Chcem začať aktívne behať. Poraďte najlepšie tenisky a čo všetko si kúpiť.
Baby prosím aké tenisky máte na beh? Fakt že určené na to a kvalitné? Čo sa vám ešte osvedčilo pri behaní, čo ja viem, aj napríklad konkrétne oblečenie, dáke slúchadlá, čelenka, čokoľvek..
Dajte tipy 😉
Hlavne nezacni behat tak ze co to da. Kludne rob prestavky a radsej mensia vzdialenost. 1krat to vobec nemusi byt ani beh staci rychla chodza
Konkrétnu značku ti nepoviem, najlepšie sa poradit do športovej predajne a hlavne odskúšať, bo väčších obchodoch maju aj prístroj na analýzu a podla toho ti poradia, tiež je rozdiel aj v tom ci budeš behať po asfalte alebo Trail niekde po lese. Ja mam na beh Nike a Salomon. Asics nimbus gel sa mi vôbec neosvedcili, zato chlap na ne nedá dopustiť a na Trail ma sportivu.
Celenku nemám, slúchadlá na hudbu málokedy keďže ja behavam v prírode a počúvam šum rieky a vtáky...
Ja behavam do 10km najčastejšie 7 a chodím bez Vody napijem sa pred a potom po à i ak športové tričko a legíny, v zime termo tričko a keď prší tenkú bundu
Ak mas moznost, zajdi do nejakeho Run shopu, kde by si mala moznost vyskusat viacero tenisiek. Mne skvele sedeli Adidas boost, kamosky si chvalia aj Nike a Hoka. Maraton som odbehla v Mizuno a super tiez. Davaj pozor, aby boli tenisky dostatocne velke, aby ti prsty pri behu nenarazali o spicku. Urcite si kup aj o pol cisla vacsie ako zvycajne nosis. Oblecenie za mna Nike topka. Sice drahsie, ale kvalita super. Urcite si kup aj bezecku podprsenku. Mam aj taky pas - Flipbelt, kde si vzdy odlozim kluce, mobil, vreckovky… nemusis to drzat v ruke. Alebo ten maly ruksacik ako spomenute vyssie je tiez uzasna vec. Kompresne podkolienky tiez. Neviem aky mas rozpocet, ale ak ta behanie chyti, kup si aj bezecke hodinky (garmin a pod). V kazdom pripade, zacala by som pomaly, kupila hlavne tenisky a postupne by som dokupovala podla potreby…
Ja určite s hudbou,keď počujem taku skupinu ACDC hneď behám rýchlejšie 😀 a botasky som mala nike aj adidas, a keďže nebeham dlhé trate tak mi je jedno aké mám botasky. A určite hodinky ktoré ti merajú kilometre, budeš motivovaná. Držím palce a veľa nabehaných km 🙂
Baby preco tie kompresne podkolienky?
Absolútny základ osobne pre mňa sú topánky a kvalitná športová podprsenka. Topánky mám CRAFT CTM Ultra Carbon , dosť drahé ale neľutujem jediný cent , lebo kolená a priehlavky mám len jedny .Podprsenka najradšej mám od Adidas TruePurpose Medium Support, perfektne drží väčšie prsia , inak by my moje 3 jky asi vybili zuby. Inak nepoužívam žiadne špeciálne oblečenie, tepláky, bavlnené tričko a ešte slúchadla do uší. Za týždeň odbehnem tak 45km , niekedy menej a niekedy viac.
A ešte jedna rada odo mňa, nezačni behom ale chôdzou , najlepšie s palicami a kľudne sa takto vychoď aj mesiac - dva. Ja som koza začala hr , hr a skončilo to párkrát takou svalovicou že som nemohla si nielenže na záchod sadnúť ale ani sa pomaly utrieť po potrebe. A ani manžel si ten týždeň neprišiel na svoje , lebo som nebola schopná ani dať nohy od seba 🙂.
Behám už pár rokov a postriedala som viacero tenisiek. Nakoľko má začali bolieť kolena išla som do špecializovaného bežeckého obchodu. Tam má nechali prebehnúť na takom bežiacom pase a zoskenovali presne ako doslapujem pri behu. Odporučili mi výborne tenisky na beh. Saucony. Je ich ale samozrejme viacero tipov … odvtedy kolena nebolia.
@lucik194 beham max 6 - 8 km, teda snazim sa 🙂
Baby vy behate aj v tychto horucavach?
@gabrielkaa kde je taky obchod pls?
@mirage viem, že sú v Bratislave , ale ja som bola vo Viedni. Inak keď je takéto teplo tak nebeham.
Najdôležitejšie sú tenisky a podprsenka.
Ostatne je jedno v čom začneš, hlavne nech to je funkčné a odvádza pot. Časom si sama nájdeš co konkrétne ti bude vyhovovať.
Ja som dlhé roky verná teniskam Inov 8, nedám na ne dopustiť. V lete (aj časť jari a jesene) zase v minimalistických barefoot Luna sandaloch.
Top vychytavky sú pre mňa športové hodinky, šilt (ako napríklad pri tenise nosia... Proste len šilt bez čiapky), v zime návleky aby nepadal sneh do tenisiek.
A bezecka sukna, tu som objavila túto sezónu a milujem ju

Za mna najlepsie na beh Asics a Hoka. Ja mam vsak pronaciu, takze pri vybere davaj pozor aj na to, ci mas neutralny doslap, alebo nie. Usetri ti to v buducnosti zranenie. Za mna bluetooth sluchadla, nezavadzaju ti ziadne kable. Behavam dlhe trate tak ja mam aj taky vodny vak na chrbte, to miesto fľaše, ale v tomto teple podla mna super aj pre zaciatocnikov. To si len tak cmurkáš počas behu cez slamku, Celenku nemam, ale siltovku za kazdeho pocasia. Odporucam aj kompresne podkolienky a co sa tyka oblecenia, hlavne vzdusne a v zime vetru a vode odolne. Neviem aky si typ postavy, ale ak plnsia, tak dlhsie sortky a nekupuj tielka, ale tricka s kratkym rukavom. A neviem. Pytaj sa ak ti este nieco napadne