icon

Chcem dať zbúrať starý dom. Aké firmy to robia?

dominika31071987
5. aug 2019

ahojte,
ma niekto skusenost s firmou, ktora zbura a odprace stary dom? je to taky ten stary typ do L, asi 100m2
neviete ako sa pohybuju ceny?
druha vec, nasi ma presviedcaku, ze to je skoda zbueat, ze to treba len opravit..ten dom ma asi 100rokov.. ma sice nove okna aj strechu, ale praskaju mury..bojim sa, ze keby sa pustime do opravy, tak nas bude stat viac ako novy dom

Strana
z2
petra7481
6. aug 2019

@kittykat22 no ty kokos

river_song
6. aug 2019

My sme burali starý dom, ani sme neuvažovali o prerabke.. strechu rozobral sused s jeho známym "za drevo a pivo" , o ostatné sa postarala firma, bol čiastočne podpivničený, zbúranie a odvoz odpadu nas vyslo 5000 eur.. bola to taka klasická stará kocka s valbovou strechou, tiez asi cca 100m²

river_song
6. aug 2019

Jaaaj a ešte k tomu vlastne bola aj garáž.. tiez murovaná, všetko to išlo dole naraz

dominika31071987
autor
6. aug 2019

@lujza123
@lujza123 praveze ja viem co tam chcem pomenit, len potrebujem nejaky posudok ci je to vobec mozne.. bojim sa ze o par rokov sa ukazu dalsie problemy.. ale zas by sme to robili komplexne a naraz. a dom ma nove okna aj strechu

lujza123
6. aug 2019

@dominika31071987 my bývame v zrekonštruovanom dome pár rokov a žiadne problémy sa neukázali, nemajú aké, všetko je nové.... Pôvodne su iba obvodové a jeden nosný múr a krov. Ostatne sa všetko vymenilo.... Náklady na bývanie okolo 70 eur mesačne a cena prerabky asi toľko co najlacnejší drevodom dom na kľúč. Keby chceme je nižšia ale niektoré veci sme chceli kvalitnejšie tak sme nesetrili
My sme si hneď na začiatku zavolali architekta co sa venuje prerábkam a ten nám veľa povedal už pri samotnej obhliadke stavby. V mure bola tiež prasklina ale len povrchová na omietke.

sambra
18. aug 2020

@river_song Dobrý deň, reagujem na Váš komentár pred rokom. Tie bùracie práce ste si robil sám, alebo to robila firma? Zaujíma ma to, lebo kupujeme starý dom a tiež by sme ho potrebovali zbúrať.

river_song
18. aug 2020

@sambra strechu rozobral sused s jeho dvoma kamarátmi, chceli drevo a tramy, takže to si vlastne aj odniesli.. potom už nabehla firma s bagrom a buracim kladivom, zburali behom jedneho dňa, potom ešte par dní odvážali bordel a nakoniec ešte splanírovali cely pozemok.. zburali dom, garáž a nejakú starú betónovú žumpu čo tam našli v zemi počas burania...

sambra
19. aug 2020

@river_song ak sa môžem spýtať v akom okrese to bolo?,..poprípade odporučiť firmu ktorá to robila.

annaterk
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2