icon

Chce sa vám spať, keď je tma?

24. sep 2024

Dobrý večer. Toto je len taký výkrik do doslovnej tmy, prosím povedzte mi, že nie som jediná, koho už teraz láme spať, lebo asi podvedome vnímam, že je vonku tma, tak telo hlási, že treba ísť spať :(
A ešte také večerné aktivity ako kniha a telka mi veľmi nepomáhajú. Potom ráno skoro vstávam a som v bludnom kruhu 🤦🤦

Som jediná pomýlená?

marca12
24. sep 2024

Aj ja som taka pomylena. 😂

minenkak
24. sep 2024

Ja teda nemám rada tieto tmavé skóre večery,ale milujem prechádzky,nikde nikto. Prechadzaj sa ,budeš sa hýbať na čerstvom vzduchu,urobíš aj veľa pre seba

autor
24. sep 2024

@minenkak prejsť som sa bola cez deň :( a ja som od mala ranné vtáča, že ráno nemám problém skôr vstať a večer ma postupne vypína.. a teraz je to ešte horšie..

A štve ma to o to viac, že mám teraz týždeň dovolenku a ja ako blbec vstávam o 5:00 -_- som proste vyspatá a dovidenia..

minenkak
24. sep 2024

Tak sa začnú cez dovolenku prechádzať alebo si zacvic na terase alebo balkóne

lucia13022023
24. sep 2024

Mne osobne nie.

patus_2
24. sep 2024

Ja sa hlásim tiež, začínajú už dní, kedy budem o pol 9 v posteli 🙂 a veľmi sa na tieto dni teším 😉

doriiis
24. sep 2024

Ani nie.Spim 6 hodín a menej už 20 rokov.

sense
24. sep 2024

Áno od jari do jesene mi stačí menej spánku a od jesene keď je skoro tma tak sa snažím späť skorej a hlavne ráno dlhšie pospim

autor
24. sep 2024

@doriiis juuuj tak to mne nehrozí 🤣🤣 ale môj muž dokáže tak fungovať aj keď spí 6 hodín.. ja len kokcem a som tak menej použiteľná 🤣

ivik4
24. sep 2024

Ja vobec

cimage
24. sep 2024

Ja posledne dni by som spala uz hned rano ako vstanem. Cim som starsia, tym viac mi vadi toto obdobie do vianoc. Uz sa tesim na januar ked sa pomaly zacnu predlzovat dni.

mclissa
24. sep 2024

Ja normalka o 22 chodim spavat, vstavam medzi 5-5.30.
Ale o 14 na mna dopadne taka unava, musim si dat kavu. Potom ma to prejde 😂

diewcatqoo
24. sep 2024

Jezis, ja keby som mohla, tak spim uz o piatej. Ja aj v lete chodievam spat okolo deviatej, aj to ma lame uz skor, ale hovorim si, ze vydrzim aspon kym je vonku svetlo 🙂

autor
24. sep 2024

Keby to šlo ja by som seriózne túto moju zaspávaciu schopnosť požičala tým, ktorí majú problémy s nespavosťou.. mňa hocikedy pri telke odpáli, či je leto či je zima, úplne v pohode zaspím o 21 aj keď je vonku svetlo 😁 a keď počujem ako sa niekto trápi lebo seriózne spí 3 hodiny denne a nevie s tým nič spraviť, tak mi je to ľúto a ozaj by som im dopriala aspoň na nejaký čas mať túto "schopnosť" čo ja. Že sa dám trošku do horizontálnej polohy a už mi padajú viečka 🤣

Som si vytiahla krížovky nech aspoň trošku aktivity vyviniem 🤣🤣 ja som taký dôchodca až to bolí

autor
24. sep 2024

@diewcatqoo minulý týždeň som v ktorýsi deň zaspala o 18:30.. o 22:30 sa presunula do postele a spala do rána.. 🙈🙈🙈 ale to už bolo aj na moje pomery príliš a mala som psychicky ťažký deň..

diewcatqoo
24. sep 2024

No ja keby som nemala deti, tak tiez s kludnym svedomim spim od siestej vecer az do rana. Kedysi, ked som bola bezdetna, tak 12 hodin spanku denne bolo u mna take minimum, aby som sa na druhy den citila dobre vyspato.

autor
24. sep 2024

@diewcatqoo ja deti nemám, takže v tomto nemám zábranu ale 12 hodín by som asi neutiahla.. 🤣🤣

ivanakal
24. sep 2024

Vobec.. skor ma to deprimuje, ze je tak skoro tma a neda sa robit vonku, na zahrade a tak.. ani nejake casovo dlhe turistiky sa nedaju robit. Ale celkovo nebyvam unavena a to zaspavam tak 22:30-23:00, vstavam cca o 5:00 a ani kavu nepijem 😊 a cez den som spala naposledy ked som bola mala 😄 a ked som aj spavala viac hodin, potom som bola neskutocne rozbita

madeincssr
24. sep 2024

@doriiis a cez den ci cez vikend niekedy neschrupnes? Alebo pred telkou?

doriiis
24. sep 2024

@madeincssr ...cez víkend väčšinou pracujem.V sobotu celý deň a v nedeľu nočné.
V pondelok ráno dôjdem z nočnej a spím Max 5 hodín a potom až večer.Ale skôr jak o polnoci nechodím spávať.Sem tam,občas sa stane,že idem skôr,ale je to málokedy.Som nočná sova

mimikarol
25. sep 2024

Ja milujem chodiť skoro spať. U nás není problém že ideme o 20tej spať všetci. Do roboty/školy vstávame o 6tej. Teraz sme s dcérou choré, ja som zaspala cca 21.30 a spala do 7.30. Dcéra zaspala skôr. Celý život som chodila skoro spať. Pre mňa je scifi byť hore do 23 😂 Pre moje telo je ideálne spať 8-10 hodín.