezpečia, tvorí sa mlieko, nestresuj sa. Všetko je v poriadku. 🙂 Mysli pozitívne. ❤
Podľa mňa to bude tým, že si sa stala mamou a viac si pripúšťas rizika a strach o seba, dieťa...a počkaj, keď Ti povie o pár rokov, že ide na diskotéku🙂s dieťaťom príde strach...nesleduj správy, ja si žijem v mojej ružovej bubline občas si niečo prečítam, pozriem, ale snažím sa nepripúšťat.
@morgane1975 kedy bolo dobre? Počas ktorej vojny v histórii ľudstva? Alebo keď nebola medicína tak ďaleko ako dnes a žena musela porodiť 10 deti, aby sa aspoň dve dožili dospelosti? Dnes sa máme najlepšie ako sme sa v historii ľudstva kedy mali. Nie všetci na celej zemi, ale ľudia v Európe určite.
Vždy boli vraždy, sebevraždy a vojny a žiaľ, vždy aj budú. Ľudia sú stále rovnakí. Akurát to teraz všetko viac vidíš vďaka médiám a internetu. Predstav si, že by si žila počas druhej svetovej vojny a bola by si židovska. Vtedy by si mala dôvod pozerať na svet pesimisticky. Teraz na to dôvod nie je. Žijeme ťažšiu dobu ako pred pár rokmi, ale tak to bolo vždy. Lepšie obdobia striedajú horšie. Teš sa z toho, že máš dieťatko a nemysli na hlúposti. Čo by za to niektoré ženy dali.
Keď v tejto krajine dosiahnu ľudské mozgy takú úroveň inteligencie, že ich ani nenapadne voliť ľudí ako Matovič, Fico, Mečiar, Kollár, Pellegrini, a celé tie stoky klamárov, komunistov, fašistov verejne sa prezentujúcich. Potom, tu po rokoch môže byť dobre. Aspoň čo sa týka toho, na čo má Slovensko ako štát dosah. Čo príde zvonku, to je druhá vec.
A v 90% nejde o to či je to Fero Mrkvička alebo Fridrich Schiller-Hudýni ale aký má program, akých má ľudí, ktorí sa vyznajú, ktorí používajú pádne argumenty a nezavádzajú a neklamú. Všetky výroky sú overiteľné.
Ale takýto stav je v nedohľadne v tomto štáte. A vyhliadkovo, za súčasnej situácie bude v budúcnosti len horšie. Do roku 2100 je pravdepodobné, že ropa už nebude verejnosti prístupná. Že hladiny oceánov stúpnu vplyvom otepľovania sa, čo zatopí množstvo území kde žijú milióny ľudí... Je riziko,že Golfsky prúd slabne a môže úplne zoslabnúť a do Európy sa vráti doba ľadová. To znamená, že ľad a sneh by väčšinu roka pokrýval územie od škandinávie po Karpaty. Čiže ešte aj vrátane celého územia Slovenska. Akurát nížina na juhu a Maďarsko by už pod snehom a ľadom byť nemalo. ... Je dosť veľké riziko, že dôjde pitná voda. Naozaj jej nie je veľa a ja sa čudujem, že jej je dosť na také masové užívanie aké sa deje vo svete. A tiež také plytvanie.
O mikroplastoch ani nehovoriac. To je niečo čo už máme všetci v krvi. Plast, ktorý sa nerozloží. Aké poškodenia to v tele môže spôsobiť keď to prechádza všetkými žilami atď... to sa nevie. Už len, že je v krvi zistili len minulý rok, resp. nedávno.... o skladke plastov v oceáne a mikroplastov ktore sa tam točia podla atmsoferickych javov a morskych prudov ani nehovorim... doslova budú podľa mña všetky pláže zamorené a nebude možné tam plávať... resp, bude, nainštalujú tam siete na zachytávanie väčších častí... rezorty si to budú môcť dovoliť. Použiteľné na kúpanie zostanú len jazerá a odrezané oblasti vodných plôch od morí a oceánov. ...
Plast je skaza ľudstva. A ak si myslíte, že je to len fľaškami a obalmi... nie. Najviac mikroplastov sa dostáva do prostredia ojazdením pneumatík... takže viete asi pri tom množstve... ako je to v riti...
@anjelicek26 "ale k vede, technike, hudbe, medicine, ak to budeme robit my vsetky ako matky, tak to take zle do buducna nebude..." paráda ! Aby ti mal kto predať suchý rožok, či vyviesť smeti. To by ťa asi porazilo, keby si nebodaj vychovala bežne pracujúcu osobu. 😀 Mimochodom, ty na SK nežiješ, i keď tu hojne prispievaš o tom, že ako je tu super a život krásny a bezpečný. Len či ozaj aj je.

Do akeho sveta? Zije sa nam vyborne, vsetkeho dostatok, nic nechyba...nic podstatneho... mame mier, kde byvat, co jest, ze furt chceme viac a viac a viac je ved druha... problem "dnesneho" sveta je ten, ze mame takmer sto percentnu informovanost o kazdej nehode, o kazdom nasilnikovi, o kazdom vrahovi, ktory sa kde vyskytne...
Ver mi - toto bolo aj kedysi a este omnoho viac... vela veci sa nikdy nevyriesilo, nezistilo, o par dedin dalej nikto nevedel, ze sa niekde stala tragedia, lebo proste informacie sa sirili pomaly...
Prestan sa tahat do nejakych depiek a uzivaj si babo a vychovaj z neho dobreho a uzitocneho cloveka pre spolocnost, to je to, co mozes urobit. Neved ho k nabozenskemu fanatizmu, ale k vede, technike, hudbe, medicine, ak to budeme robit my vsetky ako matky, tak to take zle do buducna nebude...