icon

Čo bude s budúcnosťou našej krajiny?

8. apr 2024

Co si myslite ze sa stane s našou krajinou ? Podľa mňa sme v takých srackach ako nikdy mam pocit ze za chvíľu budeme vítať Rusov v náručí a budeme ruský stat nech sa na mňa nikto nehnevá ale toto nemá dobrý smer táto krajina ........som z toho sklamaná ako matka dvoch deti ktoré asi ani nebudú kat žiadnu buducnost

Strana
z2
egonsk
8. apr 2024

neboj, aj ty raz dospejes a zmudries, potom zistis, ako velmi si sa mylila. Ale moze byt, ze ani vek ti neupravi pohlad, casom to zistis... 😉

gemerka17
8. apr 2024

Tak vymlety výkrik do tmy som už dlho nečítala. Typický krčmovy žvast od niekoho, kto nikdy nebol za hranicami, nič nevidel, nezažil, nevie ako funguje system a spoločnosť. Max precita jeden nadpis na topkach. Spamataj sa dievča.

judar
8. apr 2024

To je tak ked su ludia zdebilneny od smrti kuciaka, od korony a panickeho tlacenia pod ihly, z ruskej vojny a strachy z padu rakiet, medzitym politicke skriepky a matovic a blbosti.....co tak prestat tolko sledovat politicke somariny a venovat sa inym veciam ...kym ma clovek co jest, ma kde spat, ma robotu a normalny zivot je to v pohode a nie podliehat tejto novodobej depresivnej forme strachu co koluje a panikarit co bude...

yelena159
8. apr 2024

Môžme len dúfať, že ľudia dostanú rozum čím skôr a tú hnusnú mafiánsku bandu znova nezvolia. Ale myslím si, že pravdepodobnosť konca sveta je vyššia bohužiaľ. 😔

autor
8. apr 2024

A myslite ze kde skončíme ak tak u nás prevláda tlieskanie putinovi ? A jeho zvelebovanie ako krajina bud vystúpime z nato a to sme skončili to tu bude taka chudoba ze amen alebo budeme rusky stat

fido69
8. apr 2024

Hlavne pokojne. Sme v EU, v EMU, v NATO... To sa nezmení. Len budeme mať vládu akú si bohužiaľ zaslúžime. Slovensko prežilo Tisa, Gottwalda,... prežijeme aj Fica. Len následky tohto vládnutia budeme znášať ešte poriadne dlho. 😉

evelynmozagalega
8. apr 2024

Podľa mňa bude presne to, čo bolo doteraz pri akejkoľvek vláde a prezidentovi. Reálne si nemyslím, že nech by to vyhral ktokoľvek, tak by tu zrazu bol raj na zemi. Už sme si zažili naozaj všeličo. Ja už neverím žiadnemu politikovi a populistickým rečiam, či už na jednej alebo druhej strane. Každý, kto sa dostane k moci postupne bude tú moc využívať pre svoj prospech a svoje obohatenie, len nie pre ľudí. Takže sa nad tým nezamýšľam a riešim seba a svoj život tak, aby som sa mala dobre za vlády kohokoľvek.

petra19875
8. apr 2024

To kde si na to prišla? Vítanie amíkov Ti nevadí?

cafelatte
8. apr 2024

A kto ti co robí? popíš bližšie.

annm81
8. apr 2024

Áno, nikdy za samostatnosť sme na tom neboli tak zle, ako teraz. Ani za mečiarizmu, keď sme sa báli, či sa z nás nestane druhé Bielorusko. Tentoraz totiž máme diktatora "vo vývoji" v susednej krajine, vojnu v ďalšej susednej krajine a prezidenta Ruska, ktorý ľutuje, že sme sa pridali na západ a otvorene sa priznáva, že túto chybu by bolo dobré napraviť . K tomu celý svet ohrozuje recesia, extrémizmus je na vzostupe. U nás nevládnu len neschopáci a novozbohatlíci ako za čias Mečiara, ale seriózni fašisti podporovaní veľkou časťou spoločnosti. Ľudia, čo chcú demokraciu sú v menšine. Sociálne siete a dezinfoscéna navyše pôsobí tak, že podporovatelia fašistov sa už nedostávajú k iným správam ako tým, čo im podhodia ich vodcovia. Je to veľmi zlé a bude horšie.

annm81
8. apr 2024

@fido69 Nezabúdaj na to, koľkí volili Harabina, ktorý otvorene podporuje vystúpenie z EÚ a NATO. Nezabúdaj, že Smer sa k nemu približuje radikálnym tempom. A najmä nezabúdaj na ten trend - ešte pred pár rokmi bol Smer aj jeho voliči úplne niekde inde.

fido69
8. apr 2024

@annm81 Smer je strana prospechárov a nie úplných bláznov ako SNS. Až taký strach by som nemal. 😉

annm81
8. apr 2024

@fido69 Bývavalo. Keď v Smere po vražde novinára zistili, že jediný rybník, kde môžu loviť nových voličov, čo im zaistia moc, je rybník extrémistov, až neuveriteľne sa zradikalizovali. Za pár rokov sa dostali od "chceme byť v jadre EÚ" po "jediný plán EÚ je zabíjanie Slovanov". V spojení s dezinfoscénou sa navzájom posilňovali a dnes je Smer plnohodnotná fašistická strana ako z učebnice histórie. Odtiaľto už nevedie cesta späť- to isté platí aj pre ich voličov, ktorým fašistické myšlienky sú buď sympatické, alebo im prinajmenšom vôbec neprekážajú.

fido69
8. apr 2024

@annm81 Ešte raz - Smer je strana prospechárov a nie úplných bláznov. Oni musia každý deň chlastať a zabávať sa na tom aký sú ľudia hlúpy. Aké nové sprostosti zožrali aj s navijákom.
Hlavne pokojne. Je to len ďalších premrhaných 5 rokov a xxx miliónov EUR. 😉

annm81
8. apr 2024

@fido69 Plus SNS mi vždy pripadala ako chránená dielňa, zatiaľčo Smer sú inteligentní psychopati.

eva8
9. apr 2024

Ale ti tu dali... Uplne ti rozumiem.
Nemaj strach, klud. Ako bolo pisane, prezili sme rozne vlady, dame aj toto. Z NATO ani EU nevystupime. Skor sa obavam, oslabenia EU kvoli vnutornym rozporom po volbach do EU. Taktiez vnutrostatneho vyvoja. Diktatura koalicie zabezpeci zdanlive upokojenie spolocnosti.

Zda sa mi, ako by sme sa pretekali, kto v urazkach a ponizovani predbehne Fica. Toto musime zmenit my, nedat sa vtiahnut do takych hratok. Zdanlivo sa bude zit socialne slabsim lepsie, na ukor zadlzenia Slovenska. (Vlade sa us zijenohonasobne lepsie) Fico odide a ostane potopa. A opat bude nova vlada ta najhorsia, lebo bude zachranovat stat.
Co sa tyka vojny, na Ukrajine skonci pocas obdobia tejto vlady. Opat vyhoda pre Fica.

Venuj sa detom, uzite si kazdu chvilu, pretoze skoro vyrastu. Nemaj strach, deti to pocitia (lahko sa to hovori, kazda mamka ma obavy) Zi kazdodenny zivot, slusne, cestne, s laskou. To vase deti potrebuju. Tymto menime svet a potom aj deti budu vediet zmenit svet. Nedajme sa strhnut na uroven tych, z ktorych mame obavy

sevrin
9. apr 2024

@judar "kym ma clovek co jest, ma kde spat, ma robotu a normalny zivot je to v pohode"
Hej aj na Ukrajine to bolo pred pár rokmi ešte v pohode. Škoda že tam si to už nemôžu povedať.

judar
9. apr 2024

@sevrin a co stym ma do slaka ukrajina???? ...putin mal s ukrajinou problem uz roky rokuce za uzemie

annm81
9. apr 2024

@fido69 Obávam sa, že si prílišný optimista. Asi sa zhodneme na tom, že Smer má veľmi silnú potrebu zostať pri moci - silnejšiu ako kedy mala akákoľvek iná strana v našej republike.

Vieme pritom, že žiadny normálny demokraticky a prozápadne orientovaný volič ich už voliť nebude. Na to, aby si zabezpečili, že o moc neprídu, potrebujú ovládnuť média a občiansku spoločnosť - po víťazstve v prezidentských voľbách, Fico stojac vedľa novozvoleného prezidenta opäť vyhlásil, že práve médiá a občianska spoločnosť sú nebezpečné živly, s ktorými musia bojovať. Samozrejme, v súlade s upevnenim svojej moci, ktorú životne potrebujú, by potrebovali aj ústavnú väčšinu v NR.

Aká sila teda podľa teba zastaví vývoj v Smere a vývoj v spoločnosti? Spamätajú sa členovia strany, že až tak tú moc nepotrebujú? Tí oligarchovia, čo ich "držia za gule" zistia, že im nevadí, ak pôjdu do basy a že teda Smer nemusia držať vo vláde za každú cenu? Voliči Smeru si povedia, že sa strašne zmýlili a tak ďaleko to ťahať nechcú? Rusko sa rozhodne, že nebude viac financovať žiadne dezinformačné média a západných politikov? Čo z toho je reálne?

Podľa mňa nič. V Smere a za Smerom stojí zjavne veľmi vážny dôvod, pre ktorý spravia čokoľvek, aby ostali pri moci. Voliči sú už tak zmagorení klamstvami, že priznať si, že sa mylili je úplný nonsens. Hovoria o tom poznatky z psychológie - kognitívna disonancia ich už dohnala k takej dezinterpretácii reality, že niet cesty späť. S potláčaním demokratických médii a občianskej spoločnosti navyše ubudne priestor, ktorý by mal šancu tento vývoj spomaliť. Príde dramatická zmena v Rusku, ktorá ho nasmeruje na prozápadnú cestu a okamžite tak zastavia všetku podporu dezinfoscény a vybraných politikov na západe? Bola by taká zmena dostatočne silná, aby zastavila extremizáciu západnej spoločnosti? Keďže tá psychológia spomenutá vyššie prinútila ľudí davovo uveriť absolútne nelogickým sprostostiam? Kde teda vidíš reálny mechanizmus, ktorý by zvrátil trend posledných rokov?

annm81
9. apr 2024

@judar Čo s tým má Ukrajina? Že Putin nemá problém len s ňou, ale aj s nami a zopár ďalšími krajinami.

judar
9. apr 2024

@annm81 ty chod uz do kelu a laskavo ma neoznacuj...vsade si a vsade diktujes a pretlacas svoje teorie a domnenky ...aj to nechapem naco sa vyjadrujes k Slovensku ked zijes inde...

sevrin
9. apr 2024

@judar ja ti poviem čo s tým má Ukrajina: smeráci a nielen smeráci ale aj kotleby a jeho odnože, chmelár, ví-ťaz všet-kých vo-lieb a stovky trollov na sociálnych sieťach si v tej vojne našlo výbornú príležitosť ako bezhlavo útočiť na bývalú vládu len preto, že si dovolila pomôcť nášmu susedovi. A nič na tom nezmenili ani masakre na civilistoch, útoky na školy, nemocnice či elektrárne pred zimou. Len sa vytešovali ako "ukronacisti" dostali po hube a s nimi všetci čo sa im snažili pomôcť. Navyše ešte začali šíriť nezmysly že v Auguste 68 nás vlastne napadli Ukrajinci, lebo Brežnev sa narodil na Ukrajine (hoci to bol etickým Rus) tak toto je pomsta za napadnutie. Čo všetko sa človek nedozvie na tých sociálnych sieťach 🤦
A to že voliči smerákov a náckov majú veľa toho spoločného (antivaxeri, antiameričania, putinofili, antiliberáli, liberáli sú vlastizradcovia a vojnoví štváči atď) náhoda evidentne nebude.

vroni
9. apr 2024

@annm81, Smer je tu a pri moci, pretože väčšine voličov ich politika vyhovuje. Môžeme k tomu hľadať výhovorky o manipulácii a klamstvách, ale smutným faktom je, že väčšina tohto národa to práve takto chce. Je zbytočne diskutovať o tom, ako a čím odstaviť smer od koryta. Pretože tento národ si znovu dobrovoľne zvolí nejaký iný "Smer". Chyba nie je v Smere a národ vymeniť nemožno. Patová situácia. Obávam sa, že jediné riešenie je nechať tento národ vychutnať ovocie svojej voľby. Do samého konca. Aj za cenu kolateralnych škôd.

annm81
9. apr 2024

@judar Ak ma všade vidíš a všade ťa označujem, znamená to zjavne, že si všade a všade pretlačaš svoje ničím nepodložené teórie a domnienky. A zjavne nie si schopný si ich nijako obhájiť, keď jediný argument na ktorý sa zmôžeš je toto.

annm81
9. apr 2024

@vroni Áno, ja súhlasím s tým, že Smer je taký aký je preto, že na to voliči počúvajú. Čo je ale veľmi zlé, že tento druh voličov je čoraz početnejší. Dnes už Smer nevolia dôchodcovia, viacdetné chudobné rodiny a ďalšie skupiny, ktorým Smer podhodil nejaké omrvinky. Dnea ho volia aj mladí, ktorých zomlela dezinformačná scéna. A áno, tiež súhlasím s tým, že asi jediná cesta von je padnúť tak hlboko, ako sme ešte nepadli. Osobne sa ale bojím toho, že tento pád nebude ako mečiarizmus - vtedy bol okolitý svet v lepšej kondícii a my sme stále mali demokratické voľby. Bojím sa, že sa vrátime pred '89. Vývoj naznačuje, že sa zasa rútime do bipolárneho sveta a Slováci sa rozhodli byť na zlej strane železnej opony. Čo nám pomôže, že sa ľudia spamätajú v dobe, keď už sa nebudeme môcť slobodne rozhodnúť, kam chceme patriť?

vroni
9. apr 2024

@annm81, tomu zase veľmi neverím. Rusko dávno nie je ani hospodársky ani politicky a ani územne to, čo bolo kedysi a jeho spojenci sa posúvajú skôr smerom do Ázie. Slovensko (a aj Maďarsko) sú tak malé a nepodstatné, že nikomu nebudú stáť za námahu a ani ich (teoreticky) spojené sily nepredstavujú nijakým spôsobom čokoľvek relevantné v svetovom či len európskom meradle. Skôr nám hrozí budúcnosť zabudnutého skanzenu v Európe, kde si budú socky zo západu chodiť kupovať lacné pivo a štetky (obrazne i doslovne povedané). Čierna diera uprostred Európy. Nuž ale, vola ľudu je vola ľudu.

annm81
9. apr 2024

@vroni Putin sa ale predsa vyjadril jasne, kam chce posunúť hranice NATO - pred bod v ktorom sme doň vstúpili my. Rusi nás nemusia ovládnuť podobne ako sa to pokúšali s Ukrajinou. Nepotrebujú nás začleniť do nového ZSSR, stačí ak budeme patriť pod jeho sféru vplyvu, ako naoko suverénna krajina. A na to mu stačí ovplyvniť občanov tak, aby si sami zvolili, že chcú vystúpiť z NATO a z EÚ.

Maďarsko je iný problém. Má diktátora, ktorý je najvernejším spojencom Putina a ktorý otvorene deklaruje (a nielen on), že rozpad Uhorska bola obrovská tragédia. Ak niečo hrozi našej územnej celistvosti, tak je to práve z Maďarska. Možnosti sú rôzne - môžme zostať blízki spojenci, ktorí na východ od železnej opony vstúpia ruka v ruke. To by bol lepší scenár. Oveľa horší by bol, ak by sa ukázali ako naozaj pravdivé informácie západných tajnych služieb, že v Rusku pracujú aj so scenárom napadnutia NATO. Podpora Orbána v tom, aby si robil nároky na južné územia Slovenska, by pre Putina bola skúška toho, ako NATO bude reagovať na ohrozenie periférie, a to tak, že ho nik nebude môcť obviniť, že Rusko je agresor, čo napadol NATO. Kde inde v NATO má ešte také možnosti?

vroni
9. apr 2024

@annm81, nuž, Putin nie je Harry Potter a jeho želanie nie že totožné s tým, čo je technicky možné. Rovnako "jednoducho" by mohol napadnúť aj pobaltske krajiny alebo donedávna aj Fínsko, kým nebolo v NATO. Že to neurobil nebol znak dobrej vôle ako skôr znak toho, že Rusko vojensky viac, ako investuje momentálne, investovať nedokáže. Okrem toho má Putin svoj vek, doba jeho schopnosti uchovať si "carsku" pozíciu sa každým dňom rapídne skracuje. Ale celé to ešte chvíľu potrvá.
A čo sa západných tajných služieb tyka - tak tam mam len útrpny úsmev. Ich odhalené informácie majú hodnotu a pravdivosť odhalení nového času. Občas im niečo frnkne do nosa, ale zväčša sú ich odhalenia úplne bludy.

annm81
9. apr 2024

@vroni Nie vojensky Rusko na súboj s NATO nemá, to je samozrejmé. Keby napadol pobaltské krajiny, napadol by NATO - to sa v prípade podpory Maďarska nestane, pretože agresor bude niekto iný. V Pobaltí nemal žiadneho spojenca na ktorého by to mohol delegovať a tváriť sa, že má čisté ruky. Napadnutie Fínska by bolo tiež riskantné. Fínsko nebolo formálne v NATO ale boli s NATO spojenci. Pri napadnutí Fínska by NATO nemalo formálnu povinnosť pomôcť, ale minimálne US, GB, Francúzsko, Poľsko a pobaltské krajiny by poskytli masívnu pomoc - oveľa väčšiu a najmä modernejšiu, ako poskytujú Ukrajine. To isté by sa pravdepodobne týkalo aj Nemecka. Fínsko by teda dostalo podporu najväčších armád v rámci NATO a nie je nereálne, že by zasiahlo NATO ako celok.

Tak pokiaľ ide o Rusko, západné tajné služby naposledy vedeli o plánovanom útoku v Moskve. Tiež napríklad poznali dosť podrobne plány invázie na Ukrajinu, keďže prišli s presným dátumom jej začiatku a keďže Ukrajina sa dokázala brániť podstatne väčšej armáde zjavne vďaka informáciám zo západu.

fido69
9. apr 2024

@annm81 Máš pekný profilový obrázok. 😉
Si zrzka? Tak si užívaj svoju výnimočnosť a kašli na politiku. Je to panské huncútstvo.

Proti hlúposti sa vyhrať nedá. Jednu vytrhneš a dve nové vyklíčia. 😉

evelynmozagalega
9. apr 2024

@vroni presne tak, Rusko už melie z posledného aj teraz, takže by som mu nepripisovala väčšiu silu, schopnosti a hlavne zdroje, ako má teraz. Je to taký obrovský strašiak, ktorý ľudia udržiavajú pri živote tým, že vychádzajú z dávnej minulosti, ale reálne si myslím, že to ešte potrvá možno pár rokov a potom sa aj ich smerovanie prinajlepšom zmierni. Putin si už môže skôr nacvičovať skok do truhly a nie riešiť stratégie ako napadnúť malú bezvýznamnú krajinku ako Slovensko a míňať vzácne zdroje, ktoré sa im každým dňom stenšujú. Ešte to chvíľu potiahnu na Ukrajine, pokiaľ má Putin ako taký vplyv a moc, ale ani on nie je nesmrteľný. A potom som zvedavá akým smerom sa vydajú.

Strana
z2