Chytajú ma myšlienky na smrť
Nikdy ani v puberte som nemala takéto myšlienky a teraz často rozmýšľam nad tým či má môj život zmysel. Som zdrava mam život pred sebou ale nemám v ňom žiadne vízie. Mám okolo seba ľudí ktorých milujem a úžasného partnera ale ja sa necítim dobrá. Rozmýšľam nad tým ako by to bolo keby tu nie som. Poplakal by si smútil by ale žil by ďalej pretože vie žiť. Ja neviem. Som síce inteligentná mudra ale neviem sa stále zaradiť. Je mi ľúto či aj jeho neoberam o veľa štastia tým že je so mnou. Som optimista a neoberam ľudí o energiu negativizmom ale v dni kedy som sama ako aj teraz ma prepadaju rôzne úzkosti a depky. Sú dni kedy milujem život a som spokojná a o to horšie sa potom citim keď sú dni ako dnes. Ráno vstanem som doma nedokážem sama urobiť žiadne prvé kroky k niečomu. Nechce sa mi medzi ľudí pretože každý niekam patrí a ja nemám čo ponúknuť, prídem si zbytočná a myslím si že tak ma berú aj ostatní, ako tu ktorá je divná lebo ani nič nerobí ničomu sa nevenuje a podobne. Viem že by som si nikdy nič nespravila nemám ani len na to odvahu. Chcem žiť a byt šťastná ale niečo vo mne ma stále brzdi, nedokážem sa odraziť stále potrebujem pri sebe osobu ktorá ma bude viest a bojim sa že týmto spôsobom o nu prídem. Necítim sa plnohodnotná. Ťažko vôbec vyjadrit slovami moje pocity, tak len take trocha odventilovanie sa. Chcem aby moji milovaní boli šťastní a nechcem aby sa trápili nad tým čo v skutočnosti prežívam
Neboj sa, nič vážne ti nie je, len žijeme v dobe, kedy máme všetko čo potrebujeme, netrpíme nedostatkom a tak máš čas analyzovať svoje pocity, rozoberať ich do detailov a zamýšľať sa nad vecami, ktoré by ťa ani nenapadli, keby si musela riešiť vážne problémy...nemyslím to v zlom, tiež riešim stále niečo v hlave, keď mám času nazvyš, ale keď ide do tuhého, tak ide všetko zbytočné do úzadia...
no toto nie je optimizmus, ale pesimizmus, vuhladaj napr. psychologa alebo popracuj na svojom sebavedomi. inak mysliet na smrt je prirodzene sme smrtelny ludia a mali by sme sa s tym zmierit ze ano casom umrieme my ci nasi blizky, ale nema to zasahovat do kazdodenneho zivota
no tak veru, nie si optimistka ani zdaleka 🙂 ja uplne chapem, co prezivas, pretoze ako teenagerka som na tom bola dost podobne, ale po case sa to proste nejako samo zmenilo. zacala som sa stretavat s inymi ludmi, chodit na ine miesta a celkovo tak nejak rozmyslat inak. hlavne som si nasla konicky. mna sport priviedol k najlepsim kamaratom, akych si len moze clovek priat.
Ani podla mna nie si optimistka, ani z daleka a mozno nevyuzivas cas plnohodnotne, pracou ktora ta bavi, partnera potes priprav mu nejaku chutnu veceru.
Nie, nie si optimista, dokonca mas mozno depresiu.
Nemáš náhodou PMS? 🤔
aj optimisti mozu mat zlu naladu, to nikto netvrdi, ze nie, ale citas cely jej prispevok? a hlavne ten titulok? :D vsak je nad slnko jasnejsie, ze ta chyta depka alebo zazivas stav vyhorenia, clovek nema myslienky na smrt len tak z nudy.
@ninka297 toto nie je nalada.

Takto sa nevyjadruje optimista. Skus psychologa alebo terapeuta.