icon

Budú otvorené obchody od 8.2.2021?

mias999
3. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako je to s obchodmi. Budú sa od pondelka otvárať alebo nie? Nikde som to totiž konkrétne nezachytila. Ďakujem za odpoveď.

asia83
3. feb 2021

@viestta Tak ja chcem, aby mi kuchyňa aj nejako vyzerala, nie, že otvorím skrinku s tam pohár od uhoriek a v ňom múka.

viestta
Odpoveď bola odstránená
petamich
3. feb 2021

@mogaa ved prave preto sme tam kde sme 🤦🏼‍♀️ ak by to ludia poctivo dodrziavali mohli sme byt niekde inde, na jednej strane sa stazujeme, ze to trva dlho, ludia prichadzaju o prijem atd. a na druhej strane si kazdy najde 200 vynimiek alebo dovodov, aby na to kaslal, tak sa potom cudujme, uz len tu na MK kazdy den vidim ako ludia v pohode robia oslavy, kadernicky na "tajnasa" chodia po bytoch, ja si tiez myslim o tejto vlade svoje ale zaroven vidim v mojom okoli tu nezodpovednost a nemozem vsetko hodit na Matovica, ked do velkej miery si za to mozeme sami

hettinka
3. feb 2021

@petamich aj za to môže vláda, nemali dat 20 výnimiek z LD a malo sa zo kontrolovať. Kde nie je kontrola, nikdy a nikde LD nebudú ľudia vo všeobecnosti dodržiavať. Hoci pár ľudí to 100% dodržiava, kvôli sebe, že sa boja o seba a rodinu.
Hlavne ak to politici sami obchádzajú, porušujú a ak sa im na to príde, rýchlo si udelia výnimku, upravia zákon, že oni môžu..,

hettinka
3. feb 2021

@asia83 ja som náhodou rada, že nekupujem žiadne “hlúposti” teraz. Začali sme žiť viac EKO, produkujeme menej odpadu a aj tie zaváraninové fľaše využívam, vrchnáky som namalovala, dala nálepky a celkom pekne to vyzerá, alebo fľaše od instantnej kavy využívam. To iz dlho.

petamich
3. feb 2021

@hettinka dovolim si nesuhlasit, ak vynimka hovori, ze nevyhnutna starostlivost o blizkeho a ja idem k 50 rocnej mame na kavicku a prida sa aj suseda aj teta, alebo vyhadzka do prirody je povolena sup ho vsetci sankovat sa na Donovaly alebo na Kolibu, tak za to predsa nemoze vlada, za to mozu hlupi ignoranti a uz vidim, co by sa tu strhlo, keby aj tie opravnene vynimky zakazali 🙂 to ze sa to ma kontrolovat je druha vec, tiez som za, na druhej strane ak by sme ale boli disciplinovani nemuseli by nas kontrolovat ako 10 rocne deti

europa778
3. feb 2021

@petamich kedze to ludia nedodrzuju tak ne nebude ani fungovat a tym padom to nebude dodrziavat este viac ludi a bude to fungovat este menej a takto to bude pokracovat az dokym sa na to vsetci nevykaslu. To ze to ludia nedodrziavaju je vysledkom pristupu vlady k opatreniam. Proste oni idu vsetko prikazovat a zakazovat vyhrazaju sa idu natlakom na ludi a zavádzajú. Oni si vazne myslia ze ked nieco oni povedia ze ludia budu posluchat ako ovecky. To mozno len na zaciatku ale trpezlivost ludi uz vyprsala. Ludia uz maju dost tychto nezmyselných opatrení (ja proti opatreniam nic nemam len tieto slovenske oparrenia ktore tu vymyslaju su uplne chore) a preoste ich prestavaju dodrziavat.A namiesto nejakej motivacie sa znova vyhrazaju policiou a pokutamy a to sposobi že to bude ignorovat este viac ludi a narast pripadov. Vlada je hlavnym vinnikom situacie na slovesnku.

cookie29
3. feb 2021

@asia83 jezisi kriste 🙈 u nas boli vlani na jar zavrete obchody 2 mesiace! Okrem potravinovych. Decka co na jar rastli chodili pomaly bose, lebo sa nedali kupit topanky... je sice pravda, ze u nas bol lockdown, takze tak maximalne na dvor, ale aj tam to v malych topankach nic moc nie je... ale je fakt, ze ked ludia zomieraju, tak je dolezite aby kuchyna vyzerala ...

viestta
Odpoveď bola odstránená
hettinka
3. feb 2021

@petamich tak takí, čo chodia po kávach a na preplnené kopce, sú hlúpi ignoranti. Nevyhnutrná starostlivosť neznamená popíjanie kávičky, ale že ma prísť človek napríklad s nákupom seniorovi ku dverám v respirátore, odovzdá a ide. Alebo opatruje dieťa, alebo nevládneho, alebo odvezie k lekárovi niekoho, kto nešofériuje ... teda nutná vec.
A tie sánkovačky maju ludia realizovať vo sbvojom okrese a nie sa trepať z BA na Donovaly a do Tatier ... ale máš pravdu, tiež som videla nejeden príspevok mojich FB_priateľov, ako sú v prírode mimo okres. A to nechápem, že policajti nekontroluju.

cookie29
3. feb 2021

@europa778 prepac ale nesuhlasim... mam moznost to aktivne porovnavat so zahranicim... na Slovensku je to kocurkovo a nie je to len vinou vlady... proste to je slovensky narodny sport... ako nedodrzat opatrenia a este sa tym ludia aj chvalia... :( ved tu vidim prispevky stylu ja dam dieta do skolky, aj ked nepatrim do kritickej infrastruktury, ved to nikto nemoze vidiet, ia idem do vedlajsieho okresu kupit si kocik, v obchodoch cele rodiny na nakupe, pocas zatvorenia sa chodilo do Pepca v style hodim detsky cumel do kosika keby nahodou kontrola a veselo si nakupujem ved co mi mozu...

asia83
3. feb 2021

@viestta Ja som nepísala, že sklenená dóza je pre mňa najdôležitejšia vec. To ste si iba vy vymysleli, aby ste boli dôležitá. Netreba vytrhávať veci z kontextu a prispôsobovať si to tak, ako sa to vám hodí. Písali ste o svietnikoch v Pepcu, tak som reagovala. Potom ste písali o zaváraninových pohároch, tak som reagovala. Čítate niekde niečo o topánkach? NIE. Tak k veci, prosím.

oblecenie99
3. feb 2021

Ja teda dodržiavam všetko, čo je len možné, ale tie zatvorené obchody ma totálne ubíjajú a vytáčajú.. ok, nekúpim sprostosť, vydržím, improvizujem, ale len ťažko zaimprovizujem pri kúpe prvých topánok (prezuvky a čižmy) pre dieťa, ktorý má vysoký ale že fakt vysoký priehlavok, široké nohy a na ktorého len tak hocičo nenatiahnem, čo si objednám z netu (a chodiť po pošte, stáť v rade, baliť balíky a platiť nie malé poštovné na dvakrát aj za vrátené zásielky tiež nie je nič príjemné). Jasné, sú ešte v lekárni, ďakujem pekne, v čase svetovej epidémie rada nakupujem s ročným dieťaťom v LEKÁRNI, kde je najvyššia koncentrácia chorých ľudí (mimochodom, aj tam majú slabý výber topánok, aké potrebuje, a musela som ich - s malým dieťaťom, ktoré už nechce sedieť v kočíku a vreští, len nemám na neho vhodné čižmy, aby mohol ísť po vlastných - obehať viac). To je len taký príklad zo života.. ja viem, môžem za to ďakovať sprostosti ľudí, ale potom dokedy sa budeme hrať na akože lockdown? Máme prísne opatrenia, tak nech sa to preveruje, nech to umožnia hoc aj samosprávam - lebo to je nonsens, že starosta obce oficiálne nemá čo vedieť, kto je pozitívne testovaní v obci ale jasné, že vie a vidí, že ten človek chodí veselo medzi ľudí a po návštevách. A druhá vec, tá naša "slušnosť" že nebudem predsa bonzák, radšej nech nakazí polku dediny.
Mám sesternice a švagrinú v Maďarsku, tam je všetko otvorené, a majú v porovnaní s nami luxusné čísla v denných prírastkoch. Tak buď sa tam falšuje štatistika, alebo ja už neviem. Alebo to bude v tých kontrolách (všetky mi potvrdili veľmi dôslednú kontrolu opatrení a že ich ani nenapadne to momentálne porušovať) a v tom, že tam pozitívni nemôžu chodiť fakt nikam, dokonca majú červenú nálepku na dverách (povinne) a denne viackrát sa musia hlásiť (náhodne sú kontaktovaní v priebehu dňa), že sú doma. Bola by som zvedavá, ako by TOTO u nás rozdýchavali naši noví laický odborníci na ústavné práva.

unicornlady
3. feb 2021

Ja by som tiež privítala. Korona mi spôsobila pribranie váhy :D potrebujem nové rifle a bez odskúšania si ich kupovať nemôžem

katkatonkova
3. feb 2021

@pribinak hahaahaaa....buď rada....možno si sa vyzula z toho byť matkou jeho ďalšieho dieťaťa....😂😂😂

hettinka
3. feb 2021

@unicornlady ja som zasa schudla ... objednala v Bonprixe o číslo menšie a sadli.

marion09
3. feb 2021

@hettinka presne,aj u nás percento nákazy pod 1 a vraj sme na tom zle

marion09
3. feb 2021

@viestta a čo?

hettinka
3. feb 2021

@marion09 u nás 0,64 na posledných AG testoch, aj na mapke Data bez patosu sme bieli a v ich tabulke incidencie v poslednej 10-ke

katkatonkova
3. feb 2021

@viestta v tescu normálne dostaneš kúpiť oblečenie...aj pre deti aj pre dospelých a aj obuv.....

pribinak
3. feb 2021

@katkatonkova 🤣🤣🤣🤣 práve som umrela od smiechu a cela kancelária so mnou. vieš čo? Na take niecomby má v živote nenahovoril. Prisaham že radšej by som od hladu kradla ako take niečo 🤮🤮🤮🤮

pribinak
3. feb 2021

@viestta máš to tu!!! Kuchyňa zariadená v štýle pepco musí byt aj keby mal lockdown 300 rokov trvať
Potom že sa ľudia smejúceho modrého koníka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

unicornlady
3. feb 2021

V tescu som videla práveže len detské oblečenie predávať. Pre dospelých bolo opáskované.

viestta
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
asia83
3. feb 2021

@cookie29 Veď nejajkajte. Nikto nehovorí, že sú sklenené dózy dôležitejšie, TO NEBOLA PODSTATA DISKUSIE. Ja neviem, či viete uvažovať ako normálny človek a chápete kontextu. No asi nie. Radšej si prečítajte komplet diskusiu, a potom reagujte. Mimochodom, počas “zavretej” jari a teraz zimy som mala deti obuté. Myslím totiž dopredu a nakupujem dopredu.

tosomja
3. feb 2021

@hettinka aj mna blokol Matovic. A pritom som nenadavala, ani nic zle nenapisala. Len ze ked chcu robit opatrenia, nech posle policajtov kontrolovat do obchodov, nie pred obchody. Lebo tam je hlava na hlave.
Ti, co mu nadavaju do k... a inac, oni pisu dalej 😂😂😂

Ja som sa uz zmierila s tym, ze skoly su zatvorene. Ze nemam pomaly co na seba, lebo cez eshop si neviem kupit, ze ked chcem aj cez eshop tak uz musim mat test, lebo vraj treba na postu....ze kazdy tyzden chodime na testy, jak sprostaci...a vlastne zbytocne, lebo uz 2x som bola a ani raz som ho nepotrebovala.
Ale ma hneva, ze ludia muslia len na seba. Skoro rok mame koronu, rozne zakazy, prikazy, lockdowny a neviem co vsetko. Ale nikto sa toho nariadenia nedrzi.
To si nevedia dat kavu doma ? S manzelom, zahrat hry s detmi, kreslit, malovat, tvorit? Varit, piect, lubit sa, vazit si, ze mozeme byt spolu? Tak uz ked sa neda pracovat? Tak si uzivajme doma rodinu. Nebolo treba rok, stacilo mesiac vydrzat , v prisnom lockdowne, ist naozaj do najblizsich potravin, kupit najnutnejsiu drogeriu, stravu. A byt doma.
V marci boli vykupene regale s konzervami, vsetky toaletne, atd. Ludia sa zlakli nepoznaneho a mali to pod kontrolou. Len co trosku povolili opatrenia, uz hufi ludi po obchodoch, v kostoloch, na kavickach. A tu to mame. Ked kazdy treti povie, ze moze sa na ich opattenia 💩 tak sa toho nezbavime nikdy. Nie vlada, ale my to mame mat pod kontrolou. Ked teraz otvoria kupalisko, neznamena, ze tam musime ist. Alebo obchod centrum..neznamena, ze prave teraz musim ist kupit tricko superdry...rodicia pustia deti na ihrisko , moj ex sa zoznamuje s kadekym a potom vola dceru k nemu. Ked som mu napisala, ci ju nemoze potrtkat o mesiac, mi napisal, ze on uz koronu mal 🤦
Kazdemu uz chyba socialny kontakt, ale povedzme si pravdu. Ked nam niekto nieco obmedzi, na truc to budeme robit...ale potom budeme plakat.
Moj brat je po mozgovej prihode uz par rokov, odvtedy ma vsetky mozne diagnozy. Jeho zena bola v nedelu na test kvoli praci, pozitivna, bez priznakov. Brat bol tiez, v nedelu negativny, dnes pisal, ze je pozitivny uz aj on, ze uz nedokaxe ani chodit, tak ho palia oci, ze nevidi, tazko sa mu dycha.
Neprajem nikomu nic zle, ale asi by si mal kazdy vyskusat, co je to mat covid alebo sa bat o niekoho.

hettinka
4. feb 2021

@tosomja co sa týka obchodov, pred dverami to majú kontrolovať policajti, vovnutri je to v kompetencii hygienikov.
Lenže ani jedni, ani druhí tam nie sú...

cookie29
4. feb 2021

@asia83 som rada, ze vase deti rastu tabulkovo... po prve, u nas na jar 2020 zavreli pred nejakeho predosleho upozornenia, zo dna na den. Takze clovek nemal dovod predvidat. Po druhe, moj syn sa "rozhodol" nerespektovat tabulky a rast podla svojho. Na zaklade coho mu ako 2r neposkocilo chodidlo ani o mm celych 11 mesiacov. A potom za 3 tyzdne preskocil dve cisla... to sa fantasticky predvida a mysli dopredu.

joujou444
6. feb 2021

ja si myslim, ze bezni ludia za nic nemozu, nic sme si nepokazili. Je normalne, ze ludia zavreti doma 24h byt nemozu, nasi neobmedzeni vladcovia to velmi dobre vedia. Halo, to oni nie su normalni co s nami robia, a kvoli comu?? vsetci nech si odpovedia sami, odpoved vsetci tusia, len kazdy si ju radsej ani len nepripusti, lebo by to bolo prilis strasne. Ale hadam pre nase vseobecne blaho? Keby chceli naozaj, tak liecba je, len pacientov neliecia tak, ako maju. a potom este odvolaju sefa jedineho zdravotnickeho zariadenia, kde koronu vedeli VYLIECIT uspesne, uff tak asi im ide urcite o nas beznych ludi a zachranu zivotov... A na druhej strane oni vsetci su bez ruska na vlade ked ich neberu kamery. Ako sa nakazili od toho Holeho? Cez tri zazracne slova? A ti novinari 150 nakope, ta pandemicka ci aka to komisia, natlaceni jedni na druhych ako sardinky tam mozu byt aj dva dni vkuse. Ale maly obchodik, kde sa nestretnu spolu traja ludia vratane predavacky, to nemozeme. Len retazce, nech tam ide co najviac ludi nakope, vsak. A potom ludom povedia, ze oni si za to mozu. A este budu davat s velkou radostou pokuty a likvidovat im zivobytie, vsetci mali, nezavisli podnikatelia skrachuju a pojdu akurat do toho velkeho zavodu hrdlacit hlava na hlave lebo nebudu mat inu moznost. A henti blazni sa len spokojne usmievaju a podaktori ludia este stale veria tomu, ze my si to dokola stale kazime, lebo nedodrzujeme opatrenia?