Cirkevná anulácia manželstva. Kto mi poradí?

emyly
4. okt 2011

Dlho som s takýmto niečím otáľala, ale prišiel čas kedy by som chcela skúsiť poriešiť aj toto. Ide o to, že ja som nevedela, že je môj ex schizo, a to že príznaky mal aj pred svadbou, mi jeho rodina povedala až roky po svadbe. Raz sa môj ex v čase túlania sa zatúlal k saleziánom. Tam zabudol svoj mobil, a z neho mi neskôr volal jeden páter, že tu bol môj vtedy ešte muž, a že z dlhého rozhovoru, ktorý spolu mali, vydedukoval že môj ex je schizo, či viem čo to je...ja som to predtým nikdy nepočula, a tak mi vysvetľoval o tej chorobe, ako je nebezpečná, ako sa s takým človekom nedá žiť...že sa venuje takýmto ľuďom, a že na ňom hneď túto chorobu spoznal...ja som bola vtedy už tehu s prvým dieťaťom, a povedala som mu, že ostanem s mužom. (vtedy som nemala ešte ani potuchy, čím všetkým si prejdem...) no ale on mi odporúčal sa rozviesť, že mi pomôže s anuláciou, že toto manželstvo bude neplatné lebo mi to nikto nepovedal že muž je chorý...keďže som to vtedy odmietla, ostala som s mužom. (osudová chyba) a teraz, tretí rok po rozvode, ma napadla zasa tá myšlienka anulácie....chcem to skúsiť. Preto prosím každého kto tým prešiel o kúsok rady, vôbec neviem ako a čím začať, a hlavne kde sa podáva žiadosť, ako sa píše, či je nejaké tlačivko alebo musím písať všetko ja...veľmi pekne ďakujem za každý príspevok.

evickav
4. okt 2011

ahoj,,, ak ste mali cirkevný sobáš,tak by ti mal pomôcť farár,,, treba za ním zájsť a všetko mu povedať,,, on posúdi,čo sa dá robiť a poprípade pošle žiadosť na anulovanie na vyššie miesta,,,
držím palce

kkatka78
7. dec 2011

Ahoj Emyly, ja by som si,zelala to iste,zatial len cerpam informacie z netu a ako sa da. Nakolko zijem v zahranici. No vyzera,ze to vobec nie je take jednoduche....zalezi od okolnosti. Ak by si chcela mozme si vymienat info 😉 Ja som mala bezdetne manzelstvo...rapidne sa po svadbe zmenilo na teror. Boli sme spolu 3 roky, z toho sme 1,5 roku spolu nezili.
Tu je link, mozno ti trosku pomoze 🙂

http://www.upc.uniba.sk/index.php?option=com_ku...