Cesta späť k viere po odcudzení od kostola
Baby ja som sa pristihla, že úplne neznášam Boha. Toľko zlých veci čo sa mi stalo. Cítim strašný odpor. Deti mám pokrstené Teraz má dcéra v máji 1.svate prijímanie. Absolvovala už všetky prednášky čo mali tak už jej to nechcem rušiť ale ja normálne nechcem ísť do toho kostola ale zasa som jej mama. Mali ste toto aj vy po zlých veciach čo sa vám stali? Mali sme minulý rok sobáš v kostole a odvtedy sa nám rúca vzťah. Hádali sme sa aj predtým ale toto je už extrém. Máme zle vzťahy v rodine ja v totálnych depresiách premaham sa čokoľvek robiť. Ja neviem či robím dobre neviem akou cestou sa vybrať ako necítiť takú nenávisť. Chcela by som dieťa ale nedarí sa. Som z toho na dne. Povedzte vaše skúsenosti či už ako ste znova získali cestu k Bohu alebo ste zostali neveriaci a prečo ?
pozri, nevieme, preco u vas s manzelom vznikaju konflikty, nic kontretne o tom nepises.......... skus sa najskor zamysliet nad tym, ci nevies mozno ustupit ty alebo manzel, vykomunikujte si to
nehladala by som problem "u Boha", ze on za to moze........alebo ze kvoli tomu prestat chodit do kostola.....preco?
a druhe dieta? Dieta je dar. Bud rada, ze mas to jedno, co ide teraz na 1.sv.prijimanie 🙂
Ked si myslis, ze za negativne udalosti v tvojom zivote moze Boh a kvoli tomu “ho neznasas”, tak asi tazko mozes zostat neveriaca, kedze veris, ze za to moze Boh. 😂
@marci77 hradby často vznikajú kôli svokrovcov, veľmi sa nám pletú do života ale on si stále zastáva len ich. Keď nám niečo zle spraví jeho mama a rozplače sa tak je všetko v pohode. Keď sa pre niečo rozplačem ja tak už hovorí svokre, že mám svoje nalady, že som psychicky chorá. Nikdy od neho necítim, že si ma zastane. Ona čo povie tak to hneď spraví. Ja už mu nemôžem ani veriť. Na druhej strane moja mama čo nám tiež robí stále nejaké peklo života všetko robím podľa nej zle. A je toho vela. Finančné náročné obdobie čo sme mali, že nebolo ani na chleba a je toho dosť .
Toľko som prosila Boha aby mi dal nejaké znamenie alebo proste ukázal cestu ale je to čím ďalej len tým horsie. Stále sa vyskytne nejaký problém. Dosť často mám aj zdravotné problémy.
Hlavne si do tohto vztahu/rozpolozenia nerob teraz dieta
Možno ti ukazuje cestu, že ideš zle a máš odísť 🤷🏼♀️. Boh ti nijak nepomôže, potrebuješ si dať doporiadku psychiku, je super veriť na niečo, aby si sa nebála smrti a vedela, že niečo po nej bude ale bežné problémy života musíš vyriešiť sama 🙂
Plačem kričím každy mesiac keď príde menzes ja neviem čím to je ja sa neviem ani ovládať aj PMS
PMS je hrozne strašne zle to prežívam potom len ležím a nevládzem nič.
A to sme sa snažili 3 mesiace a nic vôbec
Celý deň sa teším len na to ako pôjdem večer spat
Toto mi takisto nešlo nikdy do hlavy, prečo veriaci tvrdia, že boh je všemohúci a súčasne im vôbec nevadí, že ani prstom nepohne proti všetkému zlu, ktoré sa deje. Podľa mňa sú dve možnosti - buď boh neexistuje, alebo existuje a v tom prípade je to poriadny gauner.
inak ja to iste cim viac sa modlim a mam viac krestanskych veci tusim ctym horsie, cim viac riesim veci medzi nebom a zemou tym horsie, same prekazky dokola, tiez som povedala ze uz sa nebudem ani modlit, lebo keby tu rozpoviem svoje tak to je nadlho a viem ze tu ludia uznaju ze ozaj mas "nalozene"nehovoirm ze ludia nemaju viac..ale uz 10 rokov nebol jeden rok pekny bez problemov zdravotnych prekazok atd..proste nie , neveim uz co som spravila v minulosti alebo co proste neviem ....
Chapem ze potrebujes najst vinnika. A Boh je teraz pre teba idealny- no za toto on nemoze. Naozaj chces dieta s clovekom s ktorym sa ti ruca vztah??? Naozaj toto chces urobit dietatu- chces ho pouzit na naivnu zachranu tvojho vztahu??? Ak Boh pozna nadu buducnost mozno preto vam dieta nepozehna. Asi by to skoncilo rozvodom hadkami, bojom o vyzivne o stretavky a mozno aj obvinovanim toho dietatka ze nakoniec ono bolo pricinou konca. Navstivte terapeuta obaja- nech vam pomoze zachranit co sa da- alebo prejst rozvodom bez dalsich zraneni( ak sa to vobec da)
Tak si to zhrnme.
Minuly rok sobas, ruca sa Ti vztah, hadate sa, vztahy v rodine su zle, Ty v totalnych depresiach, uz mas deti, a teraz si si zmyslela ze chces do TOHTO VSETKEHO silou mocou dalsie dieta.
A zaver - neznasas kostol a Boha lebo sa Ti nedari najst spokojnost v zivote ako takom.
Lenze Ty si dostala slobodnu volu a sama sa rozhodujes - sama si uz povedz, ako. Napriklad aj teraz. Dieta. Super napad, ked sa ruca vztah.
Pockaj, este raz a pomaly. Do nefunkcneho vztahu chces priviest dalsie dieta ?
@kristie571 to je také slovenské resp. Tradičné nie? 😂
Už som skúšala všetko gynex, kyselinu listovú, bazalnu teplotu predtým to išlo ako nič a teraz nič. Neviem už, som sklamaná hlavne, keď všetky píšu, že sú tehotné a ja mám menzes. Viem, že je nefunkčný ale ja túžim mať aspoň to malinké dieťatko ďalší zmysel života. Deti to je jediné čo ma napĺňa.
@denkabemommy Veru ze. A potom to este hodit cele na niekoho dalsieho… ze ona si sama za to nemoze😒🫣
@kristie571 vieš čo? Keby niekto povedal “za moje problémy môže imaginárna osoba” asi by ho zavreli na psychiatriu, tak ešteže máme tie náboženstvá 😂🤦♀️
Teraz zatnem do živého.Ale ten tvoj Boh má rozum,keď ti to dieťa nedáva.Vztah nemáš ok,sama nie si ok a do tohto utrpenia chces priviesť dieta.Z čisto sebeckých dôvodov.No otras.
Neviem ci ti budem radiť správne. Ale ja som si prešla takouto nenávisťou k viere, k Bohu, k cirkvi. A keď sa na to teraz pozerám z odstupom času, tak to bol dar. Zvláštne spojenie asi. Mne práve tá nenávisť zavrela oči, ze som nemala nejakú chuť na spásu, ale začala som žiť viac v realite a začala som inak vnímať ludi. Pomohlo mi to k tomu aby som bola viac otvorená a tolerantná k ľuďom a k ich chybám. A na základe toho som prestala glorifikovat ludi v cirkvi. Ta viera mi stále, ale chýbala. Teraz mam pocit, ze sa to zlepšuje, ale teda je to také iné, viac reálne. Takže ja byť tebou prijmem tie pocity, dovoľ si vyplakat sa a dovoľ si aj hnevať sa na Boha, nemyslím si, ze sa na teba bude hnevať. Boh nám predsa vidi do srdca a vidí naše sklamanie ci bolest. Lebo aj ten hnev je súčasť liečby, lebo je znakom úprimnosti. Možno práve tu reálnu terapiu a skutočný plac potrebuješ, lebo sa snažíš svoje veci riešiť zle a to je často prejav nespracovanej traumy.
Čo má so správaním tvojho muža Boh????? Dal mu slobodnú vôľu. Boh nebude stáť nad ním s palicou, aby sa ťa zastal. Muža môžeš viniť, nie Boha. To je také typické. Boh môže za všetko zlo, za vojny, násilie, alkohol a čo ja viem čo ešte. Všetko zlo si tobia ľudia, oni by sa mali spamätať, nad tým sa zamysli.
Prepac ale Ty nie si v poriadku s tymto nastavenim, daj sa dokopy nez naozaj privedies na svet dalsie dieta ak sa to fakt podari, pretoze to moze zle dopadnut pre Teba a Tvoje deti, co za nic nemozu.
Boh za to nemôže že TY máš v živote smolu. Nechápem takých ľudi obviňovať s toho boha.Boh TI nič nespravil.Za zle obviňuj doma rodinu seba ale nie boha.Máš obyčajne depresia navštiv psychiatra.TY chceš dalšie dieťa do depresi dieťa. Za to ako sa TI rúca vzťah nikto nemôže.Dieťa do nefunkčneho vzťahu no zbohom až potom uvidiš ked zostaneš sama na deti tak potom uvidiš. Môžeš skúsať čokoľvek same somariny raz ked to nejde tak nejda proti prírode sa ísť neda.A pána boha za to obviňovať nemusiš.Asi pán boh vie prečo dalšie dieťa nie.Do nefunkčneho manželstav dieťa a potom vyplakavať.
Prepac,ale s takymto muzom chces dieta? Cakas,ze sa zazracne potom zmeni?
Mas slobodnu volu. Svoj rozum.
Mozes to vnimat ze toto tebe aj tvojmu muzovi dal Boh.
On ti mozno ukazoval "smer" resp ho ukazuje ale tvoje presvedcenie je silnejsie. Resp posledny krok posledne rozhodnutie je vzdy na danom cloveku.
Ako na tebe. Na muzovi...
mame... svokre....
najprv si treba dat so poriadku vztahy. Vela moze robit samotna psychika. Nervozita. Stres. Mozno nejake neprijatie.... ktovie...
1. prečo zvaľuješ svoje problémy a zlé rozhodnutia na nejakú vyššiu moc?
2. prečo si v nefunkčnom vzťahu, načo ste sa vlastne brali keď vám to neklape a ešte sa aj snažíš priviesť do toho vzťahu ďalšie dieťa?
3. ak si veriaca a prosila si Boha o znamenie, nie je práve neúspech počatia dieťaťa to znamenie že ten vzťah nie je to čo potrebuješ?
Či si z tých ktorí v živote robia väčšiu nelogickú kravinu za druhou a zvaľujú svoje problémy na všetkých okolo, v tvojom prípade dokonca na nejaké vyššie sily? Je načase sa dať dokopy a naliať si čistého vína, a veci zvyknú dostať správny smer
Koľko máte rokov, že sa vám rodičia tak starajú do života?Telo vie, že je v strese tak neotehotnie prečo to tak silis?Nevyzerá to tak, že je vhodný čas ani vztahivo, finančne ani tvoja psychika.
Tu sa Boh vola svokra ako vidim, s tymto Boh nic nema, len ludska blbost a nenavist

ver mi, za tvoje problémy nemôže kostol ani boh. Ale ty sama svojim vlastným pričinením 🙂 . Radšej choď k psychológovi, kým sa nezosypeš z toho úplne.
Inak ja som niekedy v 10r prestala veriť na tie žvásty (v dobe rozvodu mojich rodičov) a pochopila, že nik iný ako ja sama, nie je za mňa zodpovedný - za moje šťastie aj nešťastie . Žije sa mi ľahšie, krajšie a viem, že čokoľvek sa v živote do.ebe, tak si za to môžem ja a ja to jediná dokážem napraviť a nemusím čakať na zázrak 🤷🏼♀️