icon

Chronický zápal čreva

simonka32
17. feb 2018

Dobry vecer! neviem, ci mi niekto bude vediet poradit, mam 41r a zistili mi chronicky zapal hrubeho creva s divertikulitidou :( mam problem so stolicou, na velku som nesla aj tyzden, pri liecbe sa to upravilo, ale to som dva tyzdne bola iba o vode, caji a bujone, teraz som uz zahrnula do stravy zeleninu a ovocie, ktore varim, ale opat sa mi vratila zapcha a to som este ani nezacala poriadne jest :( ak ma niekto skusenosti, vedeli by ste mi poradit? dakujem

Strana
z2
inull5
18. feb 2018

@simonka32 ono keď je črevo zapálené tak zápchu budeš mať aj z vody☹ ani synovi nemohli robiť kolonoskopiu,preto zvolili irigografiu (kontrastna látka vstreknuta do konecnika a následne urobené Rtg.u nás bolo najviac poškodené črevo v oblasti rektosigmy,asi 35 cm dlhý úsek od konecnika.šírka čreva bola 9 cm,norma je cca 3.nám nepomohlo nič,ani vývar,ani vločky ani ovocie.A musela som už ku koncu dávať klystyry.bruško otvorili a synovi hneď robili vývod pretože to črevo bolo hrozne.nikto nevedel či sa zahojí alebo ho odstránia.1 rok mal vývod ktorý mu nesmierne pomohol.celé črevo si oddýchlo.na stravu dávame pozor,nemali by sa orechy,šupka z ovocia,pozor na glutaman,alkohol..

eliska13
18. feb 2018

@simonka32 áno ja som skôr písala čo je dobré pri zápche a lenivom čreve ty asi pri zápale potrebuješ eliminovať šupky, kôstky naduvanir synova spolužiačka má niečo podobné a nemôže ani strukoviny

simonka32
autor
19. feb 2018

@eliska13 ano, presne tak, nesmiem strukoviny, jahody, maliny, paradajky, celozrnné pecivo.. nic. okrem varenej zeleniny a vareneho ovocia

diva199
21. feb 2018

Kamoske na to veľmi zabrala kombinácia peptidoveho holistickejo drinku https://wellu.eu/shop/products/101/10171,nutriv...
S traviacimi enzymami
https://wellu.eu/shop/products/60/10146,enzyme-...
Dávam to aj svokre po operácii hemoroidov a spokojná je

vorkola
25. aug 2022

@simonka32 No mne pri zapche, vzdy pomohol rano nalacny zaludok ,takto ,asi Polmdeci tepleho zihlavoveho caju,potom banan,po banane este 2 cl,zihlavov caj a v priebehu pol hodiny idem na velku,,a od vtedy mam denne stolicu,,toto som si nacitala, aby som si nezvykla ,na kadejake cipky,alebo buscopan .toto mi funguje,,tak ze niekedy idem na stolicu,aj 2x denne

Strana
z2