Červíky v bedni
Ahojte, prvýkrát žijeme s manželom v dome. Nasťahovali sme sa v zime, ale až teraz od jari cca od kedy je teplo sme si všimli, že sa nám v bedni objavuje strašne veľa červíkov. Vyhadzujem tám zvyšky jedla aj odrezky surového mäsa, čiže predpokladám že je to z toho. Máte nejaký tip ako tomu predísť? Neviem kam inam by som to mäso vyhadzovať mohla, psíka nemáme. Bedňu sme už celú vyčistili aj s dezinfkečným a márne. Ďakujem za každú radu 🙂
Nevieme v akej bedni, ale ved to je normalne, ked tam vyhadzujes maso a jedlo. Skus bednu ci co to mate otvorit a nechaj nech cervov vyzobu vtaci.
Všetci to asi majú aspoň čo sa rozprávam s kamaratkami my používame čierne pevné sáčky zatiahnem ich aj tak máme červy.To stačí, že tam vletí mucha a to ani mäso tam nedávam.Vzdy kôš zalejem vodou po vyprázdneni a vyčistim.U nás je 2 t odvoz a v lete je to strašné.
Mala by si čo sa dá separovať nemáte koše na bio odpad z kuchyne?
@simsalabim
@0silvia0
baby, klasická bedňa ktorú majú všetky rodinné domy na komunálny odpad :D
@luccija nemáme nič také :( čiže niesom sama :/ … štve ma to dosť lebo vždy keď vyhadzujem smetie a vidím ako sa tam krútia tak mi je zle z toho 🤮😅 jedine skúsim asi fakt každú takú vec ešte zvlášť do sáčika baliť a viazatm a uvidím no …
Mäso, zvyšky jedla ani kuchynský odpad nepatrí do komunálneho odpadu !
autorka, my bedňu nemáme..
myslíš kontajner - smetnú nádobu?
kúp si sliepky - zožerú odpad, alebo ak má niekto v blízkosti psa - tak aj jemu hodiť...
nám sused dáva už roky odpad - my mu zato každý týždeň vajcia...
@peter0123 a kam sa to potom dáva? 🙂
sliepkam, psovi, susedom ak majú sliepky...
nemáte v dedine nádoby na odpad jedla?
@deti95060810 Bývame v novostavbe na ulici kde ešte nikoho nepoznáme, a sliepky chovať určite neplánujem 🙂 na našej ulici nikto nič také nemá, sú tu samé novostavby …
Autorka, my nemame bednu, mame toto:
Odpad davame v sackoch, ktore pevne uzavrieme, cerviky som este nevidela.
A este aj kosik na kuchynsky odpad, ten vynasaju 2x do tyzdna. Tam davame rozlozitelne sacky.
@deti95060810 Nie kazdy byva na dedine a nieco chova…
@simsalabim No toto máme aj my, ja to volám bedňa 😅
Ze bedňa🙈, ved normalny smetny kôš/kontajner/smetiak
@deti95060810 pes nie je kontajner, aby jedol zvyšky😭
Autorka u nás dali ľuďom v rodinnom dome komposter, v paneláku vidím pred domom malé kybliky kde sú zvyšky ovocia...potravín.Zisti si na stránke obce aké mate kýble a kedy je čoho vývoz
Tie malé kybliky na zvysky z kuchyne su u nás len od jari
Šupky a podobne patria do bioodpadu, mäso a zvyšky jedla do kuchynskeho odpadu, neviem kde bývaš každá obe to má inak. U vás sa netriedi odpad? Sklo, papier , plasty, kovy, šatstvo? Toto je veľmi dobrá pomôcka https://www.trideniodpadu.cz/kam-s-tim
Ja kuchynsky odpad vyhadzujem na kompost do zahrady, kosti zabalim do sacka a vyhodim do komunalneho odpadu, nas pes to jest nesmie. Ani ziadne varene zvysky jedla.
Cerviky vidim v lete skor medzi plastovym odpadom, ked ho vynesu, cerviky vytrasiem, vtaci ich vyzobu.
@0silvia0 😅 tak voláme všetci doma , neviem či je to bežné na východe ale ešte aj manžel sa smeje že tu baby nechápu čo myslím tou bedňou 😅
@luccija čoby nie...vlčiak zožerie aj máso, kosti, ...všetko + granule a konzervy.
@0silvia0 my sme stred a tiež som myslela to čo ty...
Muchy najviac laka to surove maso. Predpokladam, ze ide o nejake odrezky, co Vam zostanu pri priprave jedla, takze toho nebude vela. Na Vasom mieste by som ich zamrazila v sacku a tesne pred vyvozom hodila do popolnice. Vyhnete sa zapachu i cervom.
Vacsina ostatnych kuchynskych odpadov kompostovat. Ak sa to robi spravne, nezapacha to.
@peter0123 u nás sa zbiera len komunálny odpad, papier, plasty a sklo … aspoň tak to mám v zozname, nič iné neviem nájsť …
určite aj nádoby sú na jedlo... to je predpis, vyhláška... musí byť.
v pondelok zavolaj na OU - isto povedia.
@lubka668 toto je super nápad, vyskúšam najbližšie či to pomôže 🙂
To je smetiak na komunálny odpad. Vyhadzuješ tam smeti mimo vrecka? My nemáme nádobu na bioodpad a žiadne červíky sme za posledných 20 rokov nemali.
Na uzavrety sacok daj vrstvu zeme ale ak davas bez sacku daj na to zem/ hlinu a neuvidis ich a je to dobre aj na zapach
@januska12323 Nie, vyhadzujem zaviazany sacok z kosa … sem tam je trochu pootvoreny ked sa mi nepodari uplne zaviazat ale vzdy je to v tom sacku na odpad …

V akej bedni? Myslis kos na zmesovy odpad? Treba pouzivat sacky, pred vyhodenim do kosa uzavriet.