icon

Cesta späť k viere po odcudzení od kostola

7. apr 2025

Baby ja som sa pristihla, že úplne neznášam Boha. Toľko zlých veci čo sa mi stalo. Cítim strašný odpor. Deti mám pokrstené Teraz má dcéra v máji 1.svate prijímanie. Absolvovala už všetky prednášky čo mali tak už jej to nechcem rušiť ale ja normálne nechcem ísť do toho kostola ale zasa som jej mama. Mali ste toto aj vy po zlých veciach čo sa vám stali? Mali sme minulý rok sobáš v kostole a odvtedy sa nám rúca vzťah. Hádali sme sa aj predtým ale toto je už extrém. Máme zle vzťahy v rodine ja v totálnych depresiách premaham sa čokoľvek robiť. Ja neviem či robím dobre neviem akou cestou sa vybrať ako necítiť takú nenávisť. Chcela by som dieťa ale nedarí sa. Som z toho na dne. Povedzte vaše skúsenosti či už ako ste znova získali cestu k Bohu alebo ste zostali neveriaci a prečo ?

Strana
z3
zmrzlinka8
7. apr 2025

@kvoli presne👍

loliki
7. apr 2025

@mamamasama Presne. 🙂
Autorka, aj medzi ľuďmi to tak funguje. Ak sa chceš mať dobre, musíš mať dobrý vzťah s Najvyšším. 🙂
Ja som Ho dnes fakt vďakou chválila, ako dobre zorganizoval pre mňa tento mesiac. Ale v podstate celý život. Mám pocit, že sa o mňa v kuse stará. Tak, dnes ho poprosím, nech mrkne aj na teba. 🙂 Aj keď viem, že ťa sleduje a je pri tebe, len ty ho akosi 10 rokov nenavštevuješ. Udobri sa najprv s Ním a On sa už postará. 🙂 Modlitba, dôvera. (Nie rozkazy Bohu.)

loliki
7. apr 2025

@tilonka Akože Všadeprítomný Pán neba i zeme je všade, len nie v kostoloch??? To mi nejako nevychádza. 🙂

loliki
7. apr 2025

"Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním." Preto sa modlím a chodím do kostola. 🙂

tilonka
7. apr 2025

@loliki v tom versi je napisane ze "neprebyva", to je rozdiel. Cesta k Bohu vedie skrze Pana Jezisa, ktory je vsadepritomny a ist k Bohu a budovat si s nim vztah, modlit sa k Nemu mozno aj u seba v izbe..

6 Ale keď sa ty modlíš, vojdi do svojej komôrky, zamkni dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti, a tvoj Otec, ktorý vidí v skrytosti, odplatí tebe.

zmrzlinka8
7. apr 2025

@tilonka ale sviatosti si sama nevyslúžiš.

tilonka
7. apr 2025

@zmrzlinka8 u katolikov, pretoze RKC zastresuje katolikov, nie krestanov mimo RKC..

angelinja
8. apr 2025

inak ja len dodam ze" vau" tusim 90% z tyhcto zien co tu vypisuje moze ist kazat do kostola dokonca nemusia ist studovat ani tu teologiu ako vedia vysvetlit...ako vsetkemu rozumia...normalne krestanska čistota z vas ide...len ci sa tak spravate aj v zivote

barbie2023
8. apr 2025

@ivka225 alebo si v živote nečítala bibliu a absolútne tomu nerozumies.

barbie2023
8. apr 2025

Mňa zaráža tá arogancia mnohých katolíkov,že si myslia,že Boh je len tam kde sú oni a ich cirkev 🤦😂.

loliki
8. apr 2025

@tilonka Tak ako sa môžeš modliť sama v komôrke, tak sa môžeš modliť aj spolu s inými v kostole. Je napísané: Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som uprostred nich. (Mt 18, 19 – 20) A nechci mi tvrdiť, že keď sa zhromaždí 200-300, tak to už neplatí. A toľko ľudí potrebuje trošku väčšiu "komôrku". 🙂
Tie tvoje vyjadrenia znejú, ako keby si chcela vykázať Všadeprítomného z kostola. 🙂 Takže tí, ktorí zostávajú stáť vedľa kostola sa modlia na lepšom mieste? 🙂 Tam Všemohúci je, ale za múrmi kostola v interiéri už nie je? Lebo ty si to tak povedala a Všemohúci ťa poslúchol. Hm?

martul
8. apr 2025

Aha, takže za všetko v živote čo sa ti zlé deje môže Boh?!
Čo tak sa schopiť, začať si riešiť svoje problémy - hlavne zodpovedne a začať byť zodpovedná sama za seba?
Svokra naprd, muž takisto, stále sa hádate, máte zlé vzťahy a ty chceš dieťa? Si normálna?!
Sa troška pozbieraj psychiky, daj zvyšky rozumu dokopy a rob so sebou niečo.
Za toto určite nemôže Boh.

tilonka
8. apr 2025

@loliki ja som reagovala na otazky autorky ako opat ziskat cestu k Bohu a napisala som ze jedina cesta je skrze Pana Jezisa, budovat si osobny vztah s Nim, ze ta cesta nie je skrze kostol, atd

loliki
8. apr 2025

@tilonka Veď ten osobný vzťah s Ním môže budovať aj v kostole.

Strana
z3