icon

Ako sa ukľudniť počas cesty vlakom?

saruska1111
9. jan 2025

Ahojte to som zase ja… potrebujem ukľudniť 😒
Zajtra už má čaká ta cesta vlakom z BA-KE a už som neskutočne v strese Pali má hruď bolia svaly som napätá a čakám to najhoršie úzkosti panické atd.. prosím vás ako sa ukľudniť mam aj benzaky beriem so sebou prinajhoršom si dam ale chcela by som sa sama nejako ukľudniť.. viem že keď sa liečim by ten atak alebo úzkosti nemali byt nejaké silne ale ten strach začína byt silnejší ako ja do riti 😒 keď som panicku nemala som sa ničoho nebála a teraz sa bojím 6 hodinovej cesty vlakom pritom ja vlaky milujem 😅

markusrasford
9. jan 2025

@saruska1111 dôvod strachu?

yelena159
9. jan 2025

Čoho sa konkrétne bojíš? Btw ja tiež zbožnujem vlaky.

0silvia0
9. jan 2025

@saruska1111 a co najhorsie cakas? Ved sadnes a vezies sa.

saruska1111
autor
9. jan 2025

@markusrasford neviem že tam dostanem atak a nikto mi nepomôže alebo že sa budem celu cestu trápiť úzkosťami a bude to nepríjemne 🫣

saruska1111
autor
9. jan 2025

@yelena159 že to nezvládnem a budem v uzkostisxh a atakoch celu cestu

saruska1111
autor
9. jan 2025

@0silvia0 jasne človek s panickou poruchou to nemá take ľahké ako si myslíš 😅

20erika07
9. jan 2025

@saruska1111 sadni si k niekomu a skus ho poprosit, ze ak by ti prišlo zle, aby ti pomohol, trebárs len privolanim inej pomoci.

martinka17
9. jan 2025

Predpokladám že máš miestenku do prvej triedy, býva tam len vyhradený počet ľudí a lepšia obsluha. Takže budeš vo väčšom bezpečí. Teda ja som sa v prvej triede vždy cítila pohodlnejšie.

loliki
9. jan 2025

@saruska1111 Dá sa ti tá cesta niečím spríjemniť? Čítanie, hudba, PC, mobil, kamarátka?

0silvia0
9. jan 2025

@saruska1111 necakaj na prejavy ataku, skus sa nejako rozptylit. Idealne sa s niekym vo vlaku rozpravat.

betulinka1
9. jan 2025

@saruska1111 tak si povedz, ze tam s tebou bude tolko ludi, ze urcite ti niekto pomoze. Vobec sa nemusis bat, ze ak by ti doslo zle, tak ti nikto nepomoze. Normalne kto bude pri tebe sediet, mu povedz, ze na teba dosla uzkost alebo panika, ci sa s tebou moze chvíľku rozpravat, nech sa ta pyta aby si odpovedala na otazky aby sa mozog zacal venovat niečomu inemu. Inak neviem ci uz mas listok ale za mna je prva trieda pohodlnejšia a maly cenový rozdiel. Teda ak vlak ma prvu triedu. Daj si sluchadla, pocuvaj hudbu alebo podcast a prejde ti rychlo cela cesta. Mysli na to, co tam budes robit, ked prides. Alebo si supni nejaku polovicu xanaxu ak mas a to je tiez cesta ako to prezit. Rychla pomoc, je este studena voda na tvar. Proste zabavit mozog.

yelena159
9. jan 2025

Aj ja mám panickú poruchu a z KE do BA som išla 4x. Žiadny panický atak som nemala. Hlavne na to netreba myslieť a rozptýliť sa niečím, čo ťa odpúta od tých myšlienok.

saruska1111
autor
9. jan 2025

@martinka17 mám 2 triedu

januska12323
9. jan 2025

Zober si knihu, pusti film, hudbu a cesta ti ubehne ani nevieš ako.

saruska1111
autor
9. jan 2025

@loliki skôr mobil a slúchadla idem sama

rozculena
9. jan 2025

@saruska1111 už som ti minule písala,že si to vsugerúvaš a privolávaš a ako vidím,tak si postúpila do ďalšieho levelu.........🙄

saruska1111
autor
9. jan 2025

Ďakujem vám všetkým verím zw to zvládnem dam sem zajtra vedieť 😊

saruska1111
autor
9. jan 2025

@rozculena s hlavou je to veľmi ťažko moja 😅

rozculena
9. jan 2025

@saruska1111 musíš sa zaťať,ale ty namiesto toho si ten strach ešte pestuješ.....ja som si hovorila,že žiadny záchvat nebude.A keď hej,tak sa neposeriem,ale budem dýchať do papierového sáčika....Vôbec som si nejaké záchvaty nepripúšťala.
A keď nemáš sáčok,tak počítať.Pomalý nádych,počítať do 10,pomalý výdych,počítať do desať. opakovať až dovtedy,kým to neprejde.
Ak sa mi to stalo doma,tak som sa opláchla ľadovou vodou.

eva8
10. jan 2025

Ahoj, pocitaj ludi, sprav si malu statistiku, kolko vidis muzov, zien deti, pocuvaj, o com sa rozpravaju, pozoruj, co robia.
Davaj si pozor na batozinu, vezmi si pitie a co mas rada na jedenie. Ak nems, nevadi. Mozno si aj pospis, zvuk vlaku a monotonnost uspava. Zvladnes to 🍀❤️🙂

saruska1111
autor
10. jan 2025

@eva8 ďakujem veľmi pekne 🥰😘

eva8
10. jan 2025
betulinka1
10. jan 2025

@saruska1111 ako si to zvladla?

bielasovicka
10. jan 2025

@saruska1111 ahoj, ako si docestovala?🫶

saruska1111
autor
12. jan 2025

Ahojte všetko v poriadku cestu som zvládla aj tam aj spat celkom bez problémov 🙂