Citový vzťah k veci
Ahojte, už sa vám stalo že ste mali citový vzťah k veci? Nemyslím pamiatka po zosnulom ale proste banálna vec
Od malička mam slabosť na vankúše, ine deti mali plysaky a ja vankúšik a od malička sa vola " haji"
Mama hovorila ze som ho nedovolila davat prat a ked uz tak som sedela pred prackou kym doprala, dala ho na radiátor a stale som kontrolovala kedy bude suchsi a ked bol trochu suchsi brala som ho hned k sebe
Aj teraz ako dospela 22r
Ked idem s mamou do obchodu nejaky vybrat nejde to
Doma mam svojho oblubenca ktory bol zasity hrozne vela krat, smrdi podľa mami 😅 ano neprala som ho viac ako rok
Skratka prechovavam k nemu velmi silne city mam ho pri sebe cely den
Ked ho mam citim sa pokojnejsie
Raz sa stalo 2 roky dozadu ze som pocitovala smutok a s nozom rozrezala vankusik , v tej chvili mi doplo co som urobila a poviem vam v zivote som tak neplakala ani po pohrebe
Prejde to raz alebo sa neni za co hanbit ?
Viete dospela osoba fixovana priam extremne na vec
@sylvia217 beriem ho, to bude zrejme moja krvna skupina 😁😁
Nedávno bol článok ako si jedna baba vzala za manžela luster, ďalšia lietadlo. Onedlho budeme mať na Slovensku sobáš s vankúšom. Len oper mladého zaťa nech nesmrdi na svadbe
???
Podla mna to pokojne moze byt kompenzacia nedostatku emocnej vazby na primarne sa starajucu osobu(takto sa oznacuje clovek s ktorym si dieta vytvora tu emocnu vazbu) z ranneho detstva.
Normalne sa dieta priputa na matku, alebo niekoho, kto mu je blizky. Casom sa prirodzene odputava, posuva dalej..
Ty si sa emocne nezdravo pritutala k veci.
Nebola si napr. V jasliach? Aky mas vztah s rodicmi?
Dovod takehoto hranicneho spravania by som hladala tam..
@beronsche jasle nie ale škôlka a škola bez problému
S mamou super ale žiadne dotyky nič ako objatie ani pusa
A a otcom už duplom
Myslím, že problém nie je "vankúšik"...ale to, že autorka je psychicky labilná, ak dokázala po rozchode zničiť osobné vecí druhého človeka a ešte aj nožom? Smer PSYCHIATRIA!
Ziadne dotyky, ani objatia od mami, ani ako dieta? Ak to bolo tak, mozno to je dovod tvojej citovej fixacie na vec ..
Tak ci onak, odporucam terapiu, pretoze normalne to nie je.
@mimka2019 veci ktoré som mala od ex si hádam nenechám takže som zničila svoje veci
To ze si nezdravo fixovana na dany predmet je jedna vec. Ale zaujimave je, ze si v nejakom slabom momente ten vankus bola schopna porezat nozom. Ked si spominala, ze si v zivote tak strasne neplakala - dokonca ani na pohrebe, tak co by si potom bola schopna spravit pri afekte cloveku?
Mala by si ist za psychiatrom, pretoze si skutocne psychicky labilna. To nieje normalne. Celkovo ani ta situacia, ze si ten vankus rezala nieje ok.
Moj ty Fedor, ja prezliekam male polohovacie vankuse kazde tri dni, predsalen, sliny, krem na tvari, čiastočky kože...si trosku chora asi, mozno by nebolo zle vyhladat pomoc.
Jedna vec je nenechať si veci od bývalého a druhá, rozrezať ich v amoku nožom.
Si mi pripomenula ten seriál o najcudnejsich uchylkach 😁.. Okrem ľudí čo jedli kamene, prášok na pranie, či molitan a rôzne iné lakocinky, tam bola jedna slečna čo mala tiež taký vankúš, ale tá s ním na rozdiel od teba chodila aj po verejnosti .. keď už si ho dobodala nožom je načase ho pochovať.
@solange7 človeku neurobím nič
@mimka2019 ty si si vždy všetko nechala od ex?
Samozrejme a mám to doteraz 😀 prečo by som mala ničiť niečo, čo bolo súčasťou môjho života...už nech sa stalo, čo sa stalo, spomienky aj tak z mogu nevymažeš...ale tak dalo sa pekne vložiť do igelitu na smetie a vyhodiť...toto by spravil normálny a zdravý človek, ty zdravá nie si...a ešte sa oháňaš nožom? Máš 22 rokov, ak to nezačneš riešiť teraz, neskôr ti už nikto nepomôže...
I ja som taký ale je to debilina

Tak ja som si o sebe myslela, že mám citový vzťah k veciam, ale na toto nemám. To je choré podľa mňa. Vankúšik neustále pri sebe, prednejší, než vzťah so skutočným človekom a najmä to rozrezanie nožom, to mi príde až ako prejav nejakej diagnózy.