icon

Čo je tento chrobák neznámeho pôvodu?

dominik5144
28. jún 2024

Čo by to mohlo byt?

Čo je tento chrobák neznámeho pôvodu?Čo je tento chrobák neznámeho pôvodu?Čo je tento chrobák neznámeho pôvodu?
10zabka
28. jún 2024

vyzerá ako šváb

sashka22
28. jún 2024

@dominik5144 na tej strednej foto vyzerá, že Ti bude v noci cvrlikat 😃 aj u nás bol tento lietajúci muzikant a tiež som vtedy googlila

10zabka
28. jún 2024

@sashka22 kiežby... podľa poslednej nevydá ani hláska

nina7762
28. jún 2024

@sashka22 cvrcky majú silnejšie nohy na skákanie aspoň sa mi tak zdá 🙈 tiež sa mi to vidí na švába kludne to moze byť ten co sa vyskytuje bežne v prírode a je neškodný..názov som zabudla😁

nikaeli
28. jún 2024
fido69
28. jún 2024

@dominik5144 Je to šváb. Cvrček má iné zakončenie tela a silné zadné nohy. 😉

mojemenonikto
29. jún 2024

Na tvojom mieste by som čo najskôr začal s dezinsekciou. Ak je to šváb, tak tam určite nebude iba jeden...

aduka4444
29. jún 2024

Tiež som tieto šváby našla, ale iba v jeden večer a jedno ráno. Najskôr test, že som jedného chytila a postriekala savom, či prežije. Hneď bol dead... Tak davaj, všetko odsúvala, umývala striekala savom. Minula som 5 fliaš. Celý víkend sme neboli doma. Nikde nebol ďalší. Celá zmorená, urevaná, že máme švábov som to spomenula pred pár našimi známimi a oni hneď, že aj oni ich majú doma, aj rodičia. Tak mi to bolo divné. Jedno poobedie som sedela pred domom a pila kávu, dívam sa a normálne týchto smradov som videla za bieleho dňa liezť po fasáde domu. Kks hneď som ich zabila. Podľa mňa ich je tento rok len moc. Lebo je tomu 3 týždne a doma som nenašla ani jedného a to som v noci chodila s baterkou asi 7 dni po sebe a hľadala, odsúvala. Keďže to je nočný tvor.. sem tam ich vidím na okne, akoby chceli ísť dnu a vždy pred búrkou.

fido69
29. jún 2024

Bohužiaľ je to dôsledok globálneho otepľovania. Hmyzu sa bude u nás dariť. Už teraz tu máme podnebie ako mali v Taliansku či Grécku pred 40-timi rokmi. Ja sledujem ako divoké olivovníky pookriali a začali normálne rodiť. Je jún a gaštany a orechy už majú plody. Sú to pritom jesenné plody. Všetko sa zmenilo... 🤔

dadaviki
30. jún 2024

@dominik5144 pozri foto na nete svab a svabik.ja som nasla 2 skoro ma porazilo nakoniec to bol len svabik ktory proste priletek oknom kym som to zistila 3dni som od rana do vecera čistila dezinfikovala nakupila pasce,200€ v prciciach a dosiel ujo z derat.firmy ze to je len svabik ten je neskodny.ked tak napis dakej firme derat.nech sa ti vyjadria.

dada0902
30. jún 2024

Šváb to nebude ten má inú hlavu aj keď tie tikadla pasujú na neho