Čo čakáme od mužov a oni od nás?
Ahojte,zakladám túto diskusiu,aby som vedela,či len ja mám také vysoké požiadavky na svojho mužo.Čo čakám ja:
Máme dcéru skoro 2ročnú.Veľmi sa na ňu tešil.Po narodení som ju kojila,takže som k nej v noci vstávala ja.Občas ju zobral na prechádzku v kočíku.Nepracoval,času mal dosť.Po skončení kojenia som ho prosila,aby občas aj on ku nej vstal,vraj on potom nevie zaspať.Keď veľmi plakala išiel spať do druhej izby.Ráno vstáva skoro,ale malú nikdy nezobral z izby,aby som si trochu pospala.Teraz je neposedná,len behá.Nevie sa s ňou zahrať,len chvíľu,keď plače si ju mám utíšiť sama,keď pozeráme tv musím k nej ísť ja.Na zmrzlinu či do mesta s nami nikdy nejde,on len autom.Keď som potrebovala poztrážiť,musela som ju brať k mojej starkej,svokra býva oproti,ale je stále akože unavená,lebo nestíha za malou.On si kľudne ide na hríby,poľovačku,do posilovni,každé ráno so psom,ale na malú a mňa čas nemá.Teraz robí,ale času má dosť.Mali sme výročie chodenia,kúpila som mu značkové okuliare,on nič,ani večera.Keď bere malú,tak len k jeho starým rodičom,rodičom,ale ostatné je na mne.Ani kúpať sa nechodíme,máme auto,ja musím ísť busom.A je toho ešte oveľa viac... 🙂
Čo očakával on:aby mal stále čo jesť,jedlo mu neviem riadne zohriať,tričko od fľakov riadne vyprať-ako jeho mama,vyžehliť golier na košeli-ako jeho mama.Aby mal ticho,keď pozerá správy-zavre dvere keď malá plače.Aby som po únavnom dni s malou bola stále sexuálne aktívna-ešte aj pri varení obeda 🙂 Ked nemám chuť,som ako stará žena,čo jej to stačí raz za týždeň.Aby som s malou chodila každý deň k jeho starým rodičom,rodičom.Veľakrát mi nezje obed,keď neni podľa jeho predstáv,len šomre,hundre ako starý dedo.Na blbostiach sa háda každý deň,vždy si to zlíznem ja.Ak aj sme vonku s malou spolu,nech za ňou bežím,lebo spadne,nech dávam pozor,ide auto a on svoju riť nezdvihne.
Takže teraz mu nevarím,neperiem,nežehlím,spíme oddelene a podávame návrh na rozvod... 🙂
normalne sa mi zaludok dvihal hore dole ked som to citala 😀 myslim, ze je to ten typ mamičkara, z ktorym viac nepohneš....takze si urobila najlepsie co si mohla, inac by si sa len trapila... 😒
@sny ani moj nechodí po krčmach ani ma nepodvadza aj je doma pride sprace vezme maleho von malí mu nedá pokoj je na nom stále nalepený od narodenie mi pomáha voziť ho šiel aj tri krát denne prebalil okupal čo navarim zje všetko on je vyučený kuchar ale nevarí chodí na nakup platí šeky tiež nema sex každy den a nehovorí mi že som stará žena na kupalisku bol včera len s detmi potom sme išli von s deťmi napríklad teraz som tehotná vadí mi smrad tak už musel začať aj pokakané plienky prebalovať aj ked mu to smrdelo a robila som to len ja vdí že mi je s toho zle tak to urbil on nevravím že sme idealny par taky neexistuje tiež sa hadame ide o to že ti nepomáha keby si ten tvoj vyskúšal aspon dva dni sám s malou asi by vedel o čom hovoríš a to už ti malá vie kopu veci čo si ju naučila sama ešte ma teraz aj výhodu že behá a už asi aj sama povie alebo da najavo čo chce a ešte čo sa týka rozvodu možno dáva najavo že mu to je jedno asi myslí že robíš bubu možno sa zbadá ked už bude neskoro
@sny myslím že každá ti dá za pravdu že vychovávať dieťa sama je náročné ved prečo obdivujeme slobodné mamičky?! ja preto že im nezávidim ani čo sa týka penazí ani to že su na všetko samé a to sa týka aj žien čo maju manželov na týždňovkách či v zahraničí ked by som si mala predstaviť byť sama s deťmi len týždeň už teraz som unavena
Momentálne sa aj ja nachádzam v dosť nezávideniahodnej situácii. Máme s priateľom skoro 2-ročnú dcérku, no je dosť podobný ako píšeš. Však som žena na materskej resp. rodičovskej dovolenke, tak sa staraj, per, var a ešte buď sexi. Nech si to vyskúša aspoň na deň dva a potom nech povie. A keď počujem výhovorku, že muži si musia na dieťa zvyknúť a pod.. A nás matiek sa kto pýta, či si máme čas zvyknúť. Jedna vec je, že to dieťa chceme, cítime pohyby v brušku a podobne, no na druhej strane, žena po pôrode je rada, že je rada a to jej donesú dieťa a staraj sa. Žiadne zvykanie si, musí makať na 100% či je v poriadku alebo nie, lebo dieťa je na nej plne závislé. A preto sa aj ja rozchádzam s priateľom. Najviac mňa dostal jeho názor, že dieťa do roka nepotrebuje otca. Tak keď ho nepotrebuje dovtedy, tak ani potom. Áno som z úplnej rodiny, viem, že dcérka potrebuje otca, ale nie takého ako je on, ktorý stále len, že chodí do práce, lebo peniaze potrebujeme, áno potrebujeme, no aj niečo iné: pochopenie, istotu, lásku, dotyky (nemyslím hneď sex), pozornosť, pochvalu ... A dieťa musí cítiť, že je v rodine,. kde je pohoda a kľud a nie hádky a stres. Radšej budem sama, nebudem nervózna z toho, s čím dneska príde z práce, budem sama, spokojná, kľudná a budem sa vedieť naplno venovať svojmu dieťaťu.
muži si musia na dieťa zvyknúť? to musela povedať velmi stará žena to tak bolo kedysi že sa len ženy starali o deti pokial sa chlap nenaučí pomahať žene s deckom na začiatku už s ním nepohnete jednoducho vie že vy to urobite alebo dieťa zabavíte pomali dvojročné dieťa ved to už tie najzakladnejšie veci vie ved aj ja navarím operiem upracem som z neuplnej rodiny to tu nehrá žiadnu rolu tam ide o to že ked sa zavru dvere ste tam len vy traja a je to spoločné dieťa a že robí ? jedného dna aj vy pojdete do práce a popri tom budete musieť stíhať aj domacnosť aj dieťa a samozrejme sama
@nikka23
Aj ja som mu stále hovorila, že aj ja pôjdem do roboty a potom čo... o dieťa sa kto postará? Osobne si myslím, že na svete žijeme veľmi krátko. Chcem byť šťastná a chcem aj to, aby moje dieťa videlo, že som šťastná a ono bude tiež, lebo keď ma vidí smutnú, tak je aj ono smutné. Ja mám veľké šťastie, že sa môžem vrátiť k rodičom a odtiaľ začať od znova... a verím, že sa nám to podarí 🙂
@sny
podla mna je to mamickin maznacik...maka vie podla neho vsetko naj, ona vsetko zvladala sama ... neviem ako to bolo v jeho rodine, ale iba clovek, ktory to tak mal doma tak bude robit aj vo svojej rodine.
treba si poriadne vsimat ako sa ludia spravaju vo svojej rodine...cista pravda....ten moj mi tiez lezie na city posledne dni, nie sice takto ako tebe, nemozem na neho krive slovo povedat ohladom starostlivosti...skor mam pocti, ze zanedbava mna ☹ a ja debil len mlcim a odpoviem, ze nic mi nie j....kedy sa to kenecne naucim??? ☹
ahojte
@nikush nemôžem súhlasiť s tým, že akú mal chlap výchovu doma, takú bude uplatňovať aj u svojich detí.....môj svokor sa na výchove svojich detí (teda aj môjho muža) bohvieako nepodieľal 😒 ....no ale na svojho chlapa v tomto nemôžem povedať krivé slovo (aj keď je pravda, že niekedy mám na neho pekné nervy 😀 😝 )....je to jednoducho opak svojho otca....
no a ako čítam niektoré príspevky, tak si svojho muža vážim oveľa viac 🙂
no a všetkým, u ktorých je to inak držím palce, aby sa to napravilo alebo sa vám podarilo začať nový a lepší život 😉
@sny 😒 prepáč za výraz ale je mi z tvojho manžela zle. To že on chodí do práce a ty sa staráš o domácnosť je fajn ale že pred vlastným dieťaťom zatvára dvere, to je moc aj na mňa. Dobre robíš, že od neho odchádzaš. Strašne ti držím držím palce. Mne manžel pomáha od prvej chvíle ako sa malý narodil...vstával ku nemu v noci aj 5 krát keď som nevládala, prebaľoval, kúpal, hral sa s ním, vždy keď mu poviem aby ho zobral von tak ide a ja si zatiaľ uvarím. Nikdy mi nepovedal nič keď byt vyzeral ako po výbuchu atómovky...na toto sa sťažovať nemôžem. Tiež by som bola rada, keby sa zaujímal sem tam aj o mňa ale to už by som chcela asi moc 😅
život je naozaj veľmi krátky aby sme ho trávili s človekom, ktorý za to nestojí a nemá ani záujem
ahojte tak moja skusenost je taka ze ja som strasne leniva ☹ odkedy som 2 krat otehotnela a dali sme si zapojit internet uz to nesom ja ktora musela mat dezinfecne nezavadnu domacnost a navarene presne na 12 😀 pocas tehotenstva som mala priserne nevolnosti a prespala som 12 hodin niekedy aj 16 az 20 😀 manzel sa musel postarat nielen o starsieho syna ale aj o domacnost a zaroven pracoval bolo to nanho strasne vela ja som mala rizikove tehonstvo ne ked sa mi dalo tak som umyla aspon podlahu teraz mi to ostalo upratujem vecer ked vsetci spia popritom mrkam na internet varit u nas vari manzel inaj restika ja vynimocne 😠 obcas sa pytam sama seba ze kebyze si najde milenku tak si zato mozem iba sama 😀 on chodi do prace volni cas travi na zahradke a upravuje teren aby sme si tam mohli chodit vegetit starsieho syna bere na prechadzky popripade na zahradku aby mu pomahal ked sa vrati navari 😉 vynesie smeti dokonca aj povysava som hrozna no uz sa dostavam do starych kolaji som vdacna ze mi mazel pomahal v tych naj casoch teraz je nacase aby som mu to vratila 😀 chcem byt znova ako predtym aby byt vonal cistotou tak ako predtym inak sa nehadame manzel mi nikdy nevycital ze je doma neporiadok skor zobral vysavac a povysaval 😀 kocky prajem vam aby ste aj vy nasli skveleho muza ako je ten moj ja zacinam robit vsetko predytm aby znova vomne objavil tu skvelu zenu do ktorej sa zalubil aj ked on ma lubi aj teraz taku aka som 😀 na cistote si potrpim no uz to tak neprehanam dezinfekcnymi prostriedkami ako predtym uz nekupujem ajatin na podlahu 😀 uz mi staci aj klasika co je na parkety 😀
rada by som tu privitala aj nazor nejakeho muza co oni ocakavaju od nas 😀
haha, túto otázku som kedysi polžila môjmu bývaléme.
Odpoveď - aby sme tolko nemleli hubou a dali im pokoj. A aby sme si dali pozor ako vyzeráme, lebo Anča od vedla vyzerá fakt super. Tak Anča od vedla mala 17 rokov a ja 30 a dve deti.
Teraz po 6 rokov má Anča od vedla 1 dieta a asi 20 kg nadváhu , tak ja ti neviem 😀
@sny ved to nie je chlap ale este decko ... skoda ze sa nevyfarbil skor ako si otehotnela 😖 podla mna robis dobre ze sa s nim rozvadzas, na svete je kopa chlapov a urcite najdes takeho co ti bude pomahat a bude ti oporou a nie pritazou !! drzim ti palce aby si mala vela sil zvladnut to cele a aby si co najskor spoznala dobreho ocka pre tvoju malu, obe si to zasluzite 😉
Baby,som naozaj rada,že táto diskusia zaujala.Teším sa,keď čítam,že veľa z vás má aj supermužíčkov,veď kto hľadá ten nájde.Ja som žial z časti vedela,do čoho idem,boli sme pred svadbou spolu 5rokov,on je o 13rokov starší,bude mať 38,ja len 25,to mi však nikdy nevadilo.myslela som si,že starší,vyžitejší,bude mať viac rozumu,dokonca je rodinne založený,stále pomáha starým rodičom s nákupmi,upratať...Len mu to neak nejde doma.Občas aj navaril,to ho však nesmiem prosiť,len keď on chce.Ale tiež už nemám žalúdok počúvať,že čo stále robím zle,vkuse to hundranie na každého a na všetko,aj že prečo nemám make-up 🙂 Ja mu vždy poviem,že som mladá,si ešte nájdem,netrápi ho to.Mohol byť fakt rád že má mladú,peknú ženu a dcéru po boku v dobrom i zlom,ale z tej ľahostajnosti mi je zle,tak nech radšej pomáha naďalej rodičom i starkým,na tých si čas nájde.Veď ja mu ešte ukážem... 🙂 🙂 🙂
@sny no nemas to teda ruzove mne stale manzel povie ze naco sa malujem 😀 a ja mu odpoviem ved aj tak mi to nepomoze 😀 potom sa s toho smejeme 😀 ja chodim strapata nenamalovana a v pyzame vela krat aj dodobeda 😀 😀 😀 proste lenivost no za vsetko moze internet tolko co oci otvorim a deti este spia prve co spravim je ze zapmnem notas a cumim kto ma co nove 😀 potom su na rade deti a nakoniec domacnost 😝
@brisilda vau ,ja som na nete len keď malá zaspí,aj doobede.potom varím a poobede sa jej naplno venujem,ešte u mňa neprepukla závislosť 🙂 Nemám už síl bojovať za trocha lásky a pár šťastných chvíľ,keď viem,že sa to aj tak bude opakovať.Som mladá,neprepasiem najkrajšie roky naňho.som šťastná,že mám malú a prvoradé je,aby sa ona smiala a mala radosť v očkách 🙂
@sny tak to ano to mas pravdu ja za internet idem vtedy ked su deti na poradku a hlavne vecer aj do polnoci chodim spavat o 2 rano skor sa mi nechce mania upratovania sa u mna prebudi po 20 :00 hodine vtedy deti idu spinkat a ja si v klude poumyvam podlahu dam riad do umyvacky a mozno ked vyjde cas a chut tak aj na mm si spomeniem a ideme sa tulkat 😀
@sny
nemas nahodou mojho muza? 😀
teda az na to ze ma nenuti chodit k jeho rodine a zje co navarim inak do bodky presne.
mne to tiez neskutocne vadi a casto mu to vycitam, ale odozva ziadna zmierila som sa s tym ze moj muz nikdy nebude dokonaly otec. 😒 ja sa ani necudujem ked doma si ho tiez otec nevsimal.
zatial sa nerozvadzame a snad k tomu ani nedojde. vedela som do coho idem ked som si ho brala, vacsinou sa vyzurim tu koniku s babami si svorne ponadavam na chlapov a hned je svet krajsi ked viem ze v tom nie som sama.
Je to proste CHLAP. 😝
@pikino Áno,máš úplnú pravdu.No návrah som napísala po poslednej veľkej hádke,ked do toho zatiahol aj svoju rodinu a už to nevidím na cestu späť,i keď som to ešte nepodala.Snažím sa ho ignorovať,chodím sa s malou kúpať,ale u ňho žiadna zmena.Teraz si varí sám,ale bo mu mama navarí,spíme oddelene a láska sa akoby zo dňa na deň vytratila,takže nemáme za čo bojovať.Bolí ma to len kvôli malej,ale život nie je stále prechádzka ružovou záhradou 😒
@sny a neskusila si pouzit zenske zbrane aby tvoj manzel zacal ziarlit? proste ukaz mu ze si stale krasna a muzi o teba maju zaujem chod s kamoskami vecer von na disco alebo len tak posediet alu nechaj bud s nim co by som asi nerobila ked to mate take ako mate ale bo ju daj mamine postrazit 😉
malo byt malu 😀 nechaj s nim 😉 alebo s maminou

@sny no ja som druhý krát vydatá ale aj prvý aj druhý muž mi s výchovou deti pomáhali zato že som na materskej neznamená že budem dieťa vychovavať sama niesom otrok tohoto tvojho asi otcovstvo nechytilo chce mať svoj klud