icon

Chcem vynikať medzi ostatnými

31. aug 2022

Potrebujem pomôcť, napíšem anonymne. Som ešte mlada vek nejdem pisat ale dostal sa mi úplný chrobak do hlavy že chcem zmenu. Ja som taká nenápadná, nič na mne nevyniká, malujem sa prirodzene, obliekanie viac menej obyčajne. A teraz tak premyslam, že by som chcela mat iný “výzor”, chcela by som vynikať medzi ostatnými. Piercing a tetovanie sa mi páčili odjakživa, ale nejdem sa teraz dat pod ihly, to si ešte premyslím. Len ide o vzhľad, o oblecenie, o výraznejši makeup a umele mihalnice, vlasy…

Len sa chcem spýtať, asi to vyzneje sprosto ale ja sa takej zmeny bojím. Čo si o tom myslite ? Niekto komu som toto vravela mi povedal na toto že sa chcem len viac podobať na iné dievčatá.

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2022

Hlavne bud sama sebou, urob taku zmenu, ktoru naozaj chces (nie preto, ze chces vyniknut, ale preto, ze sa Ti to paci). Ak s tym nebudes stotoznena, tak to aj tak nebude nikdy dobre vyzerat.

helcanw
1. sep 2022

Keď sa toho bojíš, asi nie si na taku zmenu pripravená. Ak chceš zmeniť svoj výzor, musí to byt niečo s čím si stotožnena.

moonlight1210
1. sep 2022

Tak zacni vyraznejsim makeupom.
Kup si mihalnice v drogerke, nauc sa ich naliepat tak, aby to nebolo vidiet. Nauc sa konturovat si tvar (to vie tiez vela na vzhlade zmenit).

Stale sa to da zotriet, ked zistis, ze ked s takym vyjdes na ulicu, tak sa necitis dobre. Alebo ti nie su prijemne reakcie okolia.

Napr. ze ti zacne nadbiehat ista skupina muzov, ktori prave idu po takto vyzerajucich zenach. No ich chovanie je presne take, ake sa mne napriklad z hlbky duse hnusi. Navonok akoze kultivovane a po chvili lahko zistis, ze je akurat povrchne a vypatlane.

A ano, moze to byt tvoja reakcia na neustale pozeranie aktualneho “idealu” krasy. Vezmi si modelky kedysi. U kazdej stacil pohlad a vedela si, ktora to je. Dnes clovek nachvilu zavaha, ktoru to vlastne vidi, ak nie je pri nej menovka.
Vsetky sa konturuju rovnako, aby mali tie “ziadane” crty. Vsetky sa snazia o rovnaky tvar nosa, pier, oci, licnych kosti.
Je mozne, ze aj ty na konci nebudes vyrazna, len zapadnes do vedlajsieho rybnika podobne vyzerajucich (podobne sa malujucich, obliekajucich, …) dievcat.

trema
Autor odpoveď zmazal
babydesire
3. sep 2022

No byzehlene vlasy, umele riasi a vyrazny makeup ta nespravi inou,,zapasnes..pises ze chces bynikat, tak urob dnu ktorou budes INaaaaa...ale tak aby si sa ty citila dobre, pohodlne a pritazlivo sama pred sebou..mne pomahali zmeny ucesov co som si sama vymyslala a vytvarala a hned som bola INa

marca12
4. sep 2022

Zena sa musi vediet "predat". A mnoho zien si da umele mihalnice,zahraju sa na cicu micu,ale vidno,ze to nie je ono,ze to tej zene nesedi. Takze aj s takymi zmenami pozor,robit len to,co ti sedi a vies nosit,inak to bude trapas.

kassandra25
4. sep 2022

Ved si pozri z nejakych repriz nejaku miss. Ked chces vyzerat prirodzene dobre, sama zistis, ze tam tetovacky, piercingy, umele mihalnice nepatria. Pozri si taku Tatanu Kuchařovú, ta, aka je pekna, prirodzene. U nas taka Veronika , Sajfova žena, aka je pekna a prirodzene. Z takych si vezmi priklad, ako vyzera niekto pekny. Ja stretam denne , desiatky zien vytetovanych, vymonoklovanych a s piercingami. Slovo pekna im urcite neprislucha. K dalsim slovam sa pri tych osobach nedostavam.

h2
4. sep 2022

Myslíš, že piercing a tetovanie ťa urobí inou? Veď to už dnes má toľko ľudí! Pomaly je iná tá, čo žiadne tetovanie nemá.
Ak sa bojíš zmeny, začni postupne. Napríklad oblečením, potom make up... Vlasy by som nechala na neskôr, tam tú zmenu nevrátiš tak rýchlo do pôvodného stavu, keby sa ti to nepáčilo.

lavender273
4. sep 2022

Len prosim ta nebud dalsi klon 'Kardashians'. Po Kosiciach tolko mladych dievcat beha, s nafuknutou hubou, s namalovanou fasadou jak velkonocne vajco (to kto ma cas tolko stat pred zrkadlom) no proste oci mi ide vypalit. Teraz je taky trend. No niekedy zena vynika jednoduchostou, prirodzenostou. Musis si najst styl, ktory ta bude doplnat.