icon

Čierna metalíza na aute

26. aug 2021

Dobrý deň.Ako sa staráte a udržiavate čiernu metalízu na aute?
Napr.vidno na nej viac kvapky po daždi ,špinu,či kamienky ktoré odskakujú pri jazdení ..každé šuchnutie ľaku.Vždy sme mali autá bledej farby .Chceli sme zmenu ale asi starostlivosť bude náročnejšia ...ďakujem

kiki68
26. aug 2021

Nie, je to ok, len odporucam rucne umyvanie aspon prve roky a nie tie kefy na pumpe v umyvarke. Aby to neposkriabalo ten povrch a nestratilo ten jas. Inak je to uplne ok ta farba. Ja som mala Auto s ciernou metalizou, nejaka opal black alebo co to bolo. Teraz ma muz biele a to je otras. Na tom vidis vsetko. Hlavne tie musky po kazdej jazde v lete. To je nevdacne na cistenie

monro
26. aug 2021

Ja mam auto v čiernej metalíze a bežnú špinu nevidieť, ale ten saharský piesok, čo sa sem tam objaví, ten teda vidieť riadne.

surama
26. aug 2021

@kiki68 Ja mam polarnu bielu, a teda nesuhlasim, ze na nej vsetko vidno. Musi byt fakt brutal spinave, aby vyzeralo spinave. Inak je niekedy neumyte aj mesiac a vyzera ciste. Za mna uplne mega na udrzbu. Uz teraz som rozhodnuta, ze aj dalsie auto bude biele ☺️

Brat mal cierne s metalizou a raz som sa ponukla, ze ho umyjem. Nikdy viac. Trvalo mi 3x tolko ho dat do pucu, aby nebolo vidno smuhy. Dalsie si uz cierne nekupil. Tmave auta vyzeraju skvele, ked su tip top umyte, nalestene. Ale co pozorujem u mojich znamych, tak ich auta vyzeraju stale spinave, kedze nikomu sa nechce lestit ich kazdy den.

Inak na udrzbu su asi uplne najlepsie sive, capuccino, take tie kovove odtiene.

autor
26. aug 2021

Máme čiernu perlu ,ale teda aj kvapky schnutia sú vidno.Na bielej to nebolo vidno .Pokial je umyté a vyleštené ,je krásne .Este aj na predajni nás odhovárali ,že budeme ľutovať .Preto nás zaujímajú skúsenosti iných ľudí ,ci by šli opäť do čiernej ..Striebornú metalizu sme mali ,to je tiež vďačná farba .

autor
26. aug 2021

Používali ste nejake špeciálne prípravky na údržbu ?Ochranu laku?
@kiki68
@monro
@surama

monro
26. aug 2021

Ja nie, sem tam idem do umyvarky. Moje ma uz 11 rokov, uz mi na tom velmi nezalezi🙂

kiki68
26. aug 2021

Nie, nam vylozene zakazali

palisko
26. aug 2021

Mám veľké SUV, čiernu metalízu, používam aktívnu penu, šampón a tvrdý karnaubský vosk K2. Keď je navoskované kvapky vody sa pekne skotúľajú dole. A keď prší tak po jazde v daždi to stačí opláchnuť hadicou a je znovu pekné lesklé. Ale je pravda že sa s tým treba vyhrať a vzhľadom na veľkosť auta to zaberie kopu času. Aby som sa dostal na niektoré miesta musím použiť rozkladací rebrík. Umývať treba v podvečer, aby nezaschli na slnku kvapky, vysušiť osuškou a až potom voskovať.

veronikk13
27. aug 2021

@palisko presne rovnako sa staram o vsetky auta a nikdy nebol problem + tekute stierace a nie je vidno kazde suchnutie kamienkov alebo konarov po aute. btw ja namiesto rebrika mam novu handricku ktoru dam na mop a tak prechadzam strechu :D a ked ju voskujem tak sa len postavim na prah dveri 🙂