Cirkev bratská
Je to sekta? Ako si to mám vysvetliť?
@katulastraka Suhlasim s tebou, ciste vymyvanie mozgov-jehovisti, krestanie cert jak dabel
@katulastraka mala som na mysli krestania
Su to Husiti🤔
.
Nie, je to protestantská cirkev, ktorá vznikla v Česku koncom 19. storočia. Majú svojich kazateľov aj na Slovensku plus pár desiatok (možno stoviek) veriacich.
@ivanaks Pôvodná vznikla v 15. st., v 19. sa v Čechách len obnovila. Napr. Jan Amos Komenský bol jej biskupom.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Jednota_bratrská
Pár krát ešte v puberte som tam bola. V podstate idú podľa biblie...čo sa mne veľmi páči pretože malo ktorá cirkev ide podľa biblie....
Poznam ich.Ziju podla Biblie.Ti co pisu,ze je to sekta,maju aj osobnu skusenost,ci len svoje dojmy?Poznam z nich zopar rodin a teda ziju slusne a usporiadane.Ano,mozno pre niekoho staromodne,skostnatele,ale dnes mravnost nie je velmi v mode,ze 😉
a pre autorku: nie, nie je to sekta. Je to krestanske spolocenstvo.
@vanda323 To ano.Na jednej strane je to strasne tazke,zamerat svoj zivot na Boha v dnesnej dobe plne negativizmu a egocentrizmu,kazdy krici ja chcem,ja mam pravo,ja budem,ja nebudem...Na druhej strane,Boh sa s radostou priblizi ku kazdemu,kto ho hlada,takze to nie je az tak tazke 🙂 Uz len tvoja tuzba zit inak je vzacna.
Nie je to sekta. Je to oficialna protestantska cirkev. Poznam od nich vela dobrych ludi. Moje deti chodili a este chodia na skoly, kde je CB zriadovatel, co je Narnia a Bilgym v Petrzalke. V BA maju sidlo aj kostol na Cukrovej a Daniel Pastircak je ich kazatel.

Podla mna je kazda cirkev sekta 😂 nebite ma 😂