icon

Bude zajtra počasie na Pohodu?

12. júl 2024

Čo si myslite?😭

janai1
Autor odpoveď zmazal
janai1
12. júl 2024
fido69
Autor odpoveď zmazal
lenka7477
12. júl 2024

určite nie - autá odchádzajú neustále- sledujem z balkona
na miestach sú dobrovoľní hasiči z celého okolia, záchranky . neustále prehladávajú letisko . Pokiaľ teda myslíš festival POHODA ...

fido69
Autor odpoveď zmazal
maca1984
12. júl 2024

Vyčkaj času jak hus klasu...
Informácie o pokračovaní/ukončení budú určite na nete.
My si môžme myslieť čokoľvek, je to na organizátoroch/zodpovedných ľuďoch

maca1984
12. júl 2024

@fido69 plné 🥚🥚 , treba sa uspokojiť aspoň na malom/veľkom P ?
Hádam je tu všetkým jasné, že myslela festival Pohoda..

fido69
Autor odpoveď zmazal
januska12323
12. júl 2024

@fido69 keď myslíš

maca1984
12. júl 2024

@fido69 pokus bol, snaha sa cení 😉

ajka19
12. júl 2024

Áno bude...

tosaneda
12. júl 2024

Akurat citam, ze festival pohoda je uplne zruseny.

janai1
12. júl 2024

zrušené

autor
13. júl 2024

Strašne som z toho smutná.. toto som nečakala

e1h
13. júl 2024

Nič v zlom, ale ak niekto organizuje festival v čase kedy sú najväčšie letné horúčavy a s tým spojené silné letné búrky, a to na otvorenom priestranstve ako je letisko, tak si o takýto problém priamo koleduje. Je mi ľúto toho, čo sa stalo, ale asi by už bolo na čase nájsť lepšie miesto na uskutočnenie tohto festivalu.

marca12
13. júl 2024

@e1h na tak velky festival lepsie miesto asi tazko najdu

nelca0510
13. júl 2024

@e1h takže mali rok dopredu predpokladať,že bude silná búrka ?

beataxxx
13. júl 2024

@e1h zmluvy sa robia v obrovskom predstihu a festival musi byt v lete

isis234
13. júl 2024

@e1h nik nepredpokladal, že budú vysoké teploty a silná búrka. O tej búrke sa nevedelo ani deň vopred. Ako píšu vyššie. Všetko sa organizuje viac mesiacov v predstihu. Uvažuj trošku.

sevrin
13. júl 2024

@e1h ano lebo počasie, teploty a búrky sa dajú predpovedať na celé mesiace dopredu. SHMÚ má úspech keď všetko trafia na 3 dni dopredu.
Také veľké akcie ako Pohoda sa plánujú min. pol roka, hudobníci si musia vyhradiť termíny, ktoré neraz zrušia pár dní pred začiatkom, často býva úspech, keď sa všetko podarí zorganizovať načas a tak ako sa plánovalo.
Včerajšia búrka bola extrémne silná, zažil som aj tú keď bola Pohoda 2009, keď vtedy stan zabil dvoch ľudí, ale z môjho subjektívneho pohľadu táto bola ešte silnejšia. Holt extrémy počasia tu budú čoraz častejšie a s tým sa bude musieť žiť.

e1h
13. júl 2024

@marca12, určite nebude ľahké nájsť vhodné miesto na takto veľký festival, ale verím, že existuje aj na Slovensku.

@nelca0510, áno, v lete keď sú veľké horúčavy, čo je pre druhý júlový týždeň obzvlášť typické, treba predpokladať aj silnú búrku. Nič výnimočné v tomto ročnom období. Alebo Vás to prekvapuje? Lebo mňa nie.

@beataxxx, toto nemá nič spoločné so zmluvami, ale s tým, že ako sa vyberá termín a miesto festivalu. Zmluvy sa riešia až potom, keď je termín určený.

@isis234 druhý júlový týždeň je štatisticky jeden z najteplejších. Ak si myslíte, že nikto nepredpokladal, že bude horúce počasie, ste na omyle. Okrem toho, že termín festivalu sa vyberá tak, aby podľa možností nebol v konflikte s termínom iných okolitých festivalov, druhý júlový týždeň je práve jeden z tých, kedy sa práve predpokladá slnečné letné počasie a je asi najlepší zo všetkých možných termínov na organizovanie festivalu počas leta. A keď je moc teplo, tak bývajú búrky, čo tiež nie je nič mimoriadne, ale treba sa na to pripraviť, obzvlášť na takom otvorenom teréne akým je letisko. Ja festivalu Pohoda fandím, ale práve kvôli tomu, že kde sa koná, nikdy som tam nešiel, lebo nemienim sa celý deň variť na Slnku vo vlastnej šťave, pričom v stane sa tam tiež nedá vydržať. Jediná výhoda toho veľkého priestranstva je to, že v prípade zlého počasia je malá pravdepodobnosť, že na vás padne strom. Žiaľ, Pohoda si to vynahradzuje padaním stanov a som zvedavý, že aký bude záver vyšetrovania.

e1h
13. júl 2024

@sevrin mám predstavu o tom ako sa organizuje festival, nie som včerajší. Sám píšete, že extrémy počasia sú čoraz častejšie, takže prakticky hovoríte to isté, čo ja. Ja hovorím o tom, že sú najteplejšie dní roka, búrky k tomu patria a vy k tomu hovoríte o čoraz častejšom extrémnom počasí. Takže keď mi dvaja na blbom fóre si toto uvedomujeme, asi by si to mal uvedomovať aj organizátor a treba sa pripraviť na to najhoršie.
A týmto netvrdím, že sa nepripravil na to, ale evidentne niekde nastala chyba ak došlo k zraneniu ľudí.
Možno ten stan mal ten vietor vydržať, ale došlo k únave materiálu, možno ho niekto zle postavil, ale je možné aj to, že na silu vetra, ktorý bol na letisku, vôbec nebol stavaný a čase búrky mal byť evakuovaný. Kde nastala chyba, to povedia vyšetrovatelia. Som rád, že tentokrát ten festival nebol pre niekoho jeho posledný zážitok.

isis234
14. júl 2024

@e1h čítajte s porozumením. Písala som o búrke

sevrin
14. júl 2024

@e1h ale hej, po každej búrke sa vyrojí kopa meteorológov, organizátorov a staviteľov stanov. Kde ste všetci boli, keď dve hodiny pred búrkou bolo nad Pohodou slnečno?

e1h
14. júl 2024

@sevrin ja som bol zhruba dve hodiny (možno menej) pred spadnutím stanu v tej istej búrke, akurát v Bratislave, dúfam, že príchod tej búrky pre organizátorov nebol prekvapením, nakoľko na Pohode bol aj SHMÚ. Problémom je, že zatiaľ sa všetci tvárime, že tá sila búrky bola prekvapením (aj keď sa pred tým prehnala tretinou kontinentu) a že to sa stáva. No neviem, počkajme si na koniec vyšetrenia, ale môj osobný názor je zatiaľ taký, že ak padne na ľudí stan, tam muselo niečo, alebo niekto zlyhať.