Bývanie v dome v pamiatkovej rezervácii
Dobry den prosim o radu byvam v obci vpamiatkovej rezervacii v stsrom rozpadnutom 300rocnom dome sme tam najomci majitelis byvaju v USA trvale uz 40 rokov a nepridu sem dom nam chcu darovat tak sme prerobili okna sme vymenili za plastove a staru opadnutu omietku nahodili novou byvame tam 10 rokov platime domovu dan prisla pani z pamiatkoveho uradu a vsetko mosime dat do pôvodneho stavu lebo sme narodna kulturna pamiatka dali nam uznesenie a ultimatum do kedy to ma bit hotove prosim o radu či mate niekto sko sa da proti tomu bojovat dakujem.
@alsy ono mali ste ich kontaktovat, ze chcete upravy..ste asi nevedeli...takto neviem...pre buducnost zistite si u nich, u pamiatkarov vase prava a povinnosti ako obyvatelov, ja by som sa skor potom darovani snazila predat im, nech si robia cu chcu a nasla si svoje kde si mozem robit co chcem...
Dik za radu prave ze sme nevedeli že sme až NKP lebo vedls nas čo su domy poprerabane z novimi fasadami a plastovimi oknami a v pohode

Ja mam len skusenost, ze ak mas taky dom ci byvas v takej oblasti bez povolenia nemozes nic robit..ziadne zasahy, musia byt vserky schvalene a nemozu narusat vizualne okolie..viem lebo nasi znami co byvaju v starom meste nemozu robit ziadne vacsie upravy, resp. Vsetko im musia zchvalit , nomozu si len tak urobit nieco..kontaktaktovali ste pred upravami niekohi