icon

Bývanie v kľudnom a tichom prostredí: Ako nájsť pokojný kút Slovenska?

20. sep 2024

Baby, mám na vás prosbu, poraďte, dá sa vôbec nájsť ešte niekde kúsok peknej prírody, skôr myslím hory, aj keď len menšie kopce, lesy, podhorské lúky /nie juh Slovenska/, a je tam zachovaná aj taká tradičná dedina, štál, oblasť bez výraznejšieho hluku a ruchu, ktorý, žiaľ, už neobišiel takmer žiadny kút Slovenska? Hučiacich áut a reproduktorov mám naozaj dosť, takže také lokality určite nie. Aspoň cez víkend by sme si chceli užiť trochu pokoja, ktorý potrebuje asi väčšina z nás. Veru neviem, kde a či vôbec niečo také je ešte možné nájsť.
Máte skúsenosti s nejakou časťou Slovenska, okrem východu /to by už bolo pre nás ďaleko/, kde ste vyslovene spokojné, alebo ste sa s takou časťou stretli, či už počas dovolenky, alebo niekde u rodiny, či známych ,a boli ste milo prekvapené, že ste tam našli akú takú "oázu" pokoja? Rada uvítam vaše tipy, recenzie, rady, doporučenia.
Túto diskusiu prosím, nech si odpustia tí, ktorí nemajú k téme čo povedať, ale sa potrebujú niekde vyrozprávať o ich dojmoch. Takých skupín je tu dosť, prosím nasmerujte svoje riadky tam. ďakujem za pochopenie.
A srdečne ďakujem tým z vás, ktorí sa podelíte o rady a venujú mi trochu času na danú tému.

jankafresova
20. sep 2024

dedinky v okolí Banskej Štiavnice, Žiaru. Alebo Trenčínu, a ďalej Orava...
taká dedinka Mojtín, alebo bližšie k civilizácii Trenčianske Teplice... vcelku kľudné, okolo hory ... najlepšie asi najskôr navštíviť, vyskúšať...

bosorkabb
20. sep 2024

Okolie Banskej Štiavnice, tie malé dediny. Kamoška má tak chalupu. Je to taká dedina kde je malý obchod a inak nič.

viera77
20. sep 2024

Presne, ako píšu dievčatá vyššie...ako rodená Štiavničanka ti okolie BS len odporúčam. Vrátila som sa sem opäť bývať po dlhom čase a už by som nemenila.

darina77
20. sep 2024

Myjavske kopanice

darina77
20. sep 2024

Myjavske kopanice

barka1
20. sep 2024

Oblast juzne od Detvy.

jaja20
20. sep 2024

Pozri dediny v okolí Kremnice, napríklad Kunešov, Nevoľné , Ihráč.

mandzula
20. sep 2024

Okolie Banskej Stiavnice, treba si vsak vybrat miesto, kadial nevedia cesta k niektoremu z tajchov, kedze v lete je to divocina. Ak chces vidiet len par aut denne, pozri napriklad Zibritov. A ak tuzis len po spolocnosti zvierat, pozri Chrustovo.

sashka22
20. sep 2024

Také sme hľadali a našli sme. Okolie BŠ bol síce cieľ ale už trochu odveci s cenami, nakoniec sme v okolí VK, neobjaveny kraj 🙂 kým ale nájdete, kľudne prídite na návštevu, dáme opekačku, užijete si ruju čo máme pred oknami a ráno vás budú zdraviť srnky so zajacmi pred dverami

autor
20. sep 2024

Žienky, baby, zatiaľ vám všetkým srdečne ďakujem, pozerám na maps google všetky lokality, ktoré ste mi poslali, o niektorých, resp.o väčšine z nich som ani nepočula, ale myslím, že už si ich budem pamätať a verím, že mnohé z nich navštívim a pozriem osobne. A @sashka22 ďakujem za pozvanie, takú skvelú odozvu som ani vo sne nečakala. Všetko je možné😉.
Ak vás ešte niečo napadne, tak píšte, prosím, poteším sa každému nápadu, rade, recenzii. Prajem vám všetkým pekný víkend, ale aj ďalšie nasledujúce dni.❤

sashka22
20. sep 2024

Veľa našich známych malo romantické predstavy, kým si to tu neskúsili na dlhšie a sami 😅 ja som odjakživa sama s deťmi na samote, po prvotnej fáze eufórie som ale prežila obdobie strachu, pár krát nás vykradli len som päty vytiahla z domu. Ploty nemáme, kazilo by to atmošku 😅 hlavne som vždy musela byť silná pred deťmi a nedať znat občas moju neistotu. Príde obdobie zbierania parohov či húb a kadekto sa tu okolo potuluje. Potom som si kúpila veľkého psa a odvtedy spávam fakt kľudne! Dodalo mi to istotu, prípadne vopred šteká, tak sa nezľaknem ak niekto nečakane zaklope, už to očakávam. Lampa svieti len do 23, potom je tu akože naozajstná tma, takú čo som hocikde nevidela 😃 široko ďaleko nemá ako dopadať nejaké umelé svetlo. A teraz akurát nemáme vyše týždňa vodu, pitnú máme len z prameňa, kam treba každú chvíľu chodiť naberať, v studni zrazu sucho napriek tomuto počasiu, všeličo tu zažijem ale na dedinu by som si už zvyknut nevedela, ze by mal byť z každej strany plot a susedia Ti vidia aj do taniera. Mňa každé ráno budia cvrčky a vtáky, tie zvuky by mi chýbali.

marcellka32
20. sep 2024

Malé dedinky v okolí Považskej Bystrice, Rajca, krásna príroda a neskutočné ticho...ak ste videli reklamu na vodu Rajec, tak také to tam je naozaj

jaond19
20. sep 2024

Nebola som, ale uz niekolko rokov mam na "wishliste" zaniknutú osadu Podšíp (tusim je to RK alebo MT okres)

jankafresova
20. sep 2024

inak hej, na Myjavských kopaniciach je super. len či to nevadí, že niektoré tie kopanice sú fakt od ruky.
Jedna sa volá že Jeruzalem, vážne 😃

liusa82
20. sep 2024

aj my bývame za dedinou pri Obyciach pod lesom je to podhorská dedina aj vedla nás jedlové Kostolany aj Velka,Malá Lehota to je už na Banskú Bystricu smer dajú sa nájsť tiché oblasti.Alebo potom menšie dedinky ako Zlatno, čaradice, Skýcov,Kostolany pod Tribečom atd tam všade sú lesy a nie sú prepchaté ludmi

lalenka33
20. sep 2024

Lazy na Muránskej Zdychave (okres Revúca) .

tundra
20. sep 2024

@autorka Valaska Bela,Kosecke Podhradie,Zliechov,Čicmany,Horna Súča

lucia__27
21. sep 2024

@sashka22 ahoj môžem sa opýtať kde bývate? Hrozne dobre sa to číta🙂

kiki68
21. sep 2024

Napr Duzavy pod Vrsatcom, tam to mas take ako nejake Tal tu v Alpach, Par domov na vrsku, kravy

kiki68
21. sep 2024

Inak kamoska je za Ilavou na smere Cicmany, tie dediny tam medzi. No su tam iba tri domy v tej jej dedine. Ciastocne uz su v lese. Je tam tiez krasne. Od tety jedna dcera je tam tiez v jednej z tych dedin, ale su viac pri ceste. Ako najde sa toho kopec. A furt su holky za pol hodku v meste s autom. Deti tam maju skolu, cize idu iba do susednej dediny. Potom nas ako je Pruske/ Bolesov par dedin fakt ze kludnych. Tam napr Tuchyna je tiez taka kludna dedina. Sak uvidis, chod si to kuknut a mozno nieco vnutorne tukne, ze to je ono

karolinakr
21. sep 2024

@sashka22 možeš robit pobytove tabory zaujemcov sa najde..maš menšiu izbu na prespatie? srnky a tma ako hlavne lakadlo, ešte môžeš domace kolače pridať