icon

Cirkev bratská

8. okt 2021

Je to sekta? Ako si to mám vysvetliť?

katulastraka
8. okt 2021

Podla mna je kazda cirkev sekta 😂 nebite ma 😂

vamajka
8. okt 2021

@katulastraka Suhlasim s tebou, ciste vymyvanie mozgov-jehovisti, krestanie cert jak dabel

vamajka
8. okt 2021

@katulastraka mala som na mysli krestania

77daniela77
8. okt 2021

Su to Husiti🤔

macekovam
8. okt 2021

.

ivanaks
8. okt 2021

Nie, je to protestantská cirkev, ktorá vznikla v Česku koncom 19. storočia. Majú svojich kazateľov aj na Slovensku plus pár desiatok (možno stoviek) veriacich.

aniele
8. okt 2021

@ivanaks Pôvodná vznikla v 15. st., v 19. sa v Čechách len obnovila. Napr. Jan Amos Komenský bol jej biskupom.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Jednota_bratrská

vanda323
8. okt 2021

Pár krát ešte v puberte som tam bola. V podstate idú podľa biblie...čo sa mne veľmi páči pretože malo ktorá cirkev ide podľa biblie....

tululu
8. okt 2021

Poznam ich.Ziju podla Biblie.Ti co pisu,ze je to sekta,maju aj osobnu skusenost,ci len svoje dojmy?Poznam z nich zopar rodin a teda ziju slusne a usporiadane.Ano,mozno pre niekoho staromodne,skostnatele,ale dnes mravnost nie je velmi v mode,ze 😉

ivanaks
8. okt 2021

@aniele Pani sa pýta na Cirkev bratskú, nie na Jednotu bratskú či Cirkev českobratskú a.v. Ste si 100% istá, že je to jedno a to isté?

vanda323
8. okt 2021

@tululu Presne dnes Pobožnosť neni v mode. Ja by som veľmi veľmi chcela dosiahnuť ten level vo svojom živote, byť taka aby bol Boh somnou spokojný.🙏🙏🙏🙏♥️♥️♥️

leeo
8. okt 2021

@vanda323 takyto level sa dosahuje cely svoj zivot ale musis ist stroho podla navodu /biblie/ No nech sa ti v tom dari. Takych ludi svet potrebuje.

leeo
8. okt 2021

a pre autorku: nie, nie je to sekta. Je to krestanske spolocenstvo.

vanda323
8. okt 2021

@leeo Ahoj, ďakujem ti♥️ Verím že mi Pán Boh pomôže 🙏

tululu
9. okt 2021

@vanda323 To ano.Na jednej strane je to strasne tazke,zamerat svoj zivot na Boha v dnesnej dobe plne negativizmu a egocentrizmu,kazdy krici ja chcem,ja mam pravo,ja budem,ja nebudem...Na druhej strane,Boh sa s radostou priblizi ku kazdemu,kto ho hlada,takze to nie je az tak tazke 🙂 Uz len tvoja tuzba zit inak je vzacna.

leeo
9. okt 2021

@vanda323 Hlavne sa nenchat odradit, lebo ver mi, ze cim viac budes chciet ist nahor, tym viac ta "niekto" bude tahat dole. Posielam ti 27 žalm a vela sil prajem.

lady083
10. okt 2021

Nie je to sekta. Je to oficialna protestantska cirkev. Poznam od nich vela dobrych ludi. Moje deti chodili a este chodia na skoly, kde je CB zriadovatel, co je Narnia a Bilgym v Petrzalke. V BA maju sidlo aj kostol na Cukrovej a Daniel Pastircak je ich kazatel.