Chronická gastritída

mariannaz
25. feb 2018

Zdravím, dcéra užíva už 6rok silné lieky a spustili sa jej bolesti žalúdka, hnačky a vracanie.
Až po pol roku jej zistili z endoskopie že tie lieky jej doslova zodrali žalúdok. Má v ňom silný zápal až krvné podliatiny, také krvavé ranky.
Tie lieky vylúčiť nesmieme tie má na epilepsiu.
Momentálne sme v nemocnici a všetky lieky na žalúdok Quamatol, vitamíny aj epileptika jej idu cez infúzie.
Bolesti má každý deň. Dávajú jej novalgin.
Stretol sa už niekto s takým problémom a vie mi poradit či sa časom z tých bolestí dostane či bude mať bolesti už vždy kedže tie lieky čo jej to spôsobili bude musiet nadalej užívať kôli záchvatom. Vymenit ich už nemáme za čo. Už sme vyskúšali všetky. Tie jediné jej na záchvaty zabrali.
Vie mi niekto povedať či bude lepsie časom či to už tak bude trpiet navzdy?

denisssa1
31. máj 2022

@mariannaz
Ahoj. Ako je na tom dcéra? Vyliečil sa jej zapal a tie krvavé ranky? Ja mam to iste, mne to spôsobili lieky, vitamíny a reflux zlce do žalúdka. Bolesti sú to silné. Už sa mi to minulý rok zahojilo, na vyšetrení bola len 1 krvavá bodka, ale potom po pár mesiacoch som užívala vitaminy a doplnky a znova sa mi to obnovilo - zapal a erózie. Užívam lieky a čakám kedy sa mi polepši....

denisssa1
31. máj 2022

@mariannaz
Takyto podobný problém môžu mať ľudia, čo užívajú NSAID lieky, a lekári im spolu s tými liekmi predpisujú lieky proti žalúdočnej kyseline, tzv. PPI. Čiže tvoja dcéra môže užívať tie lieky proti epilepsii a spolu s nimi lieky proti kyseline.