icon

Celý sprchový kút verzus vanička s dvierkami

lia82
24. sep 2016

Ahojte, chcem vás poprosiť o vaše skúsenosti ... Plánujeme rekonštruovať kúpeľňu. Pred týždňom bol u nás majster a odhováral nás od celého sprchové kútu, vraj stačí vanička a konštrukcia s dvierkami ... aké sú vaše skúsenosti? ako sa čistí celý sprchový kút?
ďakujem 🙂

evittam
24. sep 2016

@lia82 Ahoj, my sme rekonštruovali pred nedávnom. Tiež som najskôr chcela celý sprchový box - našťastie sme tak nespravili - máme len vaničku z liateho mramoru a dvierka - perfektné. Dobre sa to čistí. Sused má sprchový box - stále len nadáva, že je to na prd a keď videl ako sme to spravili my tak nadáva ešte viac. 😀 😉

katulienkax
24. sep 2016

Co znamená cely sprchové kút? Ja som bola v tom ze vanička a zaťažovacie dvierka su tiez sprchové kút a taký mame aj my

evittam
24. sep 2016

Ešte tam chýba spodná zakrývacia lišta- prišla neskôr. 😉

evittam
24. sep 2016

@katulienkax No veď aj ja si to myslím. Skôr myslí tie sprchové boxy - že vlastne nemáš obklad a "len" dvierka a vaničku ale tam "narveš" celý box.....čo je na prd - videla som to na vlastné oči a som šťastná, že sme to spravili tak ako to máme. 😉
@lia82

miska333
24. sep 2016

Ja som kúpila cely sprchovy kut - vanicka aj dvierka... A uz by som to nechcela. Do druhej kupelni si budeme dávať klasicky murovaný sprchovy kut kdr kupime akurat dvierka

palomablanca
24. sep 2016

máme klasický murovaný sprchový kút so závesom a iný by som ani nechcela. naši majú vaničku a konštrukciu s dvierkami, stále sa im upchával odtok, dvere sa zle čistili....ja pri čistení len odstránim ten kryt nad odtokom a pekne a hlavne JEDNODUCHO odstránim napr. vlasy, kt mi upchávali odtok.... pri vaničke mi tá údržba prišla vždy veľmi komplikovaná.

palomablanca
24. sep 2016

čiže ani box ani vaničku by som nedala 😀

katarinamarkova
24. sep 2016

@lia82 obe sa čistí na figu 🙂
čírou náhodou sme doma prišli na super kompromis.
strašne moc sme uvažovali ako spraviť kúpelňu v novom......boli isté tri veci
1) obaja s manželom sa 99.999 % sprchujeme
2) kúpať deti jednoznačne ľahšie vo vani 🙂
3) chceme aj vaňu aj sprchu, ale prišli by sme o miesto na sušičku a umývať to fakt dvojmo nebudem 🙂
------------------------------------------------------------------------------------
vznikla z toho rohová vaňa - maximálna spokojnosť pre všetkých - minimálna údržba 🙂

lia82
autor
25. sep 2016

Kočky, myslela som sprchový box 🙂 ďakujem za všetky rady a aj za foto 🙂 Tak teraz už vôbec neviem, pre čo sa rozhodneme ... Naši uvažujú tak, že človek starne, preto chcú našu klasickú vaňu vymeniť za kút - vo vyššom veku sa doň lepšie vchádza ... a 60-tka sa blíži, tak uvažujú takto ... 🙂