icon

Čím čistíte túto gumovú časť na okuliaroch, aby ostala pekná biela?

3. mar 2023
Čím čistíte túto gumovú časť na okuliaroch, aby ostala pekná biela?
sigma510
3. mar 2023

Ja si to dávam v optike meniť, stojí to asi 2 eura. Ťažko sa to čistí, lebo keď sa tam dostane cez tu medzier ku ktorou je to nasadené na okuliare maz z tváre, tak to proste vyčistiť nejde. Keď už je to moc špinavé tak dám jednoducho vymeniť a je pokoj zasa na čas.

galganka
3. mar 2023

Tiež to mením raz za čas. A keď tak pozerám, už by som zase mala...

pinkgirl
3. mar 2023

To sa ti nepodarí udržať také ako nové. Nosením sa ten silikón na sedielku opotrebuje - vplyv potu, prachu pri užívaní okuliarov. Jedine vymeniť po čase za nové sedielka.

wade
3. mar 2023

To sa normalne meni. Je na to sice sposob (pouziva sa pri restaurovani), ako vybielit zazltnuty plast (kupel v peroxide + UV svetlo), ale to pri takejto veci nedava ekonomicky zmysel. Vymenia ti to na pockanie v optike.

autor
3. mar 2023

Aha dakujem Vam. Ja som totiz mala ultrazvukovu cisticku striebra, a nejak som nahodne prišla nato ze ked dam do nej okuliare to bolo biele ako nove :D lenze sa mi pokazila a rozmyslala akot o budem teraz cistit, dakujem ja som nevedela ani ze to na pockanie menia v optike 🙈 takze normalne pridete, vymeni Vam to hned cca 2 e a idete ? to je super dakujem

terezka1947
3. mar 2023

Ale do ultrazvuku by si mala dávať okuliare bez skiel.

autor
3. mar 2023

@terezka1947 no uz nedavam davala som tie predošle :D uz tu cisticku ani nemám ,,,

sigma510
3. mar 2023

Áno normálne to v optike na počkanie vymenia, to je hneď. Mne sa už aj stalo ze sa mi časom to silikónové se dielko roztrhlo, tak som to musela ísť dať vymeniť.

cacianka
3. mar 2023

V optike mi čistili uzv, ale aj tak sa materiál degraduje, stačí vymeniť 2-3 e

autor
3. mar 2023

Dakujem Vam tak odteraz len menim v optike 🙂 a to staci ist do hocijakej nie tam kde mi ich robili vsak ? A na pockanie mi to len vymenia