Ceny materiálu na kompozitnú plombu: Aké sú náklady?
💰 Koľko stojí materiál na jednu plombu?
1. Kompozitná (biela) plomba – najčastejšia
Samotný materiál (kompozit): cca 3 – 10 € za plombu, podľa kvality a značky.
Používajú sa aj:
Bonding (lepidlo): 1 – 2 €
Etchant (kyselina): centy až 1 €
Poliaci prostriedok a nástroje – drobné náklady
Celkovo: materiál na 1 bielu plombu vychádza cca 5 – 15 €
(špičkové materiály môžu byť aj drahšie)
Tak ja vždy doplácam okolo 100€ za jedno plobmu + RTG a to má zubár zmluvu s poisťovňou. Mala som aj zubárku, ktorá nemala zmluvu a tam som platila od 150€ a vyššie.
uz si zistil ceny materialov aj kde ich kupit, ten dalsi kaz si uz opravis sam... Nebudes predsa preplacat zubarovi vrtaky, kreslo, sestricku, elektriku na steriliziaciu, vodu, dezinfekcie a uz vobec nie jeho vzdelanie a vedomosti.
A koľko stojí rontgen, kreslo, mikroskop, zamestnanci, prenájom, roky štúdia atď? Absolútne nikto ťa nenúti chodiť k zubárovi 🤷
Este si teraz si este prirataj sumu za prenajom priestorov, energie, ostatny material ako napr dezinfeckiu, plastovy pohar ktorym si vyplachujes atd nakupene zariadenie, vratane rtg, program do pocitaca aj napr na precitanie rtg snimkov, registracna pokladna… + samozrejme cena za samotny vykon, nezabudaj ze zubar studuje roky a poskytuje ti odbornu sluzbu
A ked si myslis ze je to take jednoduche a lahko sa na tom “bohatne”, prajem vela uspechov v studiu a buducej kariere. Potom daj vediet kde mas ordinaciu a aky mas cennik
uz si zistil ceny materialov aj kde ich kupit, ten dalsi kaz si uz opravis sam... Nebudes predsa preplacat zubarovi vrtaky, kreslo, sestricku, elektriku na steriliziaciu, vodu, dezinfekcie a uz vobec nie jeho vzdelanie a vedomosti.
@viestta no, alebo si môže kúpiť kombinačky za 10€ a vybavené 😀 Potom nech dá vedieť ako to dopadlo
Zo zvedavosti ale buďte uprimné prosím koľko vás čo tu odpísuje robi v Zdravotníctve alebo ma rodinu Zubára ?
Na facebooku bude nová stranka o Realnych cenách koľko stojí material rozpísane pozývam vás
Inak, preco si nezalozis sro, zabezpecis priestory, budes plstit najom, nakupis komplet vybavenie (nezabudni-v modermej ambulancii min.OPG navyse rtg -okrem klasickeho, idealne aj ct pristroj,ak chces byt ozaj trieda), mikroskop na endo, kreslo a komplet ostatne vybavenie), zamestnas si zubara a sestricky a mas vystarano...co ti v tom brani? Som zvedava, ako by si to vsetko platil, lebo ti garantujem, ze tomu zubarovi budes objednavat material tyzdenne rataj tisicka sem, tisicka tam.
Plus mu platit skolenia (min.musia mat za rok nazbierane kredity) par stoviek par krat do roka. Plus povinne skolenia pre zamestnancov a ostatne naklady suvisiace so zamestnancami
No smelo do toho! Vsak plat lekara a sestricirk bude iba omrvinka z tych trzieb 😝 a budes milionar
Faktura doklad všetko bude nafotené koľko stojí dôkazy namiesto sľubov
Faktura doklad všetko bude nafotené koľko stojí dôkazy namiesto sľubov
@enver ale však nebuď teľa. Kde máš platenie prenajmu, sestričky, odvodov... Koľko stojí zariadenie do ambulancie, isto 500 eur 😃😃 plus čo sa pokazí, nové treba kúpiť.
Ale rozumiete – ty mu dáš 60 € za prácu a ešte si zoberie z poisťovne ďalších 60 €. Nechás mu tam niekedy aj 200 € za dve sedenia za týždeň, a ty musíš pracovať celý mesiac, len aby si jemu za pár dní zaplatil. A nech povie cenu dopredu, a nie až po zákroku – to by mal byť zákon alebo pravidlo! Ale všetky peniaze im dávať? Čo ja robím celý mesiac, aby mi za jeden deň odniesol výplatu? A ešte si berie aj z poisťovne?!
@enver ale inak dam ti radu. Drhni si poctivo a SPRAVNE (hlavne!!!) zuby, pouzivaj medzizubne kefky, 2x do roka obetuj peniaze na dentalnu hygienu - a nemusis potom vyplakavat, kolko stoji zubar. Bodka. Ciste zuby sa nekazia. To je zaklad! A dristy o genetike si nechaj, to pozname...tie reci,ako umyvaju a povlaky na zuboch ako vysite. Aj geneticky kazive zuby sa vedia velmi pekne drzat zdrave, ked pre to clovek nieco chce urobit. Su ozaj diagnozy, kde je to narocne, ale to su raritne situacie a dobry zubar to s pacientom riesi a pacient o tom vie. Vsetko ostatne su vyhovorky.
Ale rozumiete – ty mu dáš 60 € za prácu a ešte si zoberie z poisťovne ďalších 60 €. Nechás mu tam niekedy aj 200 € za dve sedenia za týždeň, a ty musíš pracovať celý mesiac, len aby si jemu za pár dní zaplatil. A nech povie cenu dopredu, a nie až po zákroku – to by mal byť zákon alebo pravidlo! Ale všetky peniaze im dávať? Čo ja robím celý mesiac, aby mi za jeden deň odniesol výplatu? A ešte si berie aj z poisťovne?!
@enver nie kazdy je zazmluvneny s poistovnou 🙈
Zirkónová korunka stojí zubára cca 80–150 €, v závislosti od kvality a laboratória.
Pacient zaplatí 300–500+ €, lebo platí aj za odbornú prácu, vybavenie, hygienu a služby. teraz idu za korunky je to teraz biznis
Ja vás rozumiem len pišem ako to naozaj realne funguje je bude facebook Stranka tam sa ľudia môžu stažovať
Zirkónová korunka stojí zubára cca 80–150 €, v závislosti od kvality a laboratória.
Pacient zaplatí 300–500+ €, lebo platí aj za odbornú prácu, vybavenie, hygienu a služby. teraz idu za korunky je to teraz biznis
@enver ano, korunka mozno stoji zubara o trochu menej,ako ti nauctuje. Ale ty si uvedomujes, ze nasadenie, material, energie atd.nieco stoji? Ci co, ma ti ju podat do ruky, ze zaplat korunku a rob si s nou, co chces?
Ja nepopieram, ze sa lekari nemaju dobre. Tak ale je to celozivotne vzdelavanie, a nikto nebude robit tak (ani ty), aby nemal zisk. Kazdy robi pre zisk, naco by inak podnikalu, aby boli Matka Tereza?
Zubari ti vadia, ludia co roky studovali fest tazku skolu. Politici, zlodeji a influenceri su v pohode, tych isto sledujes a obdivujes. Mam kamosa zubara, len na ambulanciu si bral uver na tu dobu okolo 90 tisic, kreslo a pristroje stali dalsie desiatky tisic ktore splacal. Kazdy mesiac plati zamestnancov, odvody, skolenia, material. Naposledy bol na nejakom kurze v KE a stalo to 10 tisic, ano dobre citas! Dufam ze tvoje deti budu take sikovne a mudre ze pojdu studovat minimalne medicinu, potom ta mozu zivit.
Zubari ti vadia, ludia co roky studovali fest tazku skolu. Politici, zlodeji a influenceri su v pohode, tych isto sledujes a obdivujes. Mam kamosa zubara, len na ambulanciu si bral uver na tu dobu okolo 90 tisic, kreslo a pristroje stali dalsie desiatky tisic ktore splacal. Kazdy mesiac plati zamestnancov, odvody, skolenia, material. Naposledy bol na nejakom kurze v KE a stalo to 10 tisic, ano dobre citas! Dufam ze tvoje deti budu take sikovne a mudre ze pojdu studovat minimalne medicinu, potom ta mozu zivit.
@anonym_b0ecfe Neboj sa sľubujem 2 roky a ma to splatene uvidiš napíš potom či to bola pravda
@anonym_b0ecfe ak to stalo 10 tisic tak asi nemal problem to zaplatiť
"Čo ja robím celý mesiac, aby mi za jeden deň odniesol výplatu"
Ty musíš mať riadne nízku výplatu 😅
@enver ked ta zruinuju dve navstevy zubara, tak ty asi velmi vysoku kvalifikaciu nemas. Takze nemas ani sajnu o tom co vsetko sa za tymi 60+60 € za tvoju polhodinu skryva. Keby si mal aspon aku taku sajnu, nevypisujes tu tie bludy z prsta vycicane.
Netvrdim, ze zubari tru biedu. Studovali preto aby tu biedu netreli a podnikaju aby tvorili zisk, z ktoreho ziju. Ziju lepsie ako ty, maju lepsie auto ako ty, byvaju lepsie ako ty, ale su aj sikovnejsi a mudrejsi ako ty, pretoze oni tu zubarinu vystudovali, Tu zubarinu, na ktoru ty nemas. Rovnako sa maju lepsie inzinieri, lebo su mudrejsi a sikovnejsi, maju vedomosti, zrucnosti, za ktore dostavaju lepsi plat ako ty a navsteva zubara ich nezruinuje.
Doobre, už ai si poplakal, už si si založil facebook stránku, teraz ešte vyštuduj zubárinu a všetkých nás prekvap ľudovými cenami. Tešíme sa do tvojej ordinácie!
@enver ked ta zruinuju dve navstevy zubara, tak ty asi velmi vysoku kvalifikaciu nemas. Takze nemas ani sajnu o tom co vsetko sa za tymi 60+60 € za tvoju polhodinu skryva. Keby si mal aspon aku taku sajnu, nevypisujes tu tie bludy z prsta vycicane.
Netvrdim, ze zubari tru biedu. Studovali preto aby tu biedu netreli a podnikaju aby tvorili zisk, z ktoreho ziju. Ziju lepsie ako ty, maju lepsie auto ako ty, byvaju lepsie ako ty, ale su aj sikovnejsi a mudrejsi ako ty, pretoze oni tu zubarinu vystudovali, Tu zubarinu, na ktoru ty nemas. Rovnako sa maju lepsie inzinieri, lebo su mudrejsi a sikovnejsi, maju vedomosti, zrucnosti, za ktore dostavaju lepsi plat ako ty a navsteva zubara ich nezruinuje.
@viestta No, mňa vždy uchvacuje že posledných aspoň 30 rokov si každý mohol už sa základnej škole otvoriť profesiu, zoradiť podľa platu a slobodne vybrať koľko chce zarábať a čím chce byť. A čím viac je zubárov tým viac to má pozitívnych dôsledkov - zubári v konkurencii by museli pýtať menej a naopak by ostatní v menej platených zamestnaniach dostali viac lebo by boli vzácnejší.
Doobre, už ai si poplakal, už si si založil facebook stránku, teraz ešte vyštuduj zubárinu a všetkých nás prekvap ľudovými cenami. Tešíme sa do tvojej ordinácie!
@anonym_3e7013 Úprimné – je to môj plán. Chcem, aby si mohli dovoliť zubárov aj tí chudobnejší
@anonym_3e7013 Úprimné – je to môj plán. Chcem, aby si mohli dovoliť zubárov aj tí chudobnejší
Zubári by mohli mať možnosť poskytnúť zľavy ľuďom v hmotnej núdzi (napr. na základe potvrdenia z úradu práce).
Štát by mohol z časti tieto výkony preplácať cez dotácie alebo granty.
Vytvoriť verejný zoznam "sociálne férových zubárov"
Zoznam ambulancií, ktoré ponúkajú lacnejšie výkony, alebo berú pacientov bez doplatku.
Ľudia by vedeli, kam sa obrátiť, ak nemajú peniaze.
Verím, že zubná starostlivosť nemá byť luxus. Môj plán je pomôcť aj tým, ktorí si dnes nemôžu dovoliť drahého zubára. Nie každý má za chrbtom majetky, ale každý má právo na zdravie.
Chcel by som presadiť zľavy pre ľudí v hmotnej núdzi, viac výkonov hradených poisťovňou a vytvoriť zoznam zubárov, ktorí berú pacientov bez zbytočných doplatkov.
Lebo keď niekoho bolí zub, nemá čakať mesiace alebo si vyberať medzi zdravím a nájmom.

Treba rajbať riadne tesáky a nebudeš potrebovať ich služby