Bývanie pre pieskomila
Zdravim vsetkych, je tu niekto, kto chova pieskomily? V akej velkej klietke ich mate? Ci akvarko?
@nikakvak dvojposchodova klietka s priesvitnym spodom, aby ich bolo vidiet a mali svetlo. Cca 80x50x40 pre 2 ks. Piliny a vela preliezaciek. Behaju tadial ako strely.
Obcas dostanu cistu rolku od kuchynskych utierok, nech si ju rozhryzu a zabavia sa. Nosia si nahryzene kusky do domceka ako vystelku.
Klietka ma aj predchystany vyvod do trubiek. Budeme im este robit tunely dookola.
Maju sa vraj chovat aspon dvaja, lebo jeden sa utrapi.
Najradsej sedia na najvyssom visutom mostiku a pozeraju, co robia decka v izbe. Su velmi zvedave a povedala by som, ze komunikativne.
Este im chcem zohnat hlbsiu uzavretu nadobu na piesok, iba s malym otvorom na vliezanie, aby sa mohli kupat. Lebo maju tendenciu vsetko do desiatich sekund zakopat pod piliny. Zatial zakopali vsetky vanicky a nadobky s pieskom, co kedy dostali. 🙂
Po niekoľkých mesiacoch som sa vrátila k téme pieskomilieho bývania. Už som si naštudovala čo a ako.
Naše pieskomily už majú tiež luxusné bývanie! Z jednej diskusie na inom fóre vznikla požiadavka na návod. Ten stvorím nabudúce, teraz zatiaľ intro. Možno pomôže aj iným, ktorí sú stratení ako ja na začiatku. 🙂
https://www.sashe.sk/kvakikvak/journal/mezonet-...