Čím sa mám riadiť pri kúpe sušičky prádla?

miriamka24
2. jan 2014

Ahojte, rozmýšľame nad kúpou sušičky prádla, ak niektorá už máte, aké máte skúsenosti, čím sa pri kúpe riadiť a pod. Prípadne poraďte dobrú.

alami
2. jan 2014

Je to strašne dobrá vec, budeš určite veľmi spokojná 🙂 Ja mám túto http://www.mall.sk/kondenzacne-susicky/electrol... neviem, či sú nejaké extra rozdieli, ja som sa orientovala na dobrú značku a nízku spotrebu.

saska.t
2. jan 2014

spotrebou Energie a kvalitou...mam teplovzdusnu A++ od firmy Bosch, konenzacne nemaju usporu eko (od A vysie, len B) aj ked teplovzusne su drahsie...

sasa32
3. jan 2014

Suhlasim so saska.t, dolezita je spotreba energie a samozrejme kvalita. Ja som mala doteraz zn.Gorenje a bola super, po 4 rokoch pouzivania sa mi pokazila teraz cez Vianoce. Bola sice kondenzacna a mala dost vysoku spotrebu el.energie. Tiez zvazujem s manzelom kupu novej a tiez skor znacku Bosch alebo Siemens, mam pracku Siemens a s tou som velmi spokojna tiez. Precitaj si aj recenzie na rozne znacky, je toho plny net. 🙂.

vamajka
3. jan 2014

Ja tiez rozmyslam nad kupou susicky a momentalne nam dochadza pracka, tak som rozmyslala aj kvoli uspore miesta kupit pracku so susickou. Mate s tym niektora skusenosti? Neviem co je lepsie ci susicka zvlast alebo pracka so susickou. Dakujem

romanovic
3. jan 2014

Ja som kvoli nedostatku miesta nemohla rozmyslat nad extra prackou a extra susickou. Vyse 10 rokov som mala Electrolux pracku so susickou a po dobrych skusenostiach som si znova kupila tu istu znacku, len novsi model, tento: http://www.najnakup.sk/Porovnaj_volne-stojace-p...

mamahanka
3. jan 2014

aj keď väčšina ľudí odporúča kúpiť každý spotrebič zvlášť,nie vždy je to možné. pravdaže, hlavne z priestorových dôvodov. preto som sa aj ja rozhodla kúpiť dva v jednom. už je to viac ako štyri roky, čo práčku a sušičku v jednom používam a som veľmi spokojná. toto rozhodnutie bolo určite správne.
mám candy, neviem, čo je to preferovaná značka alebo nie (skôr sa mi zdá, že sa často neobjavuje medzi doporučenými na rôznych forach), ale nám ju odporučil predajca a funguje stopercentne.
samostatnú sušičku som nikdy nemala, takže porovnať neviem, ale mne vyhovujem aj to, čo mám doma.
nevýhoda je určite tá, že sa nedá naraz aj prať aj sušiť, ale to nie je také strašné.
určite je však aj toto lepšia alternatíva ako žiadna sušička.
ja suším stále. neznášala som byt zaprataný sušiakmi na prádlo, ktoré sme mali predtým porozkladané v byte neustále. teraz na sušiak vyvesím len občas niečo, čo sa vyslovene sušiť v sušičke nesmie. inak do sušičky dávam takmer všetko, aj keď to etikety zakazujú a nie je problém.
môj záver je, že pravdepodobne je lepšie kúpiť si dva spotrebiče - pravdepodobne má samostatná sušička rôzne výhody, ktoré spotrebič dva v jednom nemá, ale ak sa dva spotrebiče do malého bytu jednoducho nevojdú, úplne stačí aj dva v jednom.
a dokonca to má aj jednu výhodu. existujú tu programy, ktoré bielizeň vyperú a vzápätí aj vysušia, takže nič sa nemusí po vypratí vyberať a vkladať do druhého spotrebiča. jednoducho na začiatok vložíš špinavú bielizeň a o nejaký čas vyberieš čistú a suchú... pohodlné...