Je červený náramok v rozpore s vierou?
Mamky aký máte názor nato, keď človek chodí do kostola. Stále sa chváli ako miluje boha a že ho ma v srdci a nosi pritom červený náramok aby od neho išlo zlo prec? Svokra dookola hovorí aké je dôležité chodiť do kostola a zrazu pozerám a červený náramok🤦♀️ vysvetlite mi to prosím.
@kristiii ja osocujem?🤦♀️ Ah žena, rozmýšľaj trochu.
Píšeš tu o svokre poza jej chrbát koľko zla narobila. Rozmýšľam a veru neviem ako inak sa tomu hovorí.
Netreba sa zaoberať kravinami 😀
No ved to sa treba jej opytat predsa ako to ma ona. My tu na MK absolutne netusime ako to ona cele berie, comu veri, coho sa boji, aky ma realny vztah s Bohom, ci chodi do kostola len tak zo zvyku. Ved to s nou prediskutuj. Ja osobne som nazoru, ze ked je clovek hlboko veriaci, tak snurku neriesi. Nedava mu to zmysel. Kedze nad vsetkym je Boh.
Čo tak skúsiť sa na to pozerať len ako na bižutériu? Ako keby bol čierny, zelený, modrý, ružovo fialovo tyrkysovo bodkovaný?
Ja na tom nevidím nič zlé. Sú ľudia citlivejší, čo sa cítia ohrozený a tak. Ak jej tá šňúrka psychicky pomôže a ľahšie sa jej s tým žije prečo by nemohla ju nosiť a zároveň sa modliť a veriť v Boha? Pre mňa je tá šňúrka taký štít pred ľuďmi ako keď si niekto dá kapucňu alebo slnečné okuliare, že ho to pocitovo chráni pred svetom. Čo je na tom zlé?
Prepacte, ja som to nepochopila. Pisete, ze odraza zlo. Ved to je dobre, ci nie? Keby neodrazala a primala, tak by bola zla jak cert. Takto sa na nu zlo nenalepi a bude ok. Logika nepusti.
@mk1111111111 🤣🤣🤦♀️ ona je zlý človek a veľmi. Tak ako teraz? Aj sa modli 10x denne a robí zlo a nosi náramok. 🤦♀️ to je aká logika?
@janai1 predstav si ze naozaj
Je to samozrejme zlé. Pretože má veriť Bohu, že Boh je jej ochrana a nie pripisovať takúto moc náramku. Je to okultné.
Asi chce, aby to zlo uz na nu neslo a bola lepsia. Ze sa jej nedari, tak to je ine
@valeria_h presne aj ja si to myslím. Zabudla som podotknúť, že náhrdelník na krížik a na ruke červenú šnúrku🤦♀️
Problém nie je v šnúrke, ale vo viere a dôvode, prečo sa nosí. Volajú sa to aj tzv. kabala náramky proti urieknutiu. Je to povera, pretože duchovnú ochranu pred zlom zverujeme hmotnému predmetu, ktorý túto moc nemá, a pritom neprosíme Boha o pomoc. Je to hriech proti viere a dôvere v Boha. Keď šnúrku používame za týmto účelom, v podstate ju zbožšťujeme, lebo jej pripisujeme schopnosť, ktorú má iba Boh. A keďže ona ju nemá, vstupuje tam do hry diabol, ktorý vytvára dojem, akoby to fungovalo, aby človek čím dlhšie zotrvával v tomto klamstve a neutiekal sa k Bohu. Magická moc sa pripisuje aj červenej farbe. V minulosti sa cervenou snurkou oznacovali obete Baalovi. Je to vstupna brana do okultizmu, co je duchovny problem..... prikladam svedectvo otca Matusa Marcina: Pamätám si jeden prípad s červenou šnúrkou z mojej dávnejšej kňazskej praxe... Bolo to v Medžugorí. Spovedal som jednu mladú ženu a všimol som si červenú šnúrku na jednej ruke. Veľmi podrobne som jej vysvetlil, prečo by ju nemala nosiť a radšej by sa mala spoliehať na Krista a na Jeho pomoc. Veď samé Božie slovo nám hovorí, ak Boh s nami, koho sa mám báť? Žena prikyvovala, že rozumie a tak som sa nakoniec spýtal, či je ochotná si ju dať dole? Pozerala veľmi začudovane, čo od nej chcem. Snažil som sa jej vysvetliť že pokiaľ si ju nedá dole nemôžem jej dať kňazské rozhrešenie. Žena stále váhala. Prečo si ju nechcete dať dole? Pýtal som sa. Nosím ju už aspoň 15 rokov, znela odpoveď . Veľmi citlivo som sa snažil ju presvedčiť, nech si ju spokojne dá dole, nič sa jej nestane, a v budúcnosti ju bude chrániť Božia milosť. Žena bola nesmelá, akosi nechcela pochopiť že sa nedá aj žiť podľa Krista, aj podľa pohanstva. Keďže celkove jej spoveď bola naozaj veľmi úprimná, tak som sa jej snažil pomôcť. Povedal som. Môžem vám tu šnúrku dať dole? Veľmi nepresvedčivo prikývla a ja som sa naklonil cez kľakátko v spovednici a zo zápästia som tú červenú šnúrku pretrhol. To čo sa začalo diať v spovednici ma ale poriadne šokovalo a vystrašilo. Žena stratila dych, začalo ňou prudko triasť a vzápätí strácala vedomie. V prvej chvíli som ani nevedel čo robiť, takú reakciu som nečakal. Rýchlo som otvoril dvierka spovednice, aby sa mohla nadýchnuť a snažil som sa ju prebrať k životu. Žena začala prudko dýchať, akoby sa práve teraz vynorila spod vody, a lapala po vzduchu... Trvalo to pár minút, pokiaľ úplne prišla k sebe, upokojila sa a my sme spoveď mohli dokončiť. Spovede v Medžugorí sú vždy výnimočné, ale tento prípad sa mi vryl do pamäte. Jedna obyčajná šnúrka a predsa koľko neplechy urobila v živote človeka. Bola na ňu tak silno naviazaná, že pretrhnutie šnúrky bolo pre ňu akoby pretrhnutie pupočnej šnúry pri pôrode. Zlo ju úplne zväzovalo a ona sama nebola schopná pochopiť, koho je už otrokom.
do kostola idem obcas ale ked nechceš nemusíš chodiť je to tvoja voľba
@kejtykejty 😲

A co? Tiez mam cervenu snurku a aj sa pomodlim aj v kostole som bola a svet isiel dalej