icon

Bude vojna? Konflikt Ukrajina

26. jan 2022

Co myslite, moze sa ten konflikt Ukrajina, Rusko skončiť vojnou?

Strana
z5
liljana
22. feb 2022

@mamula20 Od 1945 do 1990 tu bola studena vojna a ziadna tretia svetova nevypukla. Ale pomodlit sa mozes. Cina sa nikdy pridlho nekamaratila s Ruskom. Cina je digitalna supervelmoc a nenecha si rozkazovat od Ruska, velmoci na hlinenych nohach zijucej z exportu surovin. Preto sa Mao rozkmotril so Stalinom a jeho nasledovnikmi do miery, ze prebiehali regularne boje medzi vojakmi na rusko-cinskej hranici. Okrem toho, preludnenej Cine sa paci vyludnena Sibir s jej ropou, vsetkym. Este aby to nedopadlo, ze sa bude bit Rusko s Cinou o uzemia na dalekom vychode.

acrobaleno
22. feb 2022

@mamula20 K Rusku sa nikto neprida, ziadna Cina a ani India. Cina dobre vie, co moze ziskat ked sa nezapoja a co mozu stratit ak by sa zapojili. Preto su teraz tichi, rovnako ako India.

annm81
22. feb 2022

@mamula20 Neviem, neviem, či Čína otvorene podporí Rusko. Keď si vezmeme, že o sankciách hovorí USA, GB, EÚ, Japonsko... Najväčší obchodný partner pre Čínu je USA, tretí Japonsko, Nemecko je 6., Holandsko 7., GB 8. Ak by sme vzali celú EÚ ešte s GB, tak ide o druhého najväčšieho partnera. Rusko je štrnáste. Stojí podpora Putina Číne za to?

panda6
23. feb 2022

Snad zostane niekomu kus zdraveho rozumu. Vzdy si to odnesu najslabsi, ,,najspodnejsi,, ludia. A iní to budu len online sledovat z bezpecia....Niekto ani dnes netusi co sa deje, alebo to nechce pocut..

panda6
23. feb 2022

@annm81 ja Cine neverim, az priliz sa kamaradickovali. Ani Orbanovi.

liljana
23. feb 2022

@annm81 Putin si to chce rozdat s celym svetom a to sa neda. Aj Hitler, Napolen,... chceli. Nakoniec svet vzdy vyhral. Jeden osamote nikdy nie je silnejsi ako vsetci ostatni spolu. Ze je Rusko teraz silne kvoli cenam ropy, plynu? Par rokov dozadu bolo v totalnom rozklade a chaose po rozpade ZSSR. Historia sa moze hocikedy zopakovat.

cubo2
24. feb 2022

Vážení, tak a je to tu. Kto si doteraz myslel, že Putin je "záruka mieru" tak by mal teraz okamžite vytriezvieť:

mamula20
Odpoveď bola odstránená
liljana
24. feb 2022

@mamula20 A to vsetko pre jedneho geriatrika z Kremla, ktory si chce dokazovat, aky je dolezity. Ako predtym Stalin, Chruscov, Breznev,...

annm81
24. feb 2022

@cubo2 Neboj, Rusofili a Amerikanofóbovia si aj teraz vymyslia nejakú dojemnú rozprávku, aby Rusov obhájili. Som zvedavá, ako sa budú pozerať na tie davy utečencov, ktoré zamieria k Poľsku, Slovensku, Rumunsku... Či aj tým ženám s maaličkými vystrašenými deťmi povedia do tváre, že predsa nemali provokovať.

Inak som ale nepredpokladala tak rýchly spád. Čakala som najprv pripojenie odtrhnutých častí k Rusku, potom ďalšie postupné odkrajovanie z Ukrajiny. I keď pravda je, že spravodajské služby viacerých krajín upozorňovali, že sa chystá veľká invázia.

annm81
24. feb 2022

@mamula20 Prosím ťa, pre svoje dobro sa ukľudni a pre dobro ďalších psychicky labilných na tomto fóre, tu nešír paniku. Žiadna svetová vojna nebude a jadrová už vôbec nie. Teraz musia Slováci dokázať, že sa od čias slovenského štátu niekam posunuli a podať Ukrajine pomocnú ruku. Nielen podporou NATO aj priamo na našom území. Ale tiež sa zmobilizovať na pomoc utečencom. Čítala som tuším, že SR je schopná prijať okolo 900 ľudí (čítala som správne?). Čo je absolútne smiešne číslo.

liljana
Autor odpoveď zmazal
teosebastian
24. feb 2022

@annm81 Ahoj, včera Naď povedal v ZKH, že vieme prijať vyše 10-tisíc utečencov. To číslo vraj bolo zle interpretované. 🙂

annm81
24. feb 2022

@teosebastian To je hneď lepšie. Aspoň nejaké dobré správy. Dúfam, že sa tentoraz nebudem musieť za Slovákov hanbiť, ako to bolo pri poslednej utečenckej kríze.

@liljana Znie ti to absurdne, že? Mne tiež. A bohužiaľ, stále je na Slovensku dosť ľudí, ktorí Rusko a Putina obhajujú. Ja teda Putinovu motiváciu chápem, ale absolútne neviem, čo si mám myslieť o ruských oligarchoch. Ti to predsa nemôžu schvaľovať nie? Alebo áno? Aká by bola ich motivácia? Či máme čakať mocenské boje priamo o Kremeľ a Putin by sa mal báť atentátu?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
liljana
24. feb 2022

Kde su oslavovacky Putina, ako ho vsetci "provokuju" k zasahu tvrdou rukou? Mozno si uz uvedomili, ze skandovanim agresorovi, ktory zacal uplne zbytocnu vojnu v 21.storoci, moze casom vojna prist az k nim domov a zobrat im deti, domov, ako aj tie blbe socialne siete, kde nad nim dnes hikaju. Aj Nemky (2 miliony znasilnenych cevenou armadou?) hajlovali nadsene na namestiach Hitlerovi, kym nepresla Nemeckom horda ruskej armady a v prvej linii pozbierani najhorsi kriminalnici z gulagov.

panda6
24. feb 2022

Vsetko mal dlho naplanovane. Sprava sa ako hitler, psychopat. Co teraz, nechat mu Ukrainu napospas? Ako kedysi Polsko....kam to povedie. Dalsiu krajinu si chce uchnapnut? A kto sa prida...dalsi diktatori ako on. Ked uz sa vyhraza jadrovymi zbranami. Rychlo to vsetko ide neviem kde budeme za par mesiacov

panda6
24. feb 2022

Podla toho ako sa chova, Je schopny pouzit jadrovu zbran. Jeden den hrozba, na druhy to spusti. Bolo by to rychle, tvrde aby si vsetci uvedomili kto je teraz panom. Chore...Myslim ze ,,inspiruje,,dalsich vodcov ako je on. Tragedia.

panda6
24. feb 2022

Nebude mu stacit Ukraina, trapi ho ZSSR a serie ho USA a cely zapa. A demokracia, sloboda ludu a narodov.

liljana
24. feb 2022

Ale tak to byva. Najskor roztlieskavacky tlieskaju, sudruh Putin sa iba brani. Hura Mr.Putin. Potom vypukne realna vojna, realni mrtvi, co ma daleko od kacacich pier na selfie vyspulenych na plazi a zacnu vyplakavat, ako za hnusnu vojnu muze muzsky testosteron. Rychlo zabudnu, ako nadsene tu vojnu roztlieskavali na zaciatku a komu tlieskali.

cubo2
24. feb 2022

@liljana ano, aj Duleba tak pisal - ze nepredpoklada plnu invaziu, ze Rusi budu vyckavat na kroky zapadu.. ale vidis, Putin je este sialenejsi, ako o nom experti predpokladali..

Co to znamena? Ze je dost mozne, ze na Ukrajine sa nezastavi. Najprv zakusne do pobaltskych statov a potom aj do nas..

panda6
24. feb 2022

On presne vie co chce a ako postupovat. Bude sa riadit podla reakcii zapadu. Urcite ma vypracovane plany ako reagovat na sankcie atd. Podla mna chce rusku risu. Konspiracia? Mozno, ale kde to zaslo zo dna na den. Za kazdu cenu, chce po svojom. On je v bezpeci na xy rokov aj pred jadrovou vojnou. Ma klapky na ociach a nikoho nepocuva. Zastavit ho, teraz, ale ako?? Bude to kto z koho. Kto prvy udrie tvrdsie. Je mi zle z toho. Ani by sme nemali kam odist. Celu rodinu mam tu v malom mestecku na SR. Tazko rozdychavam ludi ktory si ho zastavaju.

cubo2
24. feb 2022

Vzhladom k tomu, co sa deje, mozeme o par hodin ocakavat na nasej vychodnej hranici utecencov, co budu chciet ist do bezpecia.

Ja sice zijem na zapade Slovenska, ale chcel by som poprosit vsetkych, co citaju tento prispevok z vychodneho Slovenska, aby boli napomocni utecencom z Ukrajiny.. obycajni ludia nemozu za to, ze ten rusky diabol Putin sa rozhodol na nich strielat raketami a tankami..

insert1980
24. feb 2022

@ivetta1234 presne. Dnešná vojna by bola o Tom kto stlačí prvý gombík jadrových zbraní

mamula20
Odpoveď bola odstránená
liljana
24. feb 2022

@insert1980 Nie. Kym to doleti, druha strana odpali svoje rakety. Prehrali by obe strany.

fiffinkaa
Autor odpoveď zmazal
cubo2
24. feb 2022
liljana
24. feb 2022

@fiffinkaa A svist ju balil do folie. Dajte link na to drancovanie, upalovanie. Alebo ste si to vycucali teraz z prsta?

Strana
z5