icon

Chcem sa vzdať nehnuteľnosti v prospech ex-a.

sunny8
25. feb 2020

Ahojte potrebovala by som poradiť. Ako riešiť situáciu (v banke/s právnikom/nejako mimosúdne/súdne) keď sa chcem vzdať nášho bytu (s hypo) v prospech ex-a ? Proste aby on bol jediný majiteľ a hypo prešla na neho. Ja nechcem z toho bytu ani cent. Ako to riešiť ? On tam chce dať podnajomnikov a mne sa to riešiť nechce. Ďakujem ❤️

ivkazba
25. feb 2020

@sunny8 ak je hypotéka spoločná, odporúčam najprv požiadať v banke o vylúčenie teba ako dlžníka z hypotéky. Ex prejde schvaľovacím procesom či spĺňa podmienky aby bol na úvere sám a ako áno, teba vylúčia. Toto by som urobila ako prvé, aby sa nestalo, že byt bude iba jeho a ty zostaneš na úvere. No a potom prevod tvojho podielu na neho nejakým právnym krokom (kúpno-predajná alebo darovacia zmluva),

sissy27
25. feb 2020

@sunny8 komunikovať s bankou aby prevzal hypo len na seba (banka s tým ale súhlasiť nemusí), a následne mu darovať svoj podiel.

ivkazba
25. feb 2020

@sissy27 banka s tým bude súhlasiť ak prejde schvaľovacím procesom

sissy27
25. feb 2020

@ivkazba nechce sa mi rozpisovať, proste banka musí súhlasiť s tým, že bude hypo už len naňho. Podmienky upresní konkrétna banka.

ivkazba
25. feb 2020

@sissy27 netreba rozpisovať 😉 ak prejde schvaľovacím procesom, dá sa to v každej banke, pretože každá banka počíta s tým, že ľudia sa rozvedú resp. rozídu a potrebujú toto riešiť. Mám za sebou 18 rokov vo finančníctve ako riaditeľ a regionál, takže prehľad mám dostatočný.

sissy27
25. feb 2020

@ivkazba ježiši, pani dôležitá z banky 🙄🙏 “Prejsť schvaľovacím procesom” a “získať súhlas” je v konečnom dôsledku to isté, nie? Alebo chápeš moje slová nejak inak?