icon

Chcem začať aktívne behať. Poraďte najlepšie tenisky a čo všetko si kúpiť.

26. júl 2021

Baby prosím aké tenisky máte na beh? Fakt že určené na to a kvalitné? Čo sa vám ešte osvedčilo pri behaní, čo ja viem, aj napríklad konkrétne oblečenie, dáke slúchadlá, čelenka, čokoľvek..
Dajte tipy 😉

mamamasama
26. júl 2021

Za mna najlepsie na beh Asics a Hoka. Ja mam vsak pronaciu, takze pri vybere davaj pozor aj na to, ci mas neutralny doslap, alebo nie. Usetri ti to v buducnosti zranenie. Za mna bluetooth sluchadla, nezavadzaju ti ziadne kable. Behavam dlhe trate tak ja mam aj taky vodny vak na chrbte, to miesto fľaše, ale v tomto teple podla mna super aj pre zaciatocnikov. To si len tak cmurkáš počas behu cez slamku, Celenku nemam, ale siltovku za kazdeho pocasia. Odporucam aj kompresne podkolienky a co sa tyka oblecenia, hlavne vzdusne a v zime vetru a vode odolne. Neviem aky si typ postavy, ale ak plnsia, tak dlhsie sortky a nekupuj tielka, ale tricka s kratkym rukavom. A neviem. Pytaj sa ak ti este nieco napadne

mima1
26. júl 2021

Hlavne nezacni behat tak ze co to da. Kludne rob prestavky a radsej mensia vzdialenost. 1krat to vobec nemusi byt ani beh staci rychla chodza

sense
26. júl 2021

Konkrétnu značku ti nepoviem, najlepšie sa poradit do športovej predajne a hlavne odskúšať, bo väčších obchodoch maju aj prístroj na analýzu a podla toho ti poradia, tiež je rozdiel aj v tom ci budeš behať po asfalte alebo Trail niekde po lese. Ja mam na beh Nike a Salomon. Asics nimbus gel sa mi vôbec neosvedcili, zato chlap na ne nedá dopustiť a na Trail ma sportivu.
Celenku nemám, slúchadlá na hudbu málokedy keďže ja behavam v prírode a počúvam šum rieky a vtáky...
Ja behavam do 10km najčastejšie 7 a chodím bez Vody napijem sa pred a potom po à i ak športové tričko a legíny, v zime termo tričko a keď prší tenkú bundu

bociandy
26. júl 2021

Ak mas moznost, zajdi do nejakeho Run shopu, kde by si mala moznost vyskusat viacero tenisiek. Mne skvele sedeli Adidas boost, kamosky si chvalia aj Nike a Hoka. Maraton som odbehla v Mizuno a super tiez. Davaj pozor, aby boli tenisky dostatocne velke, aby ti prsty pri behu nenarazali o spicku. Urcite si kup aj o pol cisla vacsie ako zvycajne nosis. Oblecenie za mna Nike topka. Sice drahsie, ale kvalita super. Urcite si kup aj bezecku podprsenku. Mam aj taky pas - Flipbelt, kde si vzdy odlozim kluce, mobil, vreckovky… nemusis to drzat v ruke. Alebo ten maly ruksacik ako spomenute vyssie je tiez uzasna vec. Kompresne podkolienky tiez. Neviem aky mas rozpocet, ale ak ta behanie chyti, kup si aj bezecke hodinky (garmin a pod). V kazdom pripade, zacala by som pomaly, kupila hlavne tenisky a postupne by som dokupovala podla potreby…

henikap123
26. júl 2021

Ja určite s hudbou,keď počujem taku skupinu ACDC hneď behám rýchlejšie 😀 a botasky som mala nike aj adidas, a keďže nebeham dlhé trate tak mi je jedno aké mám botasky. A určite hodinky ktoré ti merajú kilometre, budeš motivovaná. Držím palce a veľa nabehaných km 🙂

mirage
26. júl 2021

Baby preco tie kompresne podkolienky?

21oktober
26. júl 2021

Absolútny základ osobne pre mňa sú topánky a kvalitná športová podprsenka. Topánky mám CRAFT CTM Ultra Carbon , dosť drahé ale neľutujem jediný cent , lebo kolená a priehlavky mám len jedny .Podprsenka najradšej mám od Adidas TruePurpose Medium Support, perfektne drží väčšie prsia , inak by my moje 3 jky asi vybili zuby. Inak nepoužívam žiadne špeciálne oblečenie, tepláky, bavlnené tričko a ešte slúchadla do uší. Za týždeň odbehnem tak 45km , niekedy menej a niekedy viac.

21oktober
26. júl 2021

A ešte jedna rada odo mňa, nezačni behom ale chôdzou , najlepšie s palicami a kľudne sa takto vychoď aj mesiac - dva. Ja som koza začala hr , hr a skončilo to párkrát takou svalovicou že som nemohla si nielenže na záchod sadnúť ale ani sa pomaly utrieť po potrebe. A ani manžel si ten týždeň neprišiel na svoje , lebo som nebola schopná ani dať nohy od seba 🙂.

gabrielkaa
26. júl 2021

Behám už pár rokov a postriedala som viacero tenisiek. Nakoľko má začali bolieť kolena išla som do špecializovaného bežeckého obchodu. Tam má nechali prebehnúť na takom bežiacom pase a zoskenovali presne ako doslapujem pri behu. Odporučili mi výborne tenisky na beh. Saucony. Je ich ale samozrejme viacero tipov … odvtedy kolena nebolia.

lucik194
26. júl 2021

@mirage kompresne podkolienky su blbost pokial nebehas viac ako 15-20km

mirage
26. júl 2021

@lucik194 beham max 6 - 8 km, teda snazim sa 🙂
Baby vy behate aj v tychto horucavach?
@gabrielkaa kde je taky obchod pls?

gabrielkaa
26. júl 2021

@mirage viem, že sú v Bratislave , ale ja som bola vo Viedni. Inak keď je takéto teplo tak nebeham.

lujza123
26. júl 2021

Najdôležitejšie sú tenisky a podprsenka.

Ostatne je jedno v čom začneš, hlavne nech to je funkčné a odvádza pot. Časom si sama nájdeš co konkrétne ti bude vyhovovať.

Ja som dlhé roky verná teniskam Inov 8, nedám na ne dopustiť. V lete (aj časť jari a jesene) zase v minimalistických barefoot Luna sandaloch.

Top vychytavky sú pre mňa športové hodinky, šilt (ako napríklad pri tenise nosia... Proste len šilt bez čiapky), v zime návleky aby nepadal sneh do tenisiek.
A bezecka sukna, tu som objavila túto sezónu a milujem ju