icon

Bývanie u svokry. Máte podobný problém?

mimibb
14. dec 2011

Zdravim vsetky maminky a hlavne tie, ktore maju podobny problem ako ja...ide o to, ze posledne dni riesime s muzom otazku byvania...teda ja riesim...zijeme u svokry..uz som si trochu na nu zvykla, ale aj tak sa nedokazem vyrovnat s faktom, ze moja dcera je s nou kazdy den...ako som rada, ze ju lubi, ale extremne mi lezu na nervy jej prejavy lasky a sladke recicky...aj svagrove...no skratka si neviem predstavit co sa bude diat, ked mala zacne chodit...

muz pracuje do pol 18tej alebo do pol 19tej...s malou som sama v jednej izbe a ked dojde svokra domov tak skratka prezivam doslova stres z toho, ze mi vpali do izby.... Takze som zacala hladat podnajom a aj som nasla 1izb. bytik celkom velky za priatelnu cenu, lenze muz sa zacal znova vyhovarat, ze nie lebo v podnajme nic neusetrime (akoby sme za rok u svokry daco usetrili...)
Ale na druhej strane si myslim, ze tie peniaze za to sukromie a klud stoja...a tak teraz neviem, ci mam fakt zatat zuby a vydrzat cca 3-4r (co sa mi vsak maximalne prieci) alebo mam bojovat za kludne detstvo svojho dietata, zaroven vsak proti manzelovi...

Strana
z2
m.i.r.i
14. dec 2011

@vejula
@sante81 to som vedela, ze nie kazdy pochopi moj pohlad🙂 Ale jasne, ze beriem vas pohlad na vec..ja osobne sa ale nerada zavazujem nikomu a nicomu..cisto moj postoj k zivotu..chcem mat svoj klud, nemat nutnost niekomu nieco splacat, mat na krku splatky..skor ak sa da ( naozaj ak sa da) si to zabezpecit tak, ze co si dokazem kupit si kupim...a s podnajmom je to na dlhsie diskusie- su aj dlhodobe, kde si mozes dat co chces, nezariadene, kde mas volnu ruku...ja mam rada nezavaznost a volnost, take veci by mi zviazovali ruky..ale aj tak, v tomto pripade som chcela len branit to, ze mnohi ludia ziju v podnajmoch a nie je to nic zle....urcite lepsie ako zit so svokrovcami - v pripade autorky tejto diskusie, kde nema vlastne sukromie..ja podnajom za vyhadzovanie penazi nepovazujem..platis si za byvanie..🙂

vejula
14. dec 2011

@m.i.r.i jasne chapem. no ja si zas myslim že ide skôr o dlhodobe plany. Ak planuju raz mať SVOJE byvanie(, tym nemyslim podnajom, lebo to by nebolo ich) tak by som radšej ešte vydržala u svokrovcov kym si našetria, lebo v podnajme budu šetriť na vlastne ovela ovela dlhšie a o vela penazi tak pridu.

mimibb
autor
15. dec 2011

Ja sama som vyrastala s rodicmi aj maminymi svokrovcami cize mojimi starkymi...a bol to des...dieta si to tak neuvedomuje kym je male ale babka s mamou o mna doslova bojovali kazda ma tahala na svoju stranu a ja skratka nechcem aby moje dieta muselo toto zazivat, aby som jej zakazovala chodit ku starkej lebo ju nemusim...pokial budeme u nej byvat tak k tomu urcite skor ci neskor dojde...lenze muz sa obhana recami typu: "ked sa raz dostaneme do podnajmu, nikdy sa z neho nevyhrabeme"...Hypotehu by nam este nedali lebo jednak zmenil robotu a je este v skusobnej dobe a na druhej strane ja som na materskej....cize fakt prichadza do uvahy len ten podnajom...ne vcera sa mi ho uz podarilo trochu nalomit tak snad...snad sa o tom nepojde radit so svokrou, aby mu to nevyhovorila... 🤐 🙂

katecameron
15. dec 2011

@mimibb pojde to si bud ista

li_la
15. dec 2011

Radšej podnájom, hocijaký a za hocijakú cenu... Boli sme na tom rovnako, ale už 8 mesiacov žijeme vo vlastnom a ja som max. šťastná!

anibas
15. dec 2011

@mimibb tlač na muža, aby ste bývali sami !!!! ja mám zlatú svokru a ona stále hovorí, že mladí majú bývať od začiatku sami a má svätú pravdu...

nela82
29. máj 2012

@mimibb ako ste dopadli? 😉
Hladam diskusiu na temu svokra..a nasla som 😅 Tych je tu teda dost,ako maku 😖
Urcite chodte prec....vlastna skusennost 😒 Ja zijem so svokrou uz takmer 10 rokov-je to cim dalej tym horsie...su dni v roku,kedy sa to da...no iba do vtady,kam robis vsetko tak akoona chce...Urobila sa pristavba-oddelili sme sa no este nie uplne...No aj tak je to zle 😢 Nielen svokra,ale aj manzelove sestri sa do nas staraju...riesia nas...Zvlast jedna,ktora zije v tej istej dedine..este aj cez telefon nas riesia 😠 😠 😠 Ja neviem,keby bol mojmanzel do teraz slobodny,asi by sa nemali o kom bavit.. 😨 😨 😨
Velmi ma to nici a aj manzela ☹ Mame fungujuce manzelstvo-dve deti nechodime po baroch,nepijeme,nefajcime...aj tak sme zlí...

katarina212
29. máj 2012

Ahojte ! Ja som trošku iný prípad, lebo mi sa máme nasťahovať k mojím rodičom, a poviem Vám mám z toho aj strach, teraz bývame sami v prenájme, ale musíme sa odsťahovať nakoľko manžel končí vysokú a ešte nenašiel prácu, a aj on má z toho strach, že zo samostatného gazdovania sa budeme musieť prispôsobovať. Moji rodičia sú ok, ocino je z väčšej časti roka v zahraničí (on je pohoďák), ale mamina je trošku ťažký oriešok, je dosť temperamentná, v podstate sme my dve povahovo rovnaké, takže zvada je úplne normálna, ale nie pre mňa. Sme z toho dosť nešťastní, ale nemáme peniaze toľko peňazí, a snažíme sa ešte čo to našetriť, lebo si chceme opraviť domček, ktorý zdedil manžel po starých rodičoch. Ta tak. Takže ak by bola možnosť bývať samostatne ako rodinka, tak nie je o čom diskutovať.

mimibb
autor
18. jún 2012

@nela82
Ahojte, no my sme sa uz "oslobodili" od svokry... 2mes si zijeme sami sice v podnajme ale je to super... 🙂 drzim vam vsetkym prsty, aby sa vsetky problemy tohto typu stratili.. 🙂 🙂 🙂

daniella11
16. okt 2012

@mimibb Zlatinko, okamžite začni situáciu riešiť, lebo budeš celý život len trpieť. Podnájom je finančne nevýhodný. Radšej si zoberte pôžičku,obehaj banky, kde majú najvýhodnejší úver, byty sa dajú teraz kúpiť za dosť dobré ceny a pôžičku môžte splácať, veď ste mladí. Ja som to tak spravila, už máme pôžičku skoro splatenú a keď prídem z návštevy u svokry, otvorím dvere nášho bytu a poviem si: Hurá, sami !!! Vo svojom čo si ako spravíš, tak bude. Ešte Ti poviem pikantériu: Keď sa mi narodil syn, tak prišli na návštevu moja mama i so svokrou, náhodne naraz. Ja som malého zabalila do perinky, vtom prišla moja mama, rozbalila ho a zabalila svojim spôsobom. Svokra neváhala, podišla k nemu a znova do tretice ho rozbalila a zabalila ako to ona považovala za vhodné. Odišli a bol pokoj, ale keby som to mala stále... Držím palce.

daniella11
Autor odpoveď zmazal
mimibb
autor
26. okt 2012

@daniella11 Ahoj, danu situaciu sme vyriesili uz pred polrokom-odisli sme byvat do bytu muzovej tety, ktora je v irsku...platime len energie no a momentalne prerabame vlastny byt...asi vsetko chce svoj cas a clovek sa musi aj riadne potrapit 🙂 dakujem za reakciu

mikella912
6. mar 2013

ako keby si čítala moje myšlienky..tiež to cítim rovnako..a neviem ako to riešiť

Strana
z2