icon

Bude tretia svetová vojna? Diskutujme o aktuálnej situácii

18. nov 2024

Viem, že to sem nepatrí, ale čo si po dnešku myslíte?

Strana
z8
vevesh
21. nov 2024

@vikimed @eludka no tak, cina a india urcite nie su chudobne krajiny🫣🫣🫣🫣chudobne krajiny ani nesli okolo G20 a tieto dve su uz trochu dlhsie clenmi.... A ano, maju to pod cenu, lebo si to mozu dovolit...🙃🙃🙃

cafelatte
21. nov 2024

@eludka ty o com tocis? Ja som písala vikimed a reagovala som na jej komentár, že putin chce najviac ublížiť civilnemu obyvateľstvu.

eludka
21. nov 2024

@vevesh v porovnani so Zapadom a USA su ešte stále chudobne, Rusko sa stalo na Cine zavisle a v podstate Putin predava Rusko Cine za par drobnych

eva8
21. nov 2024

@eludka Putin predava Rusko Cine?

eludka
21. nov 2024

@eva8 ano, presne tak, ale pycha predchadza pad

vevesh
21. nov 2024

@eludka vobec nepredavaju za par drobnych🫣🫣🫣to su predstavy europanov, ktori si este pamataju nejake tie koncerty pre tretie krajiny z 90tych rokov. Ani si nevies predstavit, aky odbyt je na blizkom vychode a v africkych krajinach z ruska. Uz davno neplati, ze su to chudobne krajiny- ano, nie su to tahace, ktore by sa bili prvenstvo s usa ci kanadou, ale vela vela z nich je na ovela vyssiom rebricku ako sk a velmi vysoko v tabulkach...🫣

eludka
21. nov 2024

@vevesh najvacsi odberatel je Cina, ale Rusko aj tak uz minulo svoje penazne rezervy, ako povedala sefka ruskej narodnej banky Nabjuliina, takze Rusko caka bankrot. V jednej moskovskej nemocnici znizili lekarom platy na 30%!!!, v case , ked ceny tovarov stupaju o 50-100% ! a inde to pojde podobne, tak si predstav tu krasnu buducnost, co caka Rusko, tam by Blaha 10tis./mes. nezarobil

vikimed
21. nov 2024

@cafelatte ruskí a ukrajinskí vojaci nie sú obyčajný ľudia? Čo si myslíš, že putin posiela na front detičky ruských politikov a miliardárov?

vikimed
21. nov 2024

@vevesh ono sa stačí pozrieť, koľko ľudí v Indii nemá prístup k čistej vode, alebo elektrine. Rovnaká zaostalá diera, ako rusko. Ale v jednom máš pravdu, nie sú to chudobné krajiny, len obrovské množstvo ľudí tam žije ako v krajinách tretieho sveta.

vevesh
21. nov 2024

@vikimed ano, ale tito ludia maju aj mensie naroky a toto my, europania, nechapeme alebo len velmi tazko. Ono sa ani neda mat vsetko tak ako v eu, lebo tam mas ine predispozicie. Vies o tom, ze v indii ci iraku stoji jeden byt v priemernom meste cca. 120tisic a normalne je bitka o nich (= su ludia, co peniaze maju). Tam stredna trieda nie je velmi pritomna ako na zapade a ten zapad k tomu aj smeruje, aby sa to takto rotriedilo...

kittykat22
21. nov 2024

@cafelatte chapes, ze Rusko chce Ukrajinu vlastnit z dovodu rozsirenia krajiny? Chapes preco je tam vojna? Preco by uzemie z ktoreho chcu tazit - pretoze UA je bohata krajina na nerostne suroviny + polia by im bola uplne k nicomu? Dalsia vec je, ze Rusko funguje len vdaka obchodovaniu s Cinou. Je zavisle na Cinskom obchode a v sekunde keby vystrelili jednu atomovu raketu tak by sa k nim Cina otocila zadkom - a to si nemozu dovolit.

Takze nieco take, ako sa mame bat Ruska, si mozes odpustit. Nemaju peniaze, nemaju vojakov, lizu zadok Cine aby vobec fungovali. A jedine co Putin ma su kecy.

tramtada31
22. nov 2024

@eludka Rusko skôr donútia, aby na nás vypalilo atomovky. Proste už to mal nechat na Trumpa, ktorý má nejakú moc urovnať konflikt, nie bojovat kto z koho, kde rukojemníkmi sú zivi ľudia. Keby si sa spýtala Ukrajincov, či chcú byt celu zimu bez elektriky a bez manzelov a synov, tak radšej by obetovali polovicu Ukrajiny.

cafelatte
22. nov 2024

@vikimed písala som o rozdiele civilov v Gaze a civilov na Ua, nechápeš pisanemu textu.

eludka
22. nov 2024

@tramtada31 naopak, podla vsekeho to Trump nechal na Baidena, aby bol za pekneho, co vyriesi Trump? S Ruskom si mozu poradit jedine Ukrajinci a preto im treba dat zbrane, aby dostali Rusko na kolena. Ukrajinci bojuju podla pravidiel, co Rusi nerobia. Ukrajinci cielia na vojenske a strategicke objekty, Rusi na civilne. Rusko je uz na dne s financnymi rezervami, povedala to sefka Ruskej narodnej banky. Pytala si sa osobne Ukrajincov? Keby ti zabili rodinu, nechcela by si sa pomstit? Myslis, ze sa v Rusku tak skvele zije? Nie a teraz pod sankciami a vojenskymi udermi Ukrajincov uz vobec nie.

viera27
22. nov 2024

ja len doplnim tu Nabiullinu. Nie su na dne s financnymy rezervami, ale so zdrojmi. Nezamestnanost je najnizsia (2,4%), cize robia skoro vsetci. Priemysel ide na 80%, takze tiez sa uz tazko navysi. A aj napriek tomu kazdy kvartal klesa HDP o 1% a prudko stupa inflacia. Uz maju zakladnu urokovu sadzbu na historickom maxime 21%, ako sa to snazia zbrzdit (EU napr. ma nieco okolo 3,6%). Takze nasledovat bude stagflacia a to je pruser. Nevychadza im to, preto zacnu vytahovat coraz silnejsie kalibre, ako pes v kute

yosi
22. nov 2024

@tramtada31 Ako si prosím ťa predstavuješ, že to Trump to vyrieši? Potom nečudo, že toľko ľudí sa u nás nechá nachytať na nereálne sľuby Smeroidov

Strana
z8