Chcem sa vratit na Slovensko
Chcem sa spytat hlavne tych zien, ktore sa zo zahranicia vratili na Slovensko. Zijem mimo SR 13 rokov, poslednych 8 rokov zijem v Cesku. Niekedy uvazujem nad navratom na Slovensko, viem aka je momentalne politicka situacia, ale verim tomu, ze aktualna vlada tam nebude vecne. Manzel je Cech, jeho tu (v Cesku) viac menej nic nedrzi, rodinu uz nema.
Vratili by ste sa alebo zostali radsej mimo? Ako vidite postupom casu plusy a minusy navratu?
Ja som sa vratila, ale len po necelych dvoch rokoch a z francuzska. Mala som silny pocit “vykorenenia, za ten cas som si nenasla kamaratov, nevpustila korene. A doma ma cakalo vlastne vsetko. Teraz s rodinou by som kludne sla do zahranicia, ale manzel nechce
Za mna plusy:som tu doma, viem ako vsetko funguje, nikto na mna nepozera z hora, ze co chcem
Minusy: uz aj ja sa zacinam obavat nestabilnej politickej situacie a blizkosti ruska, situacie v skolstve a zdravotnictve
@anonym_autor žijem na Slovensku,mám však mnoho známych, ktorí žijú v Čechách. Neplánujú sa vrátiť na Slovensku. Kebyže som mladšia, odídem tiež. Mala som možnosť do Nemecka,mala som malé dieťa a neviem ceknuť po nemecky. V UK, som nechcela makať s poliakmi za pásom.
@anonym_autor ja by som sa nikdy nevratila zijem v zahranici uz viac ako 10 rokov
Zijem v Cesku uz xy rokov. Nevratila by som sa natrvalo na Slovensko.
neblázni. tu ťa nič dobré nečaká.
@anonym_autor len sa Ty pekne vráť na rodnú hrudu, a opozícia bude mať vo voľbách o Vaše 2 hlasy viac. Máte na to dva roky. Hor sa domov!
manžel Čech sa tu zblázni
Žijem v ČR ( na Morave) 14 rokov, vacsinu mojho produktivneho života. Porodila som tu 2 deti, vydala a rozviedla sa. Mám tu dobru prácu, žijem tu rada, mam tu známych aj priatelov, cítim sa sucastou komunity, už ovela viac než na SVK, moje deti tu maju domov a zazemie. Už by som sa na Slovensko nevrátila. A nie len kvoli Ficovi a spol.
@anonym_autor @anonym_autor Nechcem nikomu, kto sa odsťahoval zo Slovenska, vstupovať do svedomia a ani neuvažuje, že sa sem vráti. Ale nepochopím, keď niekto definitívne pretrhal väzby na domovinu, že na Modrom koníku mudruje a radí, aby sa ľudia na Slovensko nevracali. Vám sa to zo zahraničia radí. Či keď mne zdochla koza, tak nech aj susedovi? Na Slovensko ste sa vybodli a ľuďom, ktorí svoj odchod oľutovali, alebo zmenili názor na cudzinu, radíte aby sa nevrátili. A kto bude robiť poriadok po Ficovi a jeho svoloči? Samozrejme, že my, čo sme tu ostali. Hrdinovia spoza hraníc.
@anonym_autor @anonym_autor Nechcem nikomu, kto sa odsťahoval zo Slovenska, vstupovať do svedomia a ani neuvažuje, že sa sem vráti. Ale nepochopím, keď niekto definitívne pretrhal väzby na domovinu, že na Modrom koníku mudruje a radí, aby sa ľudia na Slovensko nevracali. Vám sa to zo zahraničia radí. Či keď mne zdochla koza, tak nech aj susedovi? Na Slovensko ste sa vybodli a ľuďom, ktorí svoj odchod oľutovali, alebo zmenili názor na cudzinu, radíte aby sa nevrátili. A kto bude robiť poriadok po Ficovi a jeho svoloči? Samozrejme, že my, čo sme tu ostali. Hrdinovia spoza hraníc.
@dora281 autorka sa pyta na názor, tak jej ho zdielame. To, že je iny, než tvoj, a nepáči sa ti, je ok. Ale urazat niekoho kvoli tomu je fakt zbytocne.
Nemyslím si, ze ten, co ostal na Slovensku, je hrdina. Prečo by aj mal byť?
@dora281 autorka sa pyta na názor, tak jej ho zdielame. To, že je iny, než tvoj, a nepáči sa ti, je ok. Ale urazat niekoho kvoli tomu je fakt zbytocne.
Nemyslím si, ze ten, co ostal na Slovensku, je hrdina. Prečo by aj mal byť?
@barka1 Ja som nič také nenapísal, že : "ten, co ostal na Slovensku, je hrdina". Treba čítať s porozumením. Hrdinovia Ste vy, čo radíte na Slovensko sa nevracať, ale koník je vám dobrý?
@barka1 Ja som nič také nenapísal, že : "ten, co ostal na Slovensku, je hrdina". Treba čítať s porozumením. Hrdinovia Ste vy, čo radíte na Slovensko sa nevracať, ale koník je vám dobrý?
@dora281 na Slovensku je dost ludi, ktori by mohli zmenit kto je vo vlade, ale ocividne nechcu. Tak ked niekto odide, nie je mu co vycitat. Len chce mozno zit inak ako vacsina Slovakov
@dora281 na Slovensku je dost ludi, ktori by mohli zmenit kto je vo vlade, ale ocividne nechcu. Tak ked niekto odide, nie je mu co vycitat. Len chce mozno zit inak ako vacsina Slovakov
@mimirka32 Ja s tým súhlasím, ale prečo niektorí, tu na koni, odrádzate ľudí sa sem vrátiť? Tomu nerozumiem.
@dora281
Ty si este nepochopila ze zijeme kratko a existuje daco take za hranicami Slovenska co sa vola svet, ja som zil a pracoval v Azii, tak isto v Australii aj v Afrike teraz som momentalne na Slovenku planujem Juznu Ameriku, takze podla teba som ten potkan zradca ze tu nesedim.
Dva pary, co poznam, zili roky v prenajmoch v Prahe (robia HO pre zahranicne firmy, ale chodia obcas na firemne meetingy).
S tym, ze raz sa vratia domov. Nikdy neplanovali ostat natrvalo. Preto prenajmy.
Po rokoch zvazovania, jeden par, co uz mal kupeny byt na SK a prerabali ho postupne, ho tu teraz predali rozrobeny a kupili si byt v CR.
A druhy si nakoniec vzal hypo v CR a usadili sa tam predbezne natrvalo. Mozno, ak sa to tu raz ukludni, tak sa vratia. Prezatial nie.
A takto uvazuje viac Slovakov, co uz su chvilu v zahranici. co poznam. Ze sa zatial vratit radsej nechcu a pockaju, co tu bude. Aj ked povodne zahranicie bola len docasna zastavka a chceli sa vratit domov.
@anonym_autor len sa Ty pekne vráť na rodnú hrudu, a opozícia bude mať vo voľbách o Vaše 2 hlasy viac. Máte na to dva roky. Hor sa domov!
@dora281 pokual viem, tie hlasy mozu dat aj spoza hranic. Staci si to vybavit.
Nerob to!ja som sa vratila po 15tich,som tu dva roky a v lete odchadzam spat,neda sa tu existovat.Skolstvo nula bodov,zdravotnictvo ani nevravim,cisty des.Len sa spakovat a ist odkial sme prisli.Ani deti tu nechcu byt.
@anonym_autor nepises ci by si tu tvoj muz vedel najst pracu, to je dolezita vec.
@moonlight1210 ešte stále môžu,ale je dosť možné,že pri takej vláde ako máme,zrušia to v super rýchlom prerokovaní a k tomu ešte pár mesiacov pred voľbami,bez akejkoľvek diskusie 😏.
@anonym_autor určite by som sa nevrátila. Slováci sú nepoučetelní a akoby masochisti. Čím horšie, tým lepšie.
Nerob to!ja som sa vratila po 15tich,som tu dva roky a v lete odchadzam spat,neda sa tu existovat.Skolstvo nula bodov,zdravotnictvo ani nevravim,cisty des.Len sa spakovat a ist odkial sme prisli.Ani deti tu nechcu byt.
@anonym_ca4bd0 Kde si žila al možem vedieť?
@dora281
Ty si este nepochopila ze zijeme kratko a existuje daco take za hranicami Slovenska co sa vola svet, ja som zil a pracoval v Azii, tak isto v Australii aj v Afrike teraz som momentalne na Slovenku planujem Juznu Ameriku, takze podla teba som ten potkan zradca ze tu nesedim.
@anonym_6f08c6 Potkanom si sa nazval sám. Ja som nič také nenapísal. Písal som o " hrdinoch", ktorí radia sa sem nevracať.
@moonlight1210 No aspoň svetielko na konci tunela. Online voľby zo zahraničia ale ešte nie sú možné, ak sa nemýlim.
@anonym_autor plusy asi len rodina, ak si tak dlho preč, tak s kamarátmi väzby už asi hodne oslabli. Inak sú tu len mínusy, ktoré sa bohužiaľ len množia. Hádam počkať do volieb, uvidíme...
Dva pary, co poznam, zili roky v prenajmoch v Prahe (robia HO pre zahranicne firmy, ale chodia obcas na firemne meetingy).
S tym, ze raz sa vratia domov. Nikdy neplanovali ostat natrvalo. Preto prenajmy.
Po rokoch zvazovania, jeden par, co uz mal kupeny byt na SK a prerabali ho postupne, ho tu teraz predali rozrobeny a kupili si byt v CR.
A druhy si nakoniec vzal hypo v CR a usadili sa tam predbezne natrvalo. Mozno, ak sa to tu raz ukludni, tak sa vratia. Prezatial nie.
A takto uvazuje viac Slovakov, co uz su chvilu v zahranici. co poznam. Ze sa zatial vratit radsej nechcu a pockaju, co tu bude. Aj ked povodne zahranicie bola len docasna zastavka a chceli sa vratit domov.
@moonlight1210 No veď to píšem :
A takto uvazuje viac Slovakov, co uz su chvilu v zahranici. co poznam. Ze sa zatial vratit radsej nechcu a pockaju, co tu bude....
A nech to tu vybavia za nich druhí, domáci...

Podla mna uvazujes spravne, len zlym smerom 🙂